Šta je novo?

Da li se iko seca Xenona 2?

fLow

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poena
169
Najbolja svemirska pucacina ikada, naravno za herkules, EGA grafike :)... da li ste igrali ovu neverovatno zaraznu igru? Uz nju ide obavezno menjanje tastature na par meseci, jer si bio ubitacniji sto si BRZE pritiskao space. ja sam tad imao oko osam, devet godina, a kevin ortak od tridesetak, odusevljen igricom, i kompjuterom uopste, bio mi je pomocnik koji je mahnito pritiskao space neverovatnom brzinom... nikad mi nije bilo jasno kako je uspevao da postigne toliku brzinu u pritiskanju dugmeta... :D

Ja sam bio malo izmenio exe fajl i pucao je automatski :D
Uštedeo sam sebi par tastatura :D

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Dal se secam... presao ga nekoliko puta :) Burazer i ja jedan igra drugi puca :)
Bas teska igra, znao sam unapred na kom nivou smem da zaginem jednom. Posle je postajalo lakse kad se dobije ona kugla koja ide iza tebe i ubija sve iz jednog metka a puca na sve strane

Ja se sećam dobro te igre, možda ne tolio dobro kao ti, ali sećam je se. Pošto sada imam još malo pa 32. godine, igrao sam te Hercules igrice tamo negde od 1993 do 1998 dosta cesto.

Wolfstein sam takodje igrao, izašao je 1995 valjda, kao i Doom I i Doom II. Sve to na mojoj tadašnjoj 386 mašini.

pa ja sam to igrao na 286 i imao sam 9, 10 godina, sad mi je 29 :)
Da ona kugla iza je vrh, a pogotovo ona dva debela laserska topa sa strane :)
i jeste teska, ali ostavlja tako lep osecaj kad je predjes :)

Pa zar je to igrao neko van Amiga sveta?
Ja se na Herculesu secam Zaxxona i lupanja po Spejsbaru...
I spektrumov Zaxxon je lepsi : }

Vrhunac kanta od par iljda maraka i igra izgleda bolje na specturmu xaxaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxxa
Amiga i quick shot II ultra dzojstici (imaju mikroprekidace) prezivljavaju doticnu igru i gomilu slicnih bez problema... eno ih i danas u jednoj kutiji krepali im kablovi.

Uridium je igra koja lomi dzojstike..............

Kako se ne bi secao, jedna od najboljih i najdrazih igara i ona uvodna muzika na
Atariju STe je bila neverovatna. Bila je to neka 1990. Quickjoy II sve sa autofire :)
mnogostruko lomljen..

nisam imao atari :)
poceo sam karijeru sa 286icom... al sam prelazio princa za tipa 32 minuta ili tako nesto :)
a tek tetris... ah ti dani... :)
igrice su, realno, bile mnogo bolje do pojave pentiuma... kad se setim kako sam zeleo da imam 486 i SVGA jer moja EGA na 386 nije podrzavala tie fihtera :(
a tek commander keen
rasplakacu se od emocija :)

Pa sve igre su i bile bolje do pojave 3d fps-ova i onda je nastala pomama samo fps pa voodo .............pomama jos traje a ja se trenutno razvaljujem s Trine nisam skoro igrao platformu a ovo je bas ...........podseca na stare dane

upravo... msm divna je bila voodo 2, menjao sam je za aiwin deck, dakle deck, ludilo u to vreme... al one stare igre ostaju neprevazidjene... toliko sam se trudio, jer nije bilo boljeg, nije bilo ovolike ponude...
a tek one avanture gde se pisalo sta ce da uradi lik, poput police quest... :)

Ha!

Xenon 2 i "Pump up the volume", igrica je extra ali stvar koja je prati je jos bolja, naravno na Amigi, ne na PC.

Deluxe Galaga je bila prava igra. Dzojevi stoje konzervirani kao i diskete. Mozda se ponovo neki put odigra ukoliko uleti neka AGA Amiga.

Deluxe galaga postoji i za obicnu amiguza aga ima dodatak aga i mislim da ima vise revizija nisam sada siguran inace se igralo dosta na a1200 bio je stvarno dobar rimejk za to doba.

Ha!

Xenon 2 i "Pump up the volume", igrica je extra ali stvar koja je
prati je jos bolja, naravno na Amigi, ne na PC.

Ne secam se ali je moguce da ima i sempl "Pump up the volume" (ja sam
ga imao u trekeru ali ne od stvari MARRS vec od Eric B and Rakim)
mada je citava stvar zapravo Bomb The Bass-ov "Megablast" (opet to je
neka obrada, rimejk neke prastare stvari. Semplovani
su npr. Sly and Family Stone) EDIT : A prastara stvar
je iz filma "Attack on precinct 13", valjda "napad na policijsku stanicu"...
To mora da je sjajno zvucalo na biperu . Pa jos kad rokas
palcem po tarabi one klik tastature od 200 maharaka ojha

Inace, pojavio se neki serijal na YT : Let's compare
pa dosta tih starih igrica ima prikazanih na shurnaes platformi
npr ima za Zaxxon koji sam pomenuo gde se vidi da je
ponegde uz to ime stajala posve razlicita igra (A2600, Intelivision)
Moram sada da vidim Galagy, nju sam igrao samo na emulatoru automata.

Let's compare je odlicna stvar, odmah vidis razlike u platformama.

Ondasnje igre nisu imale super extra 3D grafiku i zvuk, ali su imale dusu.

Ili smo mi bili mladji?;)

Ne secam se ali je moguce da ima i sempl "Pump up the volume" (ja sam
ga imao u trekeru ali ne od stvari MARRS vec od Eric B and Rakim)
mada je citava stvar zapravo Bomb The Bass-ov "Megablast" (opet to je
neka obrada, rimejk neke prastare stvari. Semplovani
su npr. Sly and Family Stone) EDIT : A prastara stvar
je iz filma "Attack on precinct 13", valjda "napad na policijsku stanicu"...
To mora da je sjajno zvucalo na biperu . Pa jos kad rokas
palcem po tarabi one klik tastature od 200 maharaka ojha

Inace, pojavio se neki serijal na YT : Let's compare
pa dosta tih starih igrica ima prikazanih na shurnaes platformi
npr ima za Zaxxon koji sam pomenuo gde se vidi da je
ponegde uz to ime stajala posve razlicita igra (A2600, Intelivision)
Moram sada da vidim Galagy, nju sam igrao samo na emulatoru automata.

sto je dobra ta stvar od eric bija i rakima, pogotovo kad uleti ona riba, cije sam ime znao nekada kadasam to vrlo aktivno slusao :)

Let's compare je odlicna stvar, odmah vidis razlike u platformama.

Ondasnje igre nisu imale super extra 3D grafiku i zvuk, ali su imale dusu.

Ili smo mi bili mladji?;)

Ondasnje igre su imale gradfiku? :D
Imale su i dusu, ali su imale i nesto sto danasnje nemaju - originalnost... nama je to sve bilo novo, fantasticno, a ovi klinci su bombardovani naslovima... secam se kako sam isao kod Dzemperka na Dorcol, da kupujem igre, na diskete, cekao beskrajno dok mi ih je kopirao, listajuci kataloge i u moru igara trazio one koje podrzavaju EGA, jer VGA nisam imao :)... ali mi je znacila svaka...
a da, i bili smo mladji :(

A secate li se se Star control? Kakvi su tu dueli bili... neverovatno nesto... :)

Deluxe galaga postoji i za obicnu amiguza aga ima dodatak aga i mislim da ima vise revizija nisam sada siguran inace se igralo dosta na a1200 bio je stvarno dobar rimejk za to doba.

Ja sam igrao prvo na A600, kasnije na A1200. AGA verzija ima malo lepse efekte i boje. Sve u svemu odlicna igra. Autor igre Edgar Vigdal je napravio kasnije Warblade za PC.

Poslednja izmena:
Xenon 2 na Amigi.. otkidanje.. otkinuo sam moj tadasnji Competition Pro :p

uh, .... Xenon2 na Amigi... lud'lo...
Uz Bubble Bobble, Xenon2 mi je pojeo najvise vremena :smoke:

Xenon 2 sam igrao na PC-u, ali na 8088 i Hercules. Bila je malo spora mašina za tu igru, ali zbog toga metkovi koje sam ispaljivao nisu bili pojedinačni, već se videla neprekidna traka :) Bez problema sam je prešao.

^gadafi kad vec pomenu pa ti si super prosao. Znas li da su ljudi morali da plate za posebne dodatke kako bi usporili C64 ili zx spectruma i tada lako presli teze igre ili teske delove igre :p :p :p
A tebi to bilo gratis :)

^gadafi kad vec pomenu pa ti si super prosao. Znas li da su ljudi morali da plate za posebne dodatke kako bi usporili C64 ili zx spectruma i tada lako presli teze igre ili teske delove igre :p :p :p
A tebi to bilo gratis :)

rekao je da je u PC-ju imao 8088 sto znaci da je uzitak bio kao na spekiju :eyebrows:
Kako se bese zvase taj dodatak, multiface , tako nesto?

evo sada gledam kako na sms izgleda igra : http://www.youtube.com/watch?v=9E0KwoDwVLk&feature=results_video&playnext=1&list=PL308E6FA3DA1D4DBE
Nije lose, ali bili je stvarno puno takvih igara. Secam se da je puuuno ljudi volelo
nekakav Battle Squadron a realno je bilo boljih i od te i od Xenona 2. Xenonu 2
je izgleda uprava ta muzika dala i vecu populaciju ljudi koji su je igrali

Poslednja izmena:
Uh bilo je gomila tih igara vertikalno skrolujucih ja se najvise secam ovih s avioncicima 1942,1943, flying shark.
Korisnici PC-a su oduvek bili "ozbiljni" korisnici racunara pa nisu imali toliko igara i onda je xenon kod njih bio nesto posebno.
Spectrumi,atariji,amstardi,comodore masine su imali gomile tih igara plus one cuvene sleva nadesno skrolujuce pucacine.
Bese opis u svetu kompjutera letis ,a dok letis pucas.
Platforme u raznim varijantama su bile igrice koje su obelezile zanacajno taj perioid. Evo i dan danas nemoze se ostati ravnodusan na ovakvo nesto npr: http://www.gameitnow.com/Game/17016/The_Focus.html
Jednostavno ideja i izvodjenje i zaraza je zagarantovana , broj boja i 3d akceleracija ma koga briga cepaj sve u 16 i posle 2 minuta igrac je zaboravio i na kolorit i sve drugo...

Xenon II je bila najbolja pucacina u to vreme, ali govorim o Atari STe verziji,
muzika i zvukovi uopste su bili za svetlosnu godinu ispred Amiga verzije.

http://wn.com/bomb_the_bass?orderby=relevance&upload_time=this_month#

pod brojem 5) je originalni 'Megablast' iz 1988-e, zapravo 12''.
Prevelika upotreba semplova koja je uobicajena za to doba.

Nisam hteo da otvorim novi thread za sledece: da li neko zna mozda ime
demoa u kome je takodje muzika grupe Bomb The Bass, numera
"Beat dis" , naravno u rimejku? Demo je bio za Amigu i sad
sam trazio ne nalazim ga.

ja imam xenon za sega master system,
pa ako nekoga zanima mozemo izvrsiti neku zamenu.
inace vise se secam galage sa arkada
kada sam je cepao u nekoj selendri tamo neke 1992.

Na Amigi 500 beše to simpatična igrica. Pa malo prepravljanja sa Disk editorom, ono kao Original by me :) i puštanje diskete u promet :) u odeljenju i onda gomila pitanja, pa kako si to uspeo :)
Ma šta me pitate, kao da je to nešto :)

Pozdrav,

Vrh Dno