Šta je novo?

Da li se isplati da menjam kuler?

F.L.C.X.

Čuven
Učlanjen(a)
03.11.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
Gigabyte Aurus Pro X570
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 4000 4x8GB
GPU
Gigabyte Aurus Elite RX 7900XTX
Storage
Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 1TB HDD + Samsung 750GB HDD
Zvuk
FiiO DAC + Altec Lansing 621 / SteelSeries Arctis Pro Wireless
PSU
Corseir HX850
Kućište
Thermaltake Core V71
Monitor
LG ULTRAGEAR 27" QHD FreeSync
Miš & tastatura
SteelSeries Rival 650 Wireless
Laptop
ROG Zephyrus G14 2023 AMD 7940HS + RTX 4060
Tablet
AYANEO 2S
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Athlon XP 2100+ (Thoughbred B) i FalconRock I na njemu. Hteo bih da ga OCujem, ali problem je što sa ovmi kulerom čim se klok procesora približi 2GHz, temperatura procesora pri punom opterećenju bez problema probija 60° C. Pa sam razmišljao da zamenim kuler za GlacialTech 2520PRO. Interesuje me koliko je ovo bolji kuler od gore pomenutog i da li se investicija isplati?

PS Ako neko ima neki drugi predlog za Socket A kuler u cenovnom rangu do 15€ neka javi.

Poslednja izmena:
Odvoj ti vise od 15 € za kuler, zvuci kao jako malo para za dobar kuler, pogotovo ako hoces da overklokujes!

15 € za cpu kuler i nije neka investicija.Ako ne mozes da odvojis vise jednostavno ne menjaj nista,jedino mozda da skines sve lepo ocistis od prasine,stavis neku silver pastu i vratis,to je sve.Bez 40-tak evrica nema nista od OC-inga.

Crysis je napisao(la):
15 € za cpu kuler i nije neka investicija.Ako ne mozes da odvojis vise jednostavno ne menjaj nista,jedino mozda da skines sve lepo ocistis od prasine,stavis neku silver pastu i vratis,to je sve.Bez 40-tak evrica nema nista od OC-inga.

Pričamo o Socket A kuleru!? :S:

Ne treba mi avionski motor u kućištu da bih hladio procesor (pa i OCovan). Bilo šta što je preko 3000RPM neću da trpim da slušam. A za te pare (x>40€) mogu da zamenim procesor i da ne razmišljam o OCu. Dakle nebi bilo na odmet da budemo malo realniji u buduće. ,)

za procesor koji vredi max 30eu, dati >15eu za kuler je ludost...
a i 60c zaista nije strasno za njega...

danijel00 je napisao(la):
za procesor koji vredi max 30eu, dati >15eu za kuler je ludost...
a i 60c zaista nije strasno za njega...
Pa i nije strašno 60, ali ako se uzme u obzir da to postiže na ~1,9GHz, sa čistim kulerom i dve dodatne 8ice u kućištu zimi... Plašim se šta će biti na leto (do koga komp sigurno neću menjati). Ja bih pokušao da ga dignem na 2-2,1GHz greota da ovaj DDR400, radi ispod 300. :D

E, da. Imam DDR 3200 (PC400) a radi na 200 mhz, barem tako pise, u cemu je problem???

Worf je napisao(la):
E, da. Imam DDR 3200 (PC400) a radi na 200 mhz, barem tako pise, u cemu je problem???
Nikakav problem tako treba, DDR400 može da radi do na 200MHz, a to što se to marketinški množi sa 2, pa i mi neki to prihvatismo to je druga priča. :)

Nego ovo je strašno ma koliko Socket A kulera bilo u cenovnicima, u prodaji nema ni jednog krštenog (iole kvalitetnijeg). Dakle odustajem od zamene.

Poslednja izmena:
Vrh Dno