Šta je novo?

Da li se isplati?

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Pozdrav, odlucio sam da uzmem novu graficku dok je na akciji a to je konkretno ova AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX OC . Na popustu je 17000 a zanima me kakve bi u praksi bile razlike sto se performansi tice u poredjenu sa vapor-x verzijom koja je skuplja 5000 dinara

Poslednja izmena:
Bogami, nisam siguran da li se ta akcija završila danas. Ja sam pitao tamo u R9 270X temi, ali niko ne odgovara...

Verovatno nije cim na sajtu jos stoji to , bar se nadam...
Sta mislis ti kolika je razlika u performansama izmedju ove dve?
Takodje me zanima da li cu moci da igram ove novije igre na rezoluciji 1920x1080 na high /very high podesavanjima? Konkretno BF4 , GTA V itd ?

Dopuna : Narucio sam ovu koja je na akciji , ne verujem da je razlika u performansama vredna tih 5000 din :)

Dobro je što si ubo na akciji, i naravno da vaporka nije vredna 5k doplate.

I ja razmisljam o tom modelu, cim je dobijes napisi nesto o njoj. Neki test ili utisci iz igranja nekih od ovih novih naslova ... (ako ce za to sluziti) :)

Stigla je danas ,evo malopre sam igrao far cry 3 , rezolucija 1920x1080 , sva podesavanja su na high, neka na very high i neka na ultra, igra odlicno radi ,veoma veoma retko secne ali to bude na kratko, jako sam zadovoljan grafom, uradicu 3d mark test pa cu okaciti uskoro :)

a83.png

Poslednja izmena:
Reci koju grafiku si imao pre ove i neko poredjenje sa njom ( idealno poredjenje bas u far cry 3 )
Presao sam ga ali nekako na brzaka i sad bi krenuo ponovo detaljno, pogotovo sto sam uzeo 1920x1200 monitor

Da lepo nema sta... Iako je cela serija R200 u stvari "rebrend" serije 7 izgleda da ima smisla kupovati je, poboljsanja su ipak znacajna.
Hvala na odgovoru i linku, koristan je.

findecko:

Kad si vec stavio svoj rezultat, a ti sam izgleda nisi primetio, napomena da je Graphics Score 6046 p dobar, ali ukupan je nizak, a to je zato sto nesto nije u redu sa 3570k. Nije mi jasno kako si dobio tako niske Physics i Combined rezultate sa tim procesorom?

@zogi da ne otvaram novu temu : nisam primetio nista cudno u vezi sa procesorom , sta mislis da moze da bude problem?

Probaj da skines onaj Unpark core program, imas temu ovde na forumu, pa provrti test opet :)

Skinuo sam i pogledao neki tutorial ali ni na jednom od jezgara ne pise "parked" tako da verujem da ovo nece puno pomoci , hvala u svakom slucaju :)
Jel ima jos neko neku ideju?

Dopuna : Evo su rezultati od malopre http://www.3dmark.com/3dm/1660864 , stavio sam da procesor radi na 3,8 ghz , problem je sto se mnogo greje, isao je i do 95 stepeni , uspeo sam nekako da ubudzim kuler od 12cm u kuciste i on ga drzi na oko 60 pri punom opterecenju (duva direktno u procesor) ali sada nastaje novi problem : imam samo jedan cetvoro pinski konektor za ventilator i morao sam da ga ukljucim na tropinski , ventilator zuji kao lud ...

Imas li box kuler? Sad je rezultat u redu, ali kao da ti je trotlovao procesor zbog pregrevanja ili ti je nesto radilo, neki servis ili antivirus program, u isto vreme kad si startovao prvi test.

Da,nazalost imam box kuler, verujem da je u tome problem.. Mislim da nije nista radilo i da je verovatno bio problem sa pregrevanjem

Razlika u odnosu na tu po toj ceni, nije pretjerana, jeste da vapor ima bolje hladjenje i malo bolje kondezatore na grafici.

Ali ako ta akcija i dalje vazi, izbor je odlican.

Mislim da se akcija nazalost zavrsila ali ja sam uzeo graficku na vreme

Nazad
Vrh Dno