Šta je novo?

da li umire moja ploca?

zver

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2001
Poena
620
imam abit bx 133 raid plocu. do sada je sve bilo u redu, ali od skoro na svakom desetom-dvadesetom (otprilike) dizanju systema ploca se zakuca, i izbrlja neke cudne znakove. obicno malo posle prebrojavanja memorije (to uvek prodje). posle takvog zakucavanja, obican restart pomaze, tj. posle njega sve prodje u redu. u windows-u nemam nikave probleme. plocu/proc nisam overclokovao.

dakle, dal to moja ploca "umire" ???

testiraj memoriju sa GoldMemory programom...

Pozdrav:)

memorija = mozda,ali on odradi odbrojavanje...tako da mozda to !
ja sam imao slican problem...donesem ja plocu kuci...ona nece !
donesem ja drugu graficku...ona nece...drugu memoriju...pazi kad je proradilo...
e onda ja cackam po biosu...reset...comp nece da se upali...druga grafika...nista...druga memorija...nista...Odnesem ga ja u servis kad ono crko CIP OD BIOSA !!!

I meni se cini da je u pitanju memorija, mozda ne bi bilo lose da probas privremeno neku drugu pa da budes siguran.

definitivno memorija nije problem. pretostavljam da je vreme da prodam plocu, zar ne ?

ako nisi vec uradio probaj dobro staro [teorijski gotovo neobjasnjivo] vadjenje i vracanje komponenata uz detaljno usisavanje ili jos bolje izduvavanje kucista i ploce [npr. na benzinskoj pumpi sa kompresorom]

meni su se takve cudne stvari dogadjale proteklih godina sa raznim racunarima koje su resene gorenavedenim postupkom da je to prosto neverovatno...

Gde ima da se skine Gold Memory ? Ili mozda da mi neko posalje na [email protected], ako nije problem ???
Puno hvala unapred :wave; (samo da ne bude da nema na cemu :D)

Probaj da staviš modul u DIMM2, kod mene je ploča brljala sa tri tipa memorije (isti tako prvih godinu dana sve OK posle ubrlja kada ispiše nazive kartica i to obično kod USB-a)...Kada sam stavio modul u DIMM2 radilo je odlično...

Probaj sledece, mozda ce pomoci a mozda i nece ... :D izvadi memoriju, pa sa obicnom gumicom pazljivo prebrisi kontakte, nekad ti kontakti znaju da oksidiraju pa da prave slicne probleme.

delimir je napisao(la):
Probaj da staviš modul u DIMM2, kod mene je ploča brljala sa tri tipa memorije (isti tako prvih godinu dana sve OK posle ubrlja kada ispiše nazive kartica i to obično kod USB-a)...Kada sam stavio modul u DIMM2 radilo je odlično...
neverovatno, ali ovo je upalilo !
hvala

Nazad
Vrh Dno