Šta je novo?

Da li se nekom desilo...

Radoszver

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2004
Poena
630
Dakle u pitanju je MTS post paid broj , paket MIX NET L i sta se desava..Iako minuti/poruke/mb nisu potroseni racun je bio uvecan. Stigne listing i vidim da su poslati internacionalni sms-ovi, ali uvek na broj koji je isti moj samo ispred cifra 93. U telefonu tog broja nema, ni u kontaktima niti je poruka tog tipa ikad zabelezena ali naravno na listingu ima :)
E sad nije problem sto se to desilo proslog meseca nego je problem sto se desilo opet, i sto cena jedne poruke nije velika ali mi niko ne garantuje da se nece generisati ko zna koliki broj ovakvih poruka. Da li se nekome slicno desavalo i sta misli do cega moze da bude?

Android telefon je u pitanju,sta znam,nema tu nekih aplikacija,pomislio sam na viber ,whatsapp,jedino blackmarket ali ne znam kako bi on mogao tako nesto da radi ?!?

Malo sam se raspitao o ovoj temi.

Stvarno postoje slucajevi poslatih SMS poruka na broj u obliku +93XXXXXXXXX , gde je ovaj XXXXXXXXX deo isti kao i broj posiljaoca (u obliku 64ABCDEFG). +93 je pozivni broj za Avganistan.

Ako to to tesi, (znam da nece, ali...), nisi jedini kome se ovo desava. Pretpostavljam da imas neku aplikaciju ili slicno koja tajno salje ove SMS-ove.
Probaj da restartujes telefon, pogasi sve aplikacije i pokreni ih jednu po jednu. Pri tome zabelezi vreme kada je koja aplikacija bila aktivna, pa posle uporedi sa listingom od operatera.

Da nisi pokusavao da registrujes Viber ili nesto slicno, u vreme kada su poslati ti SMS-ovi?

Pozdrav

Hvala na odgovoru,dobro je da bar neku okvirnu sliku imam sta se desava,a to za viber stvarno tesko da mogu da se setim kad sam je instalirao ali da je tu nesto cudno sa viberom do sad bi se dosta ljudi vec zalilo..Jel pise negde na androidu kad je neka aplikacija instalirana?

pozdrav . Desilo se mojoj koleginici isto. Proveri i screensaver aplikacije dali imas

Ja vam ne preporučujem blackmarket da koristite, nemate pojma ko i šta tamo kači.

Obris'o blackmarket upravo,videcemo kako ce biti stanje za april :) sto se tice screensaver-a nikad nisam koristio niti instalirao nesto slicno.

12 godina mts postpaid i nikad nista slicno. nikad mi se nije cak ni desilo da nestonije u redu s racunom.
jednom su me samo iskljucili zato sto sam platio racun u banci i nije stigla uplata jedno 7 dana. verovatno da zato vise ta banka ni ne postoji :d

Nazad
Vrh Dno