Šta je novo?

Da li se isplati uzimati SSD za ovu masinu?

m4rkon1

Cenjen
Učlanjen(a)
15.09.2010
Poena
170
Pozdrav, imam vec godinama sledecu konfiguraciju, koju uglavnom koristim za posao (programiranje) i surf, igrice retko igram i kada igram to su neke starije i ne preterano zahtevne. Zadovoljava mi sve potrebe, medjutim zeleo bih da malo ubrzam sistem, pre svega vreme pokretanja aplikacija itd.
MSI 770-C45
AMD Athlon X3 445 (s tim da sam otkljucao jedno jezgro pa ga vidi kao Phenom X4)
6GB DDR3
HD5670 grafika

Ploca koliko vidim po ovim specifikacijama na sajtu MSI podrzava SATA II, ne i SATA3. Pretpostavljam da to malo utice na performanse SSDa, ali da ce se ipak prilicno osetiti razlika?
Gledao sam malo cene i otprilike cini mi se da bi izbor pao na Kingston UV400 od 240GB.

Recite ako imate neku drugu preporuku, ili mislite da ovo ulaganje nema smisla

Uz svaki komp se isplati, najveci dobitak na brzini sistema je ssd uvek

Naravno da se isplati, samo ce sekvencijalno citanje/pisanje koje je, kao sto su ljudi vec naveli manje-vise nebitno, biti sporije.

Podizanje i responzivnost sistema/aplikacija ce biti neuporediva u odnosu na HDD, cak i na SATA2 konekciji.

Poslednja izmena:
Hvala puno ljudi, pazarim onda ovih dana :)
Jos jedno kratko pitanje, da ne otvaram novu temu - posto imam hrpu instaliranih alata i podesavanja na windowsu trenutno, planiram da kopiram sa ovog HDDa na SSD celu particiju na kojoj je windows, tako da ne moram sve ispocetka da podesavam.
Ima li ovo nekog uticaja na performanse SSDa kasnije? Naravno pre prebacivanja bih defragmentovao particiju, pobrisao sve cache\temp foldere i slicno.

Na nov SSD bih stavio svezu instalaciju, osim ako ne postoji neki drugi(legitimniji :D) razlog pored tog sto ti se ne podesava opet sve.

Mozes da kloniras, mislim da bi onda trebalo sve programe pobrisati i instalirati ih opet, junk/temp stvari ce se kopirati zajedno sa Windowsom.

Mozes da probas, pa ako si zadovoljan kako ti radi kad odradis, ostavi tako.

Nisam nikad klonirao, uvek sam radio svezu instalaciju pri ubacivanju ssd-a.
Nek se javi neko ko je klonirao, bolje ce objasniti [emoji4]

Poslednja izmena:
Xxclone ili clonezilla i posle fine tuning wondowsa za rad na SAD-u (ako je u pitanju su).
Iako su navedeni programi free odlično rade svoj posao.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno