Šta je novo?

Da li uzeti DVI-HDMI kabl ili chekati?

lood_za_q3

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2004
Poena
320
Znaci da li da uzmem sada DVI-HDMI kabl ili da chekam novu graficku za jedno 3 meseca pa da uzmem HDMI-HDMI? Znachi jedina prednost je u tome sto cu moci zvuk od filmova da slusham sa TV-a? A kontam da je svakako kvalitetniji zvuk sa zvucnika od racunara nego od TV-a... Ima neko da doda neshto korisno? :)

Pa uzmi HDMI kabl i DVI-HDMI adapter :)

monoprice-cables-dvi-hdmi-adapter.jpg

Kada sam imao desk tako sam gledao dvi hdmi, pa sam uvek morao na settings za graficku pa da prebacim sliku na tv ( nije mogla klonska slika jer su drugacije rezoluzije ekrana ) ... sada imam laptop sa hdmi izlazom, gde samo utaknem u lap kabl i odma mi se pojavljuje slika na tv-u sto mi je daleko jednostavnije, takodje sam mislio kao zvuk je bolji da ide preko linije, ali vecinom gledam preko tv zvucnika jer nisu losi u opste ... eto cisto moji utisci o svemu tome !

pozdrav !

i naravno sto kaze Dandy uzmi hdmi kabl i adapter pa posle prodaj ili sta god uradi sa adapterom !

Poslednja izmena:
mudro zborite vas dvoje xD pa da, za oko 300 din vredi uzeti adapter pa posle nemam muke :) hvala na sugestijama :)
edit: i josh jedno pitanje imam za vas sa iskustvom. da li 10m jeftinog kabla odradi posao kako treba? ja sam citao negde da se na kratkim duzinama nema razlike izmedju kablova a da se na vecim duzinama (preko 6, 7 m) kod loshijih kablova gubi kvalitet. Da li trebam da brinem o ovome?

Poslednja izmena:
HDMI i DVI su digitalni prenosi slike - ili prenese infomraciju i imas sliku ili ne pa nemas. nije ko kod analognog signala gde imas slabljenje.

znaci, najeftiniji kabl radi isto kao i najskuplji

A da li ima ikakve razlike izmedju HDMI signala direktno u komp i signala preko DVI-HDMI konektora?

Ne zamerite ako pitam gluposti :d

Što se tiče kvaliteta slike, nema.

ako radi - nikakve. digitalni signal... samo 0 i 1

Vrh Dno