Šta je novo?

Da li uklanjate rešetku na kućištu za ventilator?

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti

Kod mene pravi buku kada vazduh prolazi kroz rešetku pa me interesuje da li da kidam rešetku (a lijepo kućište) ili da probam odmaknuti ventilator od rešetke za npr 1cm (neko mi je to na forumu već predlagao)?

Ako imas neispravan ventilator,skini mu "ventilator",tj secicama odseci one 3 nogice sto ga drze.
To,nazovi kuciste ventilatora,sad mozes da zasrafis na kuciste,a za njega ceo ventilator.Meni je radilo posao dosta tise.Samo obrati paznju,kuciste ventilatora(onog secenog),treba da sa obe strane ima mogucnost srafljenja.Zao mi sto nemam nijednu sliku,jer bi vredela mnogo vise od ovog sto napisah!

Jasno mi je to i dobra je ideja ali sam evo maloprije isjekao mrežicu na kućištu (a pokvareni fan svakako nemam) i sada radi mnogo, mnogo tiše.

I ja sam isekao mrezicu, ali ne znam kakvi su rezultati jer trenutno imam nekog Zalmana F3 koji se zesce dere (naravno pre toga je bila Noctua).

Ja sam isekao na svom kucistu....tise je definitivno...a i gledajuci strane forume skoro svi seku.

Ja se kanim godinu dana, al` nikako da isjecem.

Sve zavisi od oblika resetke i materijala ali u principu i ja uvek to isecem. Jedino sto je onda pozeljno staviti neku zastitu od prasine u vidu guste metalne mrezice ili neceg slicnog.

Kako je najlakše iseći mrežicu ?

Ja to radim "dremelom".

Moze i kombinirkama i razlicitim kljestima - to jest kako oces, samo nadjes nesto sto moze to da presece.

Kod mene pravi buku kada vazduh prolazi kroz rešetku pa me interesuje da li da kidam rešetku (a lijepo kućište) ili da probam odmaknuti ventilator od rešetke za npr 1cm (neko mi je to na forumu već predlagao)?

Imam coolermaster i noctua. Oba su silent 10db.
Isekao sam resetku zbog "boljeg protoka vazduha"
Sve temperature su ostale nepromenjene.

Ako nameravas da seces zbog performansi, nemoj. Nema razlike.
Ako nameravas da seces zbog buke, kupi ultra silent kuler i resio si problem.

Ne mozes bas sve tako da generalizujes, ponegde prosto mora da se isece bilo da je zbog protoka, bilo zbog buke. Ponekad je bolje staviti neki ne ultra silent pa ga malo utisati (recimo smanjivanjem napona) i skidanjem resetke.

Ako nameravas da seces zbog performansi, nemoj. Nema razlike.
Ako nameravas da seces zbog buke, kupi ultra silent kuler i resio si problem.

Ja bih seko zbog buke, pa me zanima koliko se smanji buka sa istim ventilatorom pre i posle sečenja ?

Znatno se smanji, probaj pa ces videti. Ali ako imas neki drugi jaci izvor buke u kucistu onda razliku neces primetiti.

Pa, imam potenciometre na ventilatorima napred, nazad i sa strane u kućištu tako da tačno znam koliko se koji čuje i verovatno ću probati kad nađem vremena za majstorisanje.

Ja sam na dva Chieftec kucista isekao resetke sa ubodnom testerom, i posle malo isturpejisao i ismirglao ivice.
Onda sam zasrafio Xilence ventilatore i montirao filtere na usisnim, pa su mi sad najglasniji BOX cooler i mali ventilator iz UPSa.

Ja bih seko zbog buke, pa me zanima koliko se smanji buka sa istim ventilatorom pre i posle sečenja ?

Ja imam dva ultrasilent kulera i kuciste sa poprilicno tankom resetkom
tako da razlike u buci uopste nije bilo.

Zavisi kakva ti je resetka na kucistu tj. koliko ti pokriva otvor za kuler.

Nazad
Vrh Dno