Šta je novo?

Da li su ovo problematične temperature na SAPPHIRE NITRO+ RX580 4Gb?

aleksandarbud

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.03.2012
Poena
170
Imam nedoumicu.Trenutne temperature pomenute grafičke kartice Sapphire Nitro+ RX580 4gb u IDLU su oko 30 C...t.j od 29-32 C,ali u igrama idu do 75-76 C čak na kratko i 77C...dok mi je temperatura u stanu oko 24 C!Kućište mi je Fractal sa 5 ventilatora od 12 cm...dakle dobro provetreno!Negde sam pročitao da ove karte koje su rudarile imaju nešto veću temperaturu!Zamenio sam pastu na procesoru grafičke...mada nisam imao neku posebnu već sam kupio ono što sam imao kod mene u Gigatronu...neku Halnzye HY880. Termalne padove nisam dirao...čine mi se onako...ni dobri,a ni posebno loši.Kada sam je rasklapao na dva pada su otpali delići t.j. ćoškovi...pa sam tu nalio malo paste.Nakon ponovnog sklapanja,...temperature su iste kao pre toga!Jel to ok...ili da kupim drugu pastu i zamenim padove?Hvala unapred...

Ja sam svojevremeno imao RX 480 Nitro+ OC i koliko se sećam, ciljana temperatura prema fabričkim podešavanjima bila je 75 stepeni. Verujem da isto važi i za RX 580, tako da te temperature ne bi trebalo da brinu. Jedino ako se ventilatori deru (što kod mene nije bio slučaj), onda bi trebalo da razmotriš i zamenu padova i ventilatora.

Mislim da je 70-75 stepeni u igrama sasvim OK, uradi neki stress test (Furmark npr.) pa vidi da li će ići preko toga.

Što se tiče padova, kod Sapphire Nitro modela idu 0.75mm padovi, ranije su se jako teško nalazili, sad bi trebalo da ih ima, ako ništa drugo barem na AliExpressu...

најнормалнија температура. да је 90+ степени било би, "мењај пасту, провери вентилацију кућишта"
све је у реду.

Ne čuju se ventovi nešto posebno.U Furmarku upravo sada temperatura do 69 C sa fanovima koji su radili do nekih 75-77%.
Hvala vam ljudi...! (y)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno