Šta je novo?

Da li smeta (steti) za cpu niza voltaza od propisane?

Tesha

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
320
Pre par dana sam uzeo da se malko zezam sa mojim stari athlonom x2 4600+ ee. U biosu je podeseno na 1.250v (cpu-z 1.264v) po default-u i ja sam ga podigao na 2900mhz bez problema (na 3ghz je izbacivao u orthos-u) naravno na toj voltazi. Nisam hteo da diram vcore jer imam box cooler. E onda mi je palo na pamet da probam sa smanjivanjem vcore al uz blaci oc pa da vidim dokle to ide :p. Za sada mi radi na 1.168v (u biosu 1.150) i oc na 2700mhz...moje pitanje je jel steti procesoru nizi vcore ako je on stabilan (probao sam i ortos nekih 35min bez greske i temp su bile oko 2-3 c nize nego isti clock sa fabrickom voltazom) jer mi se ranije nije desavalo da mi vcore varira dok sada hoce na trenutak da sa 1.168 padne na 1.15x volt po cpu-z kada je procesor u idle?

ako radi sa manjom voltazom, to je jos bolje - manje se greje.
mozda popijes neki BSOD u windowsu, ali nista vise od toga...

Moj barton 2500 vec godinama radi na 1.5V umesto na fabrickih 1.65. Cak sam ga stavljao i na 3200 sa 1.5V i radi bez problema.
Mozda moze i nize ali nisam pokusavao.

Naravno da ne steti, to je jos i bolje, bice temp. niza. Samo sa visokom voltazom mozes ostetiti proc. :wave:

Hvala ljudi. Nastelovao sam ga na 2700mhz i 1.18v (nekad osinem na 3000mhz i 1.28v mada ne primecujem razliku osim u benchmarku) jer mi je jednom na 1.16 zablokirao u win 7 dok je u xp sve radi kao podmazano. Za temp mi nije frka jer sam pazario novi cooler.

Nazad
Vrh Dno