Šta je novo?

Da li se moze "upariti" ?

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Ovako, posto imam plocu gygabite ga-890gpa-ud3h i imam integrisanu graficku, nesto sam procitao na netu oko "uparivanja" te integruse sa dodatom grafom.

Ja imam 5750 1gb i da li postoji mogucnost da se nekako to uradi?

P.S. ne znam, ali cini mi se da mi se nije pojavljivala slika kad sam prikacio na integrusu, mozda mora negde da se "ukljuci" ?
Sad cu da proverim da li mi radi.

To nece da funkcionise.

* Please use ATI Hybrid CrossFireX certified DX11/DX10.1 VGA card (i.e., ATI Radeon HD 5450/3400-series, etc.).

A ok :)
A da bi mi radila integrusa, izgleda da moram da izvadim 5750 iz slota/skinem kabl za napajanje?
Kad mi je 5750 prikljucena, integrusa ne radi, a nisam probao kad ovu izvadim/iskljucim iz napajanje... pa ako neko moze da mi odgonetne :)

Kad ubacis grafiku u pci-e slot, automatski ti bios gasi tj. ne daje sliku na intefrisanoj. Imas podesavanje u biosu koja ti je graficka glavna . Bar kod mene na asusu ima. Nemam trenutno grafu da bih to i proverio. U svakom slucaju ne vidim svrhu paljenja integrisane pored te 5750 :)

Naravno, samo me zanima kako ona radi, ne mislim da probam neke igrice tipa crysis na njoj, ali me zanima kako ona gura :)
Posto nemam iskustva sa integrusama, mozda je stvarno ok.
Jednom cu probati, kad budem otvarao kuciste :)

Evo ti slika dole kako to kod mene izgleda.

Sto se tice performansi, ja imam integrisanu 4200 koja radi na 500mhz@(750mhz) i 128mb ddr3 mem. 1333@1450mhz i probao sam par igara. Imam 22" monitor i ovih 128mb na ploci nije dovoljno ni za cs 1.6 u nativ rezoluciji, ali kad sam dodao od rama jos 128mb nastaje totalno druga prica. Cs radi odlicno, sem u trenucima gde ima dima(tu opasno secka). FPS je u 90% slucajeva izmedju 80-100 ali u dimu je 25-35 i to secka. Probao sam i Mafiu II, ali nema sanse da se igra ta igra. Lepo radi World Of Tanks closed Beta u 1680x1050 sve na low i igrivo je. FPS ide od 20-45!

E sad ta integrisana na tvojoj ploci je nesto jaca i bolja, al ne verujem da ces se nesto naigrati sa njom. Koliko se secam gpu joj radi na 700mhz tako da su tu negde.

Prilozi

• P1050699.jpg
    P1050699.jpg
    243 KB · Pregleda: 48
Znaci ja u biosu mogu da podesim da mi primarna karta bude integrisana, tako da probam kako radi?
Mislim, mnogo je lakse nego da se cimam da vadim 5750...

edit:Sad sam pokusao da nadjem opciju da biram graficku, ali nisam nasao... ???

Poslednja izmena:
Nasao sam [ni sam ne znam gde :d] i upravo sam na njoj... ali kako da namesti rezoluciju? Nemam uopste ponudjenu rez monitora, kao da fale drajveri?

U biosu ne mozes nikako da namestis rezoluciju. Integrisana grafika se isto ponasa kao i ta 5750. Kad udjes u sistem tek tamo podesavas rezoluciju koja ti treba. Drajver u biosu i ne postoji!!!

Pa u sistemu naravno :)
Sad sam odradio update i dobio neku drugu rez. koja lepo izgleda, skoro kao na 5750.
Ali nikako nemam iste rez kao na 5750.

Moras imati istu rezoluciju kao i sa 5750. Jesi instalirao drajvere za chipset? One sa cd-a ili ako ima novijih sa gb sajta?! Mada mozes i rucno da napravis rezoluciju koja ti odgovara u tvom slucaju 1440x900

Hm, kad upalim komp, izadje mi od atija kao wrning da nije dobro izabran graficki adapter.
znaci kao da moram u catalistu da podesim da radi na integrusu... sad ne znam gde je ta opcija.

Procackaj malo po opcijama. Nego, jedno pitanje. Sta ce ti sad integrisana grafika pored te sto imas?

Evo turio sam drajver za plocu i vidim nije instaliran drajver za integrusu
nisam ni mogao da ga install kad sam odmah turio 5750 pa nije ni nudio drajver za ovu , kad je kao glavnu citao 5750 :D

Au, bruka je ova integrusa :D PES10 mi radi na medium na ovoj rez ma ni da stucne :p

Daj posalji ti tu 5750 meni za Va, pa se igraj sa integrusom, a ja cu da ti javim kako ide sve to sa 5750 :p

Kanter radi potpuno isto kao sa 5750, ni da stucne ni da secka nista... au bre, skroz sam odusevljen :D
Batman AA mi na ovoj rezoluciji na HIGH radi usporeno (nema ono slika po slika) samo je kao usporeni snimak... kad bih mogao da smanjim na low :(
nego to : low/medium/hight se podesava pri prvom pokretanju igre, nemam u opcijama sad to :/

Mada kad mi extra rade cs i pes, skroz sam zadovoljan za integrusu :p

Kanter radi potpuno isto kao sa 5750, ni da stucne ni da secka nista... au bre, skroz sam odusevljen :D
Batman AA mi na ovoj rezoluciji na HIGH radi usporeno (nema ono slika po slika) samo je kao usporeni snimak... kad bih mogao da smanjim na low :(
nego to : low/medium/hight se podesava pri prvom pokretanju igre, nemam u opcijama sad to :/

Mada kad mi extra rade cs i pes, skroz sam zadovoljan za integrusu :p

Tebi bas zanimljivo.....siris svoje vidike :p:p

:wave::wave:

boze
jel ti os da prodas taj 5750 kad isprobavas integrusu
samo je probaj da li je ok tj za nedaj boze i vracaj se na normalnu grafu
pa betman je jedna od malo zahtevnijih igara i ti bi da ti na itegrusi radi ok ccc

OMG. :d
Pa naravno da sam samo probao i vratio se na 5750... o cemu mi pricamo :D
Zar je cudno sto me je zanimalo kako radi integrusa?!!
Nisam ni mislio da ce batman da radi, skroz mi je kul sto radi pes10.

Radi i crysis ;)

@va_milos: procesljaj po netu, ali mislim da ta int. grafika `ladno ide na 850-900mhz...

Ova moja ne ide. Ide na max 800mhz stabilno i 1500mhz za memoriju, sto je slabo.

Haha nisam probao da je OC.
:D Eto, imam sta da radim kad mi bude dosadno :D

Vrh Dno