Šta je novo?

Da li uzeti odlican laptop, ali 32bitni, HITNO!

mateja82

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2006
Poena
319
Dakle, imam nedoumicu i HITNO mi je poterban savet jer do sutra moram da odlucim!

Naime, u pitanju je Dell 6400, 15,4", Centrino Core Duo 1,60GHz, 2MB L2 cache, 512MB DDR2, 80GB HDD, DVDRW Dual Layer, Grafika Ati 1400 256MB, dobijem ga za 750eur sa garancijom.

Naravno u startu bih uzeo jos 512 RAMa.

Pitanje: Koja je sansa i za koje vreme ce mi stvarno zasmetati sto mi procesor nije 64bitni? Koja je verovatnoca da cene ovakvih laptopova drasticno padnu kada pocne da hara 64bitni softver i kada ocekujete da ce se to desiti?

Hvala unapred!

Dakle, imam nedoumicu i HITNO mi je poterban savet jer do sutra moram da odlucim!

Naime, u pitanju je Dell 6400, 15,4", Centrino Core Duo 1,60GHz, 2MB L2 cache, 512MB DDR2, 80GB HDD, DVDRW Dual Layer, Grafika Ati 1400 256MB, dobijem ga za 750eur sa garancijom.

Naravno u startu bih uzeo jos 512 RAMa.

Pitanje: Koja je sansa i za koje vreme ce mi stvarno zasmetati sto mi procesor nije 64bitni? Koja je verovatnoca da cene ovakvih laptopova drasticno padnu kada pocne da hara 64bitni softver i kada ocekujete da ce se to desiti?

Hvala unapred!

pa prvo i osnovno pitanje je za šta će ti računar (u ovom slučaju laptop) služiti ...

nisam znao da core duo i jos centrino nije 64-bitni.
nesto mi tu smrdi :trust:

NB je odlican za te pare, ali mozda nisi obavesten: da bi ga dobio za taj novac mora se uzeti jos 8 komada drugih modela Dellovih NB po klasicnoj ceni. To opet izadje oko 1000e za taj NB, jer su ostali precenjeni, pa se zato prodaju u paketu.

I jedan konkretan odgovor na tvoje pitanje :

Za te pare taj notebook je fantastican.
Ja licno bih ga uzeo bez razmisljanja.

Sto se tice finalnog prelaska na 64bit-a, doci ce, ali ne toliko brzo koliko ljudi misle, jer nije samo u pitanju OS, vec i puno,puno aplikacija koje moraju da predju 64bit,sto ce naravno potrajati...
Znaci, realno, sa takvim procesorom i toliko rama, uopste ti nece smetati 64bit ili bez 64bit-a......

P.S. Pa zasto je MS izbacio i 32bit-nu Vistu? ;)

I jedan konkretan odgovor na tvoje pitanje :

Za te pare taj notebook je fantastican.
Ja licno bih ga uzeo bez razmisljanja.

Sto se tice finalnog prelaska na 64bit-a, doci ce, ali ne toliko brzo koliko ljudi misle, jer nije samo u pitanju OS, vec i puno,puno aplikacija koje moraju da predju 64bit,sto ce naravno potrajati...
Znaci, realno, sa takvim procesorom i toliko rama, uopste ti nece smetati 64bit ili bez 64bit-a......

P.S. Pa zasto je MS izbacio i 32bit-nu Vistu? ;)

Pa ja sam rekao konkretno: "NB je odlican za te pare" , samo sam i izneo ostale aspekte ove nabavke, pa ako ga je dobio za te novce, da zna da mu je ucinjena usluga.

Naravno, odlican je za ove pare, stvarno vredi vise da ga ne ureknem (knock, knock, knock)!!! Evo javljam se sa istog...moram priznati, jaci je nego sto sam ocekivao, CoreDuo stvarno izgleda radi poso!

Ma laptop je odlican...kako god da si ga kupio, tvoj je i opusteno...

Sto kaze jedan moj prijatelj:"Cuti, *****j i brzine menjaj" :D

Nazad
Vrh Dno