Šta je novo?

Da li su MTS i Telenor telefoni zakljucani samo za njihove mreze?

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Da li su MTS i Telenor telefoni zakljucani samo za njihove mreze?
Da li mogu 064 karticu da koristim u telefonu koji kupim uz neki Telenorov paket?

Skoro svi Telenor telefoni su zaključani na Telenor mrežu i rade isključivo sa Telenor karticom. Kažem skoro svi, jer povremeno naleti neki model koji ne bude zaključan, ali to kratko traje.

Za MTS ne znam.

moj buraz ima telekom i sljaka telenor mreza..

Sve zavisi od telefona do telefona, mada svi se mogu odkljucati za 10-30 evra. Ja sam uzeo htc smart u telenoru i nije bio zakljucan. A nikad necu zaboraviti pre skoro dve godine uzeo ja neki samsung u vipu, i bio zakljucan kada ubacim drugi karticu trazi unlock code, i ja iz zezanja uneo sve 0 i odkljuca se :D

Lelekom je od nedavno počeo da zaključava telefone, ali se sve. Nokiu npr ne znaju da zaključaju. :D Tako se bar priča, a fakat je da ja još ne vidoh zaključanu Nokiu na MTS mreži.

naravno da su zakljucani ali mozes da ih dekodiras ali onda gubis garanciju ako ih otplacujes jos uvek

naravno da su zakljucani ali mozes da ih dekodiras ali onda gubis garanciju ako ih otplacujes jos uvek
To nije tačno. Barem ne kod MTS-a... Ne znam kakav je sistem kod drugih operatera, ali kod MTS-a kada ti se pokvari telefon nosiš ga pravo u servis. Ako je Nokia u AlfaCopy, ako je Samsung u BG Elektronik itd... MTS nema nikakve veze sa tim! A ove u servisu baš zabole da li si telefon uzeo od MTS-a ili si ga kupio i gde, i da li je dekodiran ili netvork-lokovan. Možda ne bi trebalo da je tako, ali tako je... :) Mislim, razlika između teorije i prakse.

Skoro svi mogu da se otključaju za džabe.Google i piči.

Skoro svi mogu da se otključaju za džabe.Google i piči.

A ako ti kažem da sam pregledao oko 30 stranica sa googla, dobar deo su bili forumi i nisam uspeo da nadjem ključ za samsung corby, uzeo ga kod mts-a, da li bi i dalje bio siguran da možeš besplatno da ga otkuljčaš :)

cvetko_a, ajde otključaj mi Samsung Galaxy za džabe, a ja te onda častim 50% od onoga koliko svi naplaćuju. Win-Win situacija :d

Jako je bitno GDE kupujes telefon. Vise puta sam u comtrade radnjama kupovao telefone iz mts ponude (npr. samsung omnia II) ili iz vip ponude (npr. htc desire) i telefoni NISU bili zakljucani.

Nazad
Vrh Dno