Šta je novo?

Da li ste ikad zazalili sto ste kupili neki HW? :)

MrSa

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Da li vam se desilo da "bacite" pare na neku komponentu ili sl. Da li vam se desilo da prekasno skapirate da vam bas i ne treba "to" ili da ste mogli da prodjete bolje? :) Ma sigurno jeste... :D Evo top 3 mojih gluposti :)

1. kupovina PDA, za koji sam bio ubedjen da ce mi sjajno koristiti i da je savrsen "pratilac" svakog tech freeka :D E jes djavola, sedeo je i skupljao prasinu posle 10 dana dok ga nisam prodao

2. Prelazak na am2 amd platformu nesto pre pojave core2 2xxx serije :D Ovo ne treba objasnjavati preterano, zar ne? :D

3. Kupovina volana, koji sam koristio za jednu igru i sad sedi u ostavi da ne zauzima mesta po sobi. Mada ovo mi je najzabavnije bacena para ako nista :D

3. delim sa tobom ovu trecu tacku :D :p a oduvek sam zeleo da imam volan.... samo sam ga kasno kupio (kad sam vec prestao da se igram)

Kad sam bio mlađi, duži je period bio između apgrejda a i daleko više sam igrao igre, pa mi nije bilo žao kad vidim kako sve lepo radi :)
Sad ne igram skoro ništa a internet lepo "radi" svuda, svaki put kad kupim nešto novo zažalim isti dan što sam bacio pare :)

usb piksla

apsolutno prihvatam svo drvlje i kamenje ;]

zazalio sam sto u vreme kada sam kupovao komp iz potpisa nisam uzeo bolju graficku jer mi je falilo kesha a razlika izmedju 8500gt i recimo poshtenog 8600 gt-a je bila pa ne bash mala..u tom trenutnku naravno. ali ok koliko toliko sluzi svrsi ;]

Pa jesam manje vishe. Npr. prelazak na Celeron D sa SocketA platforme. Doplata je bila solidna, a performanse nisu skochile toliko. Radeon 9600pro (advantage) ja ga platio 100e, a opushteno sam mogoao za 70e da uzmem 9550 i da imam iste perfomanse. I kupovina 8800GS za nekih 105e, dve nedelje pre izlaska ATI HD48xx serije ;).

Poslednja izmena:
1. kupovina PDA
2. Kupovina volana
3. mini USB usisivac
4. UV Molex-i.
5. CM Aluminium 8cmm venitlatori

Hehe ja vec neko vreme planiram kupovinu volana, nadam se da necu zazaliti :p
Shto se PDA tiche oduvek sam hteo da ga kupim, al uvek mi je bilo skupo. Sad imam SE M600i tako da mogu reci da je zadovoljio moje potrebe za PDA uredjajem ;)

DAT Streamer koji nikada nije ukljucen. Samo mi popunjava rupu na kucistu. A mene je kostao je pa recimo 500$ 2001 godine.

a zasto ste zazalili zbog usb usisivaca? ja bi bas kupila jedan, jer imam obicaj da jedem za kompom, plus prasina koje ima svuda i stalno. ako vam ne treba rado bi vam izasla u susret i resila vas bede :d

ja sam se jako razocarala kad sam kupila bluberry tomcat (yeah i know..), pretrazila ceo grad da bi nasla 2gb model (pre vise od godinu dana), i kad ga ukljucim skontam da ne vidi foldere... smoris se dok skrolujes kroz 2 gb muzike :bottle: inace je super spravica, pa mu se pola prasta.

Ih bre,pogodi me u centar :

1. dao sam sav kesh svojevremeno da kupim Voodoo Rush i da izvadim S3 Virge DX2, koji se ispostavilo da radi 10x bolje...
2. dao sam gomilu kesha na apgrejd sa Intela PI233Mhz na Celeron 600MHz i "divni" HX chipset, da bih na kraju otisao i kupio Athlon XP i ASUS KT133 plocu za gotovo isto para, a doticni Cely metio pod sto kao klocnu...
3. kupio sam master klavijaturu od 5 oktava, a za ono za sta mi treba sam mogao za duplo manje para da pazarim neku od 2 oktave...
4. kupio sam skener koji sam dvaput u zivotu za sebe koristio, a sad ne mogu da ga bodem ni u jedan od kompova, jer nemam odgovarajuci ulaz na ploci...
5. kupio sam Logitech Dual Action gejmped, po povoljnoj ceni, da bi se ispostavilo da doticni ima bolesno mnogo mana i da je prakticno neupotrebljiv...
6. Stekao sam se za apgrejd godinu dana, da bih kupio masinu 2 nedelje pred masovno pojeftinjenje memorija, grafickih i procesora

Kupio sam Logitech VX Nano i reciver stoji u laptopu ali misa jako retko koristim :(, Cooler Master XCRAFT u kojeg kad stavim hard non stop prekida tako da skuplja prasinu :smoke:

3 stvari, poredjane respektivno po velicini promasaja. Mozda ima jos neka sitnica na koju ne vredi obracati paznju. Here goes:
1. Kupovina 939 platforme, bas posto se AM2 pojavio u ponudi (bilo ga je cak i u istoj radnji)
2. Kupovina 8800GTS 320 par meseci pre izlaska 8800 GT i novog GTS-a 512
3. Kupovina DFI ploce s kojom sam pokusao da prevazidjem neke OC probleme koje mi je MSI ploca pravila.

1. Nastekao pare za kupovinu racunara i kad sam vec sve kupovao saopsti mi prodavac da nemaju Abitovu plocu (NF8) nego me savetuje da uzmem ASUS KN8-E... Ja poslusao i posle par meseci posto mi je ploca ubila 2 hitachi hard diska (interesantno da kasnije seagate nije mogla iako isto zeza) poklonim taj racunar sestri i donesem konacnu odluku da necu vise nista od asusa uzimati :(

2. Kupio Siemens C60 :( Isto poklonio sestri :)

3. Kupio wifi karticu da bih koristio net na mobilnom, a kasnije video da kartica ne podrzava master mod, ratosiljao je se i kupio ruter :)

Naravno, al me sramota da napisem.

Ja sam imao tu srecu da sam mogao (dok mi je posao bio vezan za prodaju hardvera) skoro svaku komponentu i dzidzabidzu da probam pre odluke da se ta ista stvar pazari, ali sam opet uzimao sve i svasta jer su mi naletale varijante gde je cena bila krajnje smesna ;)

Pa sad recimo po fijokama imam i USB ventilatore, lampe, jonizatore i ostale qrce palce koje verovatno nikad necu vise upaliti, bezicni MX1000 mis i Logitech neki nabudzeni gamepad koje sam mozda 10x uzeo u ruke i vrhunac po svojoj neiskoriscenosti - graficki tablet, koji sam svojevremeno uzeo da zavrsim neki posao i od onda ga nisam povezao uopste na komp ;)

Necu da spominjem 8800GT koju sam "platio" u kompenzaciji tricavih 20 EUR - a igrice igram po jednu svake prestupne godine :) Bilo jeftino - pa nema veze sto ti ne treba :)

1) Sparkle Fx5200, na benču je samo tako nahvališe (u testu), a moja je bila đubre, ma nije htela ni malo da se klokne, a šatro je trebalo da kida. Ma na defaultu je jedva radila. Sreća pa sam je zamenio za Asusov 5200 koji je bio 100 puta bolji, lepo se klokovao, mada je bio đubre i dalje. Eh, nisam mogao da nađem polovan 4200Ti, koji je bio mnogo bolja kartao od Fx5200, al nisam imao para.
2) Jedno 3-4 fioke za HDD 3.5" ATA, koje sam skoro bezveze kupio. Među njima i neka kao Čiftek, koja mi je riknula, a nije bila baš jeftina. Imam još jednu koja skuplja prašinu, ispravna, ostale su riknule.
3) Saitek tastatura, slim, šatro aluminijumska, gora je od najgoreg nekog treša koji košta 100din, kucanje je gotovo nemoguće, ko da je sva od gume. To je ortak navalio da mi kupi za rođendan, a nije imao živaca da se šetamo da nađemo neki sličan Logitech. Sreća pa je ja ne kupih, a ****** je koštalo oko 2000din.
4) E da, Saitek USB flash od 256Mb, kupio sam ga početkom 2004, u Sankt Peterburgu, bio je najjeftiniji USB 2.0 flash drive koji sam našao (u to vreme su većina bili 1.1 standard). Nažalost, ko ne plati na mostu plati na ćupriji, tako i ja, jer je povremeno iz neobjašnjivih razloga koraptovao podatke.
5) Mobilni Samsung SGH-N620, dezintegrisao se posle 1.5 godinu, završio u smeću. Čudo je kako se samsung mobilni brzo ukantaju. Klasika, prvo je počeo da ispada iz mreže, pa baterija riknula posle godinu dana, a na stranu to što mu se maska raspala (ram oko ekrana je zalepljena, pa se odlepila, kao i ceo telefon :D

Kupovina DFI Lanparty nF2 ploce i AMD Semprona 2800+ mesto neke nf3 ploce i clawhammer-a...

1. Kupovina 8800gts (320mb) 10 dana pred pojavu 8800gt koja ju je tad jela za dorucak (a isto placene).
2. Kupovina am2 platforme naspram intela (greska ubrzo ispravljena)

Poslednja izmena:
Zažalio sam jedino zbog kupovine TV tjunera MSI TV @nywhere master. Goru stvar u životu nisam kupio. Tada sam se zarekao da MSI neće više dobiti ni jedan dinar od mene.

Lap top Acer 9413 zWSMI - core duo 1.73 GHz yonah, giga rama, 120 GB HDD, 17" wide, 7300 go 256 MB, platio sam ga prosle godine 1000 evra, do danas sam ga ukljucio mozda 15-ak puta :( zali boze bacenih para...
Evo stoji tu pored mene i skuplja prasinu, zao mi da ga prodam, a opet ne znam sta ce mi...

Nisam mogao da izvucem pare pa pristao na Toshiba satellite notebook
(pre 3.5 godina) Masina radi i danas 24/7 na netu ali za te pare sam mogao dobiti bolji HP model ili da sklopim sebi 2 desktopa...ili da letujem u egiptu mesec dana :)

Ne znam sta mi bi da uzmem pre mesec dana Saitek Cyborg 5.1 headset za nekih 6500 din. Pre 2 dana pri najnormalnijem skidanju slusalica sa glave desna je pukla! :mad: kada sam pogledao gde se prelomila video sam da skoro sav otpor koje slusalice trpe kada su mna glavi je na plasticnom delicu koji je debljine 3-4mm! Prezalio sam ih i kupio Sennheiser hd485. Ne znam sta mi bi da uzmem ovo sr*nje kada sam i pre imao Senn i bio extra zadovoljen. Valjda mi zinulo dupe na 5.1 zvuk :d

MSI FX5200 64bit, i ugledah svu lepotu 2.0 sejdera u 4 fps :d

Ja zaboravio na Genius SlimStara, zafrljacio 1000din kroz prozor, i dalje koristim svoju ruznu belu tastaturu koja radi, a onu fensi debilanu utrapih sestri...
A kupio sam bezveze i 2x2Gb MicroSD, jer nisam gledao sta ide u Tomketa, tako da sam jednu dodao kolekciji kartica za foto-aparat,a druga mi dzedzi na polici neotpakovana...

Skystar1 - bas skupo placen, a jedno 6meseci posle kupovine ispostavilo se da svi imaju gresku u projektovanju jer je stavljena neki cip koja zaglupi karticu kada se prima vise od 4 streama istovremeno, a reklamirani su da mogu mnogo vise. Usput sam mu i spalio tv-out kada sam nazivo prespajao kablove posto nesto nije bilo dobro uzemljeno.

Kockar moze da gubi pare, i da se navuche, ali ako je pritom i HW manijak, onda su mu sve komponente vrhunske, i nema kajanja! :p

Igram rulet elektronski, ponekad i zivi, kad mi uleti kesh, ili plata, igram i sa nekom ekipom Texas Hold'em, gde su uplate jake, igram i BlackJack, kad nadjem dilera sa jednim shpilom (brojim karte), i deshava se sledece -

kad mi uleti, odkud znam, u jednom danu 10k+ dinara, momentalno odem i kupim sebi neshto bruka. i iz takve situacije ne zalim ni za chim, jer sam fanboy (AMD/ATI, MSI, LG, Sony), pa kad se ima, il se obuchem, ili kupim sebi neshto uber kul. eto, juche je bio takav dan, i pazario sam Logitech UltraX Premium (majku svih tastatura), RX1000 Logtiech mouse, i Chieftec 550W.

zaista, nikad se nisam pokajao, eto, da prenesem da nas ima i takvih :)

Nazad
Vrh Dno