Šta je novo?

Da li ste primetili....

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Da li ste primetili da je sve vise i vise thread-ova sa naslovom...WinXP nece...WinXP problem...itd.
Da li ste mozda pogledali i razmislili da se vratite na Win2k ili 98icu?? Ne kazem da su 98 & 2k "zakon" ali ipak zadaju manje muka nego XP.Ja taj XP nisam [niti cu,najverovatnije ikada] instalirati ali sudeci po svemu sto sam cuo i ovde procitao...nije ni vredan toga. Vise problema nego koristi!
Ispravite me ako gresim.

P.S. Cast izuzecima kojima sve radi odlicno!

ali sudeci po svemu sto sam cuo i ovde procitao...nije ni vredan toga.
E tu gresis moras da probas pa da nesto pricas al samo da se zna Xp je odlican os koji kao i svaki drugi na pocetku karijere ima problema sa kompatibilnoscu i drajverima ali ne zaboravi da je neuporedivo kompleksniji nego svi ostali a samim tim i ima vise mogucnosti za greske programera!!Zasto je win 95 bez bagova(Bar ne koliko drugi windowsi)zato sto je prost i nema monogo ubacenih gluposti pa samim tim i programeri su imali vise vremena da se posvete optimizaciji i uocenim problemima a ne kako ce IE da implementiraju u GUI.Cim je komplikovanije tu je i vise prostora za greske ali ****** mnogo je lepo kad ti Win nadje i muzicku i graficku i modem i neku levi FM tjuner e mora i nesto da se pretrpi

Zli_Carobnjak je napisao(la):
Da li ste primetili da je sve vise i vise thread-ova sa naslovom...WinXP nece...WinXP problem...itd.
Da li ste mozda pogledali i razmislili da se vratite na Win2k ili 98icu?? Ne kazem da su 98 & 2k "zakon" ali ipak zadaju manje muka nego XP.Ja taj XP nisam [niti cu,najverovatnije ikada] instalirati ali sudeci po svemu sto sam cuo i ovde procitao...nije ni vredan toga. Vise problema nego koristi!
Ispravite me ako gresim.

Pre svega zaboravljas da kako ce neki windows da radi najvise zavisi od hardware-a odn. drajvera. Meni recimo svi pomenuti windowsi rade sasvim solidno (racunajuci i winME), pa se onda pokazalo da je winXP najzilaviji windows do sada i da najmanje ima problema sa stabilnoscu. E sad, sto nekima ne radi kako treba i imaju dosta problema, stvarno ne znam. Ipak znam (posto sam promenio podosta hardware-a) da windows radi onako kakav je hardware...

Dzoni_m je napisao(la):
...ali ne zaboravi da je neuporedivo kompleksniji nego svi ostali a samim tim i ima vise mogucnosti za greske programera!!Zasto je win 95 bez bagova(Bar ne koliko drugi windowsi)zato sto je prost i nema monogo ubacenih gluposti pa samim tim i programeri su imali vise vremena da se posvete optimizaciji i uocenim problemima a ne kako ce IE da implementiraju u GUI.Cim je komplikovanije tu je i vise prostora za greske ali ****** mnogo je lepo kad ti Win nadje i muzicku i graficku i modem i neku levi FM tjuner e mora i nesto da se pretrpi

Zreo proizvod (pogotovo onaj koji se placa 250-500 DM) ne bi smeo da izadje na trziste sa ociglednim greskama i bagovima koji te pljunu u lice direktno na startu. Nema to veze jesu li imali vise vremena ili ne - niko ih nije terao da zacrtaju taj-i-taj datum. Sami su ga odredili i, s obzirom da su imali na trzistu vec zreli win2k, mogli su da uzmu vise manevarskog prostora i odrade stvar kako treba - klijent koji kupi proizvod ne mora i ne sme da se pomiruje sa time da mora "nesto da se pretrpi". Zasto da se trpi ?

Ni taj win95 nije bez bagova, ali su ga bar radili natenane; ove sve novije samo napakuju na prethodne verzije i tvrditi da je XP neuporedivo kompleksniji od prethodnika (to je win2k - voleo bih da vidim listu stvari gde je komplexniji i poboljsanja u funkcionalnosti koja su rezultat tog ukomplikovanja) samo pokazuje nepoznavanje materije. Resavanje problema i posvecivanje optimizaciji" im je jedan od osnovnih programerskih zadataka. OS bez toga bi mogao da se uporedi sa kolima koja crkavaju kad sipas benzin drugog proizvodjaca, stavis presvlake na sedista koje nisi smeo i cekas da prilagode asfalt njegovim gumama - "Boze moj, mora nesto i da se pretrpi (zato sto je tako lep)".

Osnovna funkcija OSa i treba da bude nesmetan rad i mogucnost menjanja hardvera, a MS niko nije nikada terao da sa svakom novom verzijom OSa menjaju i format drajvera. Neka jednom sednu sa razvojnim timom i isplaniraju format koji ce im trajati bar 2-3 verzije proizvoda. Onda moze da se iskoristi ogromna baza drajvera koja vec postoji i da ti prepozna bukvalno sve sta imas na masini. Zar je to tako tesko ?

Ispravite me ako gresim.

Da primetili... odaaaaavno...
pa sad vracanje u proslost nije bas najfunkcionalnije, ali razmisljam o alternativi... ;)
kahm, kahmm... rece li neko linux... ?!?!?
a vi mlatite slamu i dalje sa tim jel bolji XP od w2k il` nije... ;)
ajd` :wave;

Trenutno je najbolje resenje win2k ili neki zreliji win9x (SE ili ME) sa gomilom patcheva. A poradimo na tome da mu pruzimo sto bolju konkurenciju u vidu lina. Cim dodje do malo prave konkurencije, svi ce 'odjednom' biti mnogo bolji. A i nama ce biti bolje.

Ali svi zaboravljaju sve lepe strane XP-a. Odlicna podrska za vecinu hardvera (sve zivo prepoznaje i sam instalira drajvere), 10 puta lakse instaliranje drajvera sto je pod 98 SE bio pakao (bar kod mene), a o system restore-u da ne govorimo. :wave;

Problem je prvenstveno u tome sto su XP velikom vecinom instalirali ljudi koji nisu savladali ni word.Dakle problem nije u xp nego u ljudima.Cinjenica je da nisu izasli xp-kompatibilni drajveri za sav hardver i to je cesto uzrok problema. Takodje xp nije planiran za masine u kojima se nalaze antikviteti...

Verujem da se slazes samnom kad bi svako rekao: meni radi ovo u xp-u, jao ovo je stvarno dobra opcija, da bi to bilo veoma glupo! Ovde si (uglavnom) da kazes ako nesto ne valja i imas neki problem, ti nisi ni probao xp, sto kad uradis mozes da se javis :D, a ovo je vec 100ti thread ovakve sadrzine, ljudi napadju xp, a 90% istih ga nije ni instaliralo...kako mozete da kazete da nesto ne valja ako ne probate??!! :)

Da li ste mozda pogledali i razmislili da se vratite na Win2k ili 98icu?? Ne kazem da su 98 & 2k "zakon" ali ipak zadaju manje muka nego XP.Ja taj XP nisam [niti cu,najverovatnije ikada] instalirati ali sudeci po svemu sto sam cuo i ovde procitao...nije ni vredan toga.
Ako nastaviš tom logikom, bojim se da ćeš se vratiti na računaljku. Pretpostavljam da ona zadaje mnogo manje muka od PC-ja.

silverglider je napisao(la):
Trenutno je najbolje resenje win2k ili neki zreliji win9x (SE ili ME) sa gomilom patcheva. A poradimo na tome da mu pruzimo sto bolju konkurenciju u vidu lina. Cim dodje do malo prave konkurencije, svi ce 'odjednom' biti mnogo bolji. A i nama ce biti bolje.

Ma koji crni ME on je krsh, znam mnogo ljudi kojima je taj Me preseo...98 SE je mnogo bolji OS.

Ispravite me ako gresim.

Meni od samog pocetka XP radi odlicno.I sto je [meni] bitno - nasminkan je do bola...necu da se foliram da je kao mnogo saren, jer meni nije.Bash cool izgleda.Uopste ne razmisljam da predjem na neki drugi OS.Ima istine u tome sto Broz kaze da XP imaju ljudi sa manje iskustva tj. znanja, te se i iz toga javljaju "problemi".

Rekoh Ispravite me ako gresim ispravke sam dobio ali i uvrede,sto nije lepo [Radar] na tebe se odnosi! Ja ZNAM da ne treba da pricam o necemu sto nisam probao,ali nisam ni posle svega sto sam cuo ni zeleo da isprobam to.
Imam 98se & 2k i potpuno sam zadovoljan.I necu [bar ne neko vreme] da to menjam.

Mislim da je vrlo opravdano to shto gomila ljudi ovde brani XP (i MS izmedju ostalog), jer ovo je ipak HW sajt/forum :)

Re: Re: Da li ste primetili....

Amon_Ra je napisao(la):
Ima istine u tome sto Broz kaze da XP imaju ljudi sa manje iskustva tj. znanja, te se i iz toga javljaju "problemi".

Hvala na komplimentu :)

Rekoh Ispravite me ako gresim ispravke sam dobio ali i uvrede,sto nije lepo [Radar] na tebe se odnosi!
Ma nisam hteo da vređam, samo sam zaboravio da stavim smajlija. Izvinjenje u svakom slučaju ;)
Imam 98se & 2k i potpuno sam zadovoljan.I necu [bar ne neko vreme] da to menjam.

Ovo već bolje zvuči od onoga [niti ću, najverovatnije ikada].

Naravno da je bitno znati podesiti

Meni vec godinu dana radi ME bez greske ;)
2000 Nevolim zbog "masivnosti'
XP je ok ali samo na "masinama" dolazi do izrazaja.
Pa resenje u ovim diskusijama jedino moze da prodje ako prvo napravite visekriterijumsku analizu ;) tipa
Posedujem HW:
Posedujem znanje OS-a:
Podrska za OS:
itd itd.
Pa da se presebarete i vidite gde ste u svemu tome.
U svakom slucaju nove stvari su za one koje zele da nauce nesto novo...a to ne moze da skodi!

Re: Naravno da je bitno znati podesiti

MUNGOS je napisao(la):
U svakom slucaju nove stvari su za one koje zele da nauce nesto novo...a to ne moze da skodi!

hmmm... u pravu si, i ja sam za to da se nove stvari uce, samo ja nisam nasao bas nijednu stvar u ovoj "novoj stvari", a koju nema ona "stara stvar" i isto tako radi, ako ne i bolje ;) a prica o jedno te istom proizvodu, samo prepakovanom (citaj sa boljom shminkom), je svima dobro poznata...
u prevodu za mene XP uopste nije revolucionaran kao sto ga neki dozivljavaju...

drugarski :wave;

Bilo je vec bezbroj diskusija po ovom pitanju...
XP je "unapredjen" w2k a Me 98-ica. I to je sve. Vracanje na staro je prilicno besmislena operacija. Ako fali "pravi" driver, potrudi se i nadji ga na NET-u. Ko koristi vec staru verziju i radi mu NEMA neke narocite potrebe da manja, dok ne pocnu, novi programi, A narocito explorer da NE obavljaju fukciju. Dotle se pojavi "nova" verzija tog istog i obicno je normalno preskociti jednu stepenicu.

Svaki novi OS podrazumeva grdne muke dok ga ne postavis pravilno ma kako Billy (a i drugi) tvrdili da ce on to sam od sebe.
Uglavnom i hoce ali za Billy-a a ne za tebe!

Ja ne mirishem preterano win operativne sisteme i bio sam vrlo skeptican po pitanju XP-a. Na stranu sigurnosne propuste koje ima (i koji su opasni ali ne uticu direktno na dozivljaj rada i komfora sa samim op sistemom) koji me ne interesuju jer ne mislim da sam krizna grupa za upade sa mreze, meni se XP pokazao neverovatno stabilno. Ubacio sam inst disk, kliknuo na install, posle toga insttalirao detonatore (i samo to) i od tada ,verovali ili ne, nikakvih problema!!! Igram se ,radim, menjam mnogo softvera i nishta da iskrsne kao problem. Nervira me spor shutdown i to je to . Jednostavno i XP ko i svi ostali windowsi se razlicito ponasaju na razlicitim masinama, nekom bolje radi nekom losije i rasprave ovog tipa iz tog razloga jednostavno nemaju smisla. Da se prica o tome koji sistem staviti na komp koji je u mrezi u nekoj firmi i sl., a ta mreza je povezana na internet itd .... to je druga prica. ali ovde 99 posto ljudi razglaba sa stanovista ponasanja win-a na kucnim masinama.
Zato ljudi okanite se ovih prica - ko hoce da pita nek pita, ko hoce nek odgovori na postavljeno pitanje i tacka. ako vam se ne svidja naziv threada ne gledajte ga!
(D)

u prevodu za mene XP uopste nije revolucionaran kao sto ga neki dozivljavaju...
Znam ali mi ovde ne pricamo o revoluciji kako svi ocekuju.:)
Kad se pojavio prvi avion svi su bili sokirani kako to moze uopste da leti...sledeci avion je bio isto tako interesantan...sad vec ima preko 1000 proizvodjaca aviona 1.000.000 pilota i niko vise avion ne spominje sem kad putuje negde...ali isto tako niko se vise nece sokirati ni kad mu ubace auto pilota koji ce sam da upravlja avionom ukljucujuci poletanje i sletanje...no da ne duzim, mislim da je za poentu dovoljno.
Cinjenica je da MS sminka svoj WIN ali to sto neki cekaju ponovo revoluciju...sad je faza evolucije (covek je stao na noge poceo da lovi uspravno vise se nesaplice o sopstvene noge...)
E sad to sto ima bezbroj diskusija na ovu temu...pa i piva ima na sve strane i nikom da dosadi (D) ...svaka vatra mora da dogori..

Nazad
Vrh Dno