Šta je novo?

Da li sam dobro podesio ADSL - WiFi

artur

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
630
Imam TP-LINK TD-8811 koji mi koristi kao aDSL modem i njega sam podesio u Bridge mod i ostao je ukljucen DHCP server, promenjena mu je IP na 192.168.1.2. Povezan je preko WAN porta na ASUS WL-500G Premium (192.168.1.1) i na njemu podesena konekcija preko PPPoE.
U ovoj varijanti mi sve radi, ali me ipak gricka neki crvic da to moze i drugacije da ne kazem bolje da radi. A da u ovoj varijanti ne mogu da pristupim TP-LINK-u preko IE, kada otkucam 192.168.1.2 nista se ne desava. Moram da ga vezem direktno na PC kada hocu nesto da promenim na njemu. Ako treba poslacu slike konfiguracija.
Hvala unapred.

Sve si ti dobro uradio, kod takvog podesavanja jedina mana je sto nemas pristup tp-linku.

Imas jos jednu kombinaciju da TP-LINK TD-8811 ostavis sa podesavanjima od provajdera a da na ASUS WL-500G promenis ip adresu.
Na ASUS WL-500G iskljucis dhcp. Povezivanje ide na sledeci nacin lan iz TP-LINK TD-8811 ide u lan ASUS WL-500G. TP-LINK TD-8811 rutira, ASUS WL-500G se koristi kao svich. Imas web pristup i i jednom i drugom.
Mana je sto TP-LINK TD-8811 rutira a ne ASUS WL-500G jer je ovaj bolji ruter i sto ti ostaje 3 lan porta na asusu.

Proceni sam koja ti od ove dve kombinacije odgovara, radice ti posao i jedna i druga. I jedna i druga imaju i mane i prednosti.

Poslednja izmena:
Hvala, vazno me je da ASUS bude 192.168.1.1 zbog downloada na HD koji je povezan na ASUS router, a i zbog wireless-a mislim da mi je bolje da ASUS rutira.

I ja sam uvek za ovu prvu varijantu da bolji hardver rutira. Kad si je vec namestio da radi ne diraj nista. Definitivno ti zbog tog HD odgovara kombinacija koju si podesio. Sto se tice wireless-a on ce ti raditi u oba slucaja.

Ova druga varijanta je laksa za podesavanje posebno ako se neko slabije razume u mreze i ne rizikuje da ostane bez neta jer ne menja podesavanja adsl modema/rutera koje je dobio podesene od provajdera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno