Šta je novo?

Da li se isplati upgrade?

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
Trenutno imam asus m2n-e i x2 4800(2,5ghz)
Da li mi se isplati da prodam gore navedeno (80e) i dodam 70e za asus p5kc i c2d e5200?
Procesor bi naravno OC.

Ne bih kupio P5KC pored toliko dobrih ploca na trzistu...
A realno ti se ne isplati. Da ti neko to zameni preko noci, pitanje je da li bi primetio razliku. Nije toliko bolje koliko ce da te izadje skuplje :wave:

EDIT: Da imas neku kombinaciju sa nekim E8x00 procesorom, onda bi bilo bolje, ali opet skuplje. Iz tvog potpisa bih menjao napajanje...

Poslednja izmena:
Da,napajanje menjam prvom prilikom :D
Ajd da cujem jos koje misljenje pa cu da razmislim.
Pa koju plocu bi preporucio u tom cenovnom rangu?
Moram probati ovaj x2 4800 da poteram malo kad uzmem jace napajanje.
Mada mislim da ce to biti (NE)moguca misisja :)

Ako već ideš na upgrade, onda bolje E7200, svega 15 evra skuplji, a svi kažu da je bolji! Ja lično menjam moj E2180 za taj, samo što ja imam sreće pa ne moram ploču da menjam, a i skoro sam uzeo dobro napajanje, pa sam tu u plusu. Ako je sve samo za igranje, onda ne menjaj i radi sa tim procesorom, dobra je to konfiguracija, a imaš i dobru grafičku, tako da štekaj lovu i čekaj novi soket za Intel, pa onda menjaj! Pozdrav!

NIsta onda cu verovatno da uzmem napajanje i neko kvalitetnije kuciste.
Nego da cujem jos neko misljenje :)

P5KC ti je P35 chipset sa (nepotrebnom) podrskom i za DDR2 i za DDR3. Cesto su se javljali problemi sa memorijama, narocito na 1000+MHz, ali mozda je to sada ispravljeno.
Ne znam koliko kosta, ali za 90e od P35 imas P5KPro, jos jeftiniji su DFI BloodIron i obicna P5K. Za 90ak eura imas P45 chipset u dobroj izvedbi - P5Q...

NIsta onda cu verovatno da uzmem napajanje i neko kvalitetnije kuciste.
Nego da cujem jos neko misljenje :)

Vidim da imamo veoma slicne masine, pa mogu ti reci da sam i ja bio u slicnoj dilemi. Odustao sam iz dva razloga, prvo sve sto igram mi radi poprilicno dobro i sada, i zasto bih onda ulagao pare bezveze, a drugo, krajem godine izlaze novi intel procesori, novi socket, pa eto prilike da se vec pocetkom iduce godine kada mu malo padnu cene pazari nesto sasvim vredno upgrade-a. Jedino sto cu u medjuvremenu promeniti je napajanje, ne sto me ovo moje ne zadovoljava trenutno, nego zato da bi se osigurao za buducnost, da kada budem vrsio upgrade ne moram i o njemu da mislim.

Vidim da imamo veoma slicne masine, pa mogu ti reci da sam i ja bio u slicnoj dilemi. Odustao sam iz dva razloga, prvo sve sto igram mi radi poprilicno dobro i sada, i zasto bih onda ulagao pare bezveze, a drugo, krajem godine izlaze novi intel procesori, novi socket, pa eto prilike da se vec pocetkom iduce godine kada mu malo padnu cene pazari nesto sasvim vredno upgrade-a. Jedino sto cu u medjuvremenu promeniti je napajanje, ne sto me ovo moje ne zadovoljava trenutno, nego zato da bi se osigurao za buducnost, da kada budem vrsio upgrade ne moram i o njemu da mislim.

Pa da,mislim da si u pravu,kad izadje novi soket verovatno ce pasti cena e8xxx,to bi vec bio pravi upgrade,hvala svima na predlozima,pozz:wave:

Nazad
Vrh Dno