Šta je novo?

da li sam se zeznuo

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Uzeo sa Gainward GF2 MX400 tv out 64 Mb jumbo i tek posle kupovine sam saznao da memorija radi na 5.5 ns dok ostale kartice rade na 4 ns(to sam procitao na foruma mada ne znam
odakle taj podatak posto nisam video nigde drugde a na meoriskim cipovima pise -7 kao i na sistemskom ramu pa sam pretpostavio da radi na 7 ns).
Uzeo sam ovu karticu primarno zbog igara,gde mogu da nabavim taj 3d mark pa da izmerim sam?

Ja ne znam sta si ti kupio ali Gainward GFII MX400 je kartica koja je poznata po brzini svoje memorije. Doduse upoznat sam samo sa modelom od 32 mb SDRAM- a i on radi na 3.5ns - jako kvalitetna memorija. Verovatno i tvoja memorija radi na toliko nego su tebe povukle te price sa foruma.

Uzmi Sandru ili nesto drugo pa izmeri.

A sto se 3dmark2001 tice skini ga sa

http://gamershq.madonion.com/download/?3dmark2001.shtml
ili uzmi iz cd club-a (poveliko je ~40MB)

Happyface:)

Gainward-ov Jumbo model po specifikaciji ima memoriju na 5.5 ns, to mozes videti i na njihovom site-u www.gainward.com . Zato je i model sa 64mb Tv-out tek za nijansu skuplji od istog sa 32mb, ali na 4ns. Klasicna navlaka.
Kartica ce ti generalno raditi nesto (ali ne drasticno) sporije od onih sa 4ns memorijom, no tih 64mb ima i svojih prednosti. Nece proci bas puno do trenutka kada ce svaka nova igra zahtevati karticu sa min 64mb memorije...

Zorro je napisao(la):
Kartica ce ti generalno raditi nesto (ali ne drasticno) sporije od onih sa 4ns memorijom, no tih 64mb ima i svojih prednosti. Nece proci bas puno do trenutka kada ce svaka nova igra zahtevati karticu sa min 64mb memorije...

Onoga trenutka kada se pojavi igra kojoj ce 64MB nesto znaciti, tada MX400 nece moci da izvuce 25fps-a u doticnoj. Jednostavno, kad se to dogodi, taj cip ce biti suvise slabasan...
Pozdrav:)

Hm, moderatore Omnice, nemoj sve da shvatas bukvalno... Poenta je bila da malo utesim coveka... Mada se ne slazem sa tobom. Radice taj MX400 i sa igrama koje traze 64mb. Kako tako, 640x480, ali ce raditi.

Zorro je napisao(la):
Hm, moderatore Omnice, nemoj sve da shvatas bukvalno... Poenta je bila da malo utesim coveka... Mada se ne slazem sa tobom. Radice taj MX400 i sa igrama koje traze 64mb. Kako tako, 640x480, ali ce raditi.

Super ste ga utesili. Verovatno je vec izvrsio samoubistvo. :D

Kad se ti nisi dosad ubio sa tim Eaglom 256, nece ni on sa Gainwardom. :D :D :D

omnik je napisao(la):
Onoga trenutka kada se pojavi igra kojoj ce 64MB nesto znaciti, tada MX400 nece moci da izvuce 25fps-a u doticnoj. Jednostavno, kad se to dogodi, taj cip ce biti suvise slabasan...
Pozdrav:)

Svaka cast.

samoubistvo

Ma jos sam daleko od samoubistva,ne verujem da cu primetiti razlika ali me nervira sto sam dao pare na takvu glupost.Kakvi to idioti stavljaju takvu memoriju koja u stvari gusi cip.
Citao sam da one sa 6 ns rade u stvari na 166 Mhz jel i to slucaj sa mojom?
Kad sam vec tu koja bi mx400 tv out bila dobra sa cenom oko 200 DM.

Tvoja kartica bi trebalo da radi na 1 / 5.5ns =~182mhz .

Ma nije ti kartica tako losa, nemas potrebe da je menjas za neki drugi mx400. Ako ti je bas zapelo, sacekaj da jos malo padnu cene GTS modelima pa onda uleti sa tih 200 dem.

vivo

Ma nije problem zadrzao bi je ja nego me interesuje sta mislite o msi-8833 vivo.Za te pare 205 DM sasvim izgleda pristojno,jel ima neka zackoljica koja ce posle da mi zagorca zivot ili su msi cena malo nize od konkurenije.

Nisam imao tu MSI karticu u "rukama", mada nisam ni cuo ni procitao neke prituzbe na nju. Postavi novi thread sa njenim imenom u naslovu, pa vidi sta ce ljudi da ti kazu...

dajte ljudi, nije tako strasno....evo moj inno MX (onaj prvi) znaci sa 6ns memorijom radi stabilno na 190...
valjda gainward-ova 5.5ns memorija moze na tih 'famoznih' 200 da radi isto tako stabilno
poz...

Brate sto lepo ne OC-nes graficku i vidis da li si se *****ao.Za 4ns Gainwarda je otprilike 250 Mhz-a max, pa ti vidi na koliko tvoja moze, moja procena 220 max.

Uzeo sa Gainward GF2 MX400 tv out 64 Mb jumbo i tek posle kupovine sam saznao da memorija radi na 5.5 ns dok ostale kartice rade na 4 ns(to sam procitao na foruma mada ne znam

E, uzeo sam i ja istu tu - pre nego sto sam video ovaj thread, naravno. :( Elem, nije 5.5 nego 7ns - kao sto na memorijskim cipovima lepo i pise. A tek da se ne bih dvoumio da li sam dobro protumacio oznake na cipu, i default clock za video RAM je 143MHz (1000/7=143, zar ne?). Overclockuje se do 175MHz i onda pocinje djubre po ekranu da se pojavljuje... izbegavati, izbegavati, izbegavati.

Sreca, nisam bas neki veliki igrac a kvalitet 2D slike je odlican, tako da se mogu strpeti do nekog GTS-a ili slicnog.

Recimo Asus AGP-V7700 Ti 32MB... kakva su iskustva sa ovom karticom?

vasa je napisao(la):
Recimo Asus AGP-V7700 Ti 32MB... kakva su iskustva sa ovom karticom?

Slika je super oc bezveze, moja ima neku Ansenc ili tako nesto memoriju koja ne moze vise od 205, cena super nova 260DM. Ako vec kupujes novu Radeon 7500 za 280 je bolje allround resenje.

Vrh Dno