Šta je novo?

Da li, sta i kako?

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E, ovako, posto sam jos od malih nogu (nisu sad nesto vece, ali... :banana: ) odusevljen Mac-ovima, a nesto ne verujem da imam bash toliko kusura od 'leba i mleka da kupim doticni, i totalni sam ***** sto se tice njihovih systema (cak ni bio blizu nekog, nazalost), interesuje me, da li bih mogao neki Mac OS da intaliram na mahinu pod avtarom, i koji Mac OS (bi ovde najbolje "legao"?
I jos ako bi neko bio toliko dobar da kaze koliko bi tu bilo posla, i na kakve cu prepreke nailaziti, bio bih vrlooooooo :cigar: :banana: :cigar: :banana: :cigar: :banana:
Hvalla unapred...

P.S. mali izvod sa bash.org-a
<osx5> question is there an irc server that has mostly mac users on it?
<Eulogy> i hope to god not.
<osx5> lol, why
<Eulogy> that much arrogance would cause the universe to collapse on itself.

E, ovako, posto sam jos od malih nogu (nisu sad nesto vece, ali... :banana: ) odusevljen Mac-ovima, a nesto ne verujem da imam bash toliko kusura od 'leba i mleka da kupim doticni, i totalni sam ***** sto se tice njihovih systema (cak ni bio blizu nekog, nazalost), interesuje me, da li bih mogao neki Mac OS da intaliram na mahinu pod avtarom, i koji Mac OS (bi ovde najbolje "legao"?
I jos ako bi neko bio toliko dobar da kaze koliko bi tu bilo posla, i na kakve cu prepreke nailaziti, bio bih vrlooooooo :cigar: :banana: :cigar: :banana: :cigar: :banana:
Hvalla unapred...

P.S. mali izvod sa bash.org-a

Procesor ti nije podrzan, pa ne mozes da instaliras MAC OS. Mora procesor sa bar SSE2 skupom instrukcija.

Kupio sam polovan Power Pc G4 400 mhz; 352mb rama... Na njemu sam imao instaliran Os 9.2.2. koji je pao prilikom pokusaja instalacije Os X Tiger. Pao je zbog slucajne greske jer sam u Startup Disc-u slucajno pritisnuo Startup network disc, prilikom cega se racunar resetovao i sistem od tog trenutka vise nije hteo da se digne. Posto sam sve pokusao da ga pokrenem i u tome nisam uspeo, odlucio sam da obrisem hard i da ga formatiram pa da zatim pokusam pokrenuti instalaciju Os X 10.4.4. jer sam na zvanicnom sajtu Apple-a procitao da je moguce instalirati taj sistem na ovu konfiguraciju. Instalacioni disc jednostavno nece da krene dalje od "Open Fimware-a" , a instalacioni disc za Os 9 nemam (barem ne legalan -butabilni). Ako neko moze da mi resi ovaj problem spreman sam da platim, ali ne bih ponovo kupovao jos jednu legalnu verziju jer su preskupe a nisam siguran da li ce profunkcionisati.
POMAGAJTE LJUDI!

Pa možeš da nađeš na netu original instalacione diskove za Mac mašine... Pogledaj malo po tor sajtovima...

Nazad
Vrh Dno