Šta je novo?

Da li sada uzeti GF4 4200 ili cekati novu generaciju?!

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Da li sada da uzmem GF4 4200 ili da stekam lovu za novog Radeta ili GF5, kada ce otprilike cena novog Radeona pasti na oko 300 Evra jer je to MAX koji bi dao za graficku?!

Jedan tako umro cekajuci. :p :D Posto non stop izlazi nesto novo ispada da stalno treba da cekas i nikada nista da ne kupis. :D :D

Lepo ti je covek rekao. Kupi, neces zazaliti.

Grunt je napisao(la):
Da li sada da uzmem GF4 4200 ili da stekam lovu za novog Radeta ili GF5, kada ce otprilike cena novog Radeona pasti na oko 300 Evra jer je to MAX koji bi dao za graficku?!

Za te pare ces na zimu moci kupiti Radeon9500. Moguce je da ce biti i kaoji evric jeftiniji.

No taj cip ce imati duplo manje pajplajna (4) u odnosu na R9700 i imace 128bitnu mem. magistralu.

Po performansa bi trebalo da bude na nivou jednog Ti4600, mozda.
No zadrzace Floating Point Pixel Shader jedinicu i cetiri VertexShader jedinice, sto je neophodan uslov za potpunu DX9 kompatibilnost. Takodje imace brzi MultySampling FSAA i najbrzi (popravljeni) Aniso filetring. tid. tid.
Sve u svemu odlican izbor za onog ko moze da potrosi 300 evra na graficku kartu!

Ipak cu ja onda uzeti 4200-stotku sada i uzivati:)
Nego jer se pojavio onaj MSI od 128MB u slobodnoj prodaji a da nije sample, ako jeste gde ima da se kupi? Ako nema nje onda bi uzeo Leadtek od 64MB posto koliko sam od vas saznao on se najbolje klokuje! Kolika je sada njegova cena otprilike?

MSI-ja nema ni za lek (PC Servis se ulenjio). Moj adut je prolink sa 128MB rama, kosta oko 180 evra, a primerak koji ima DamjanMX ide na 300/600. Na kraju, citaj Maxine textove, sve tu lepo pise :).

Grunt je napisao(la):
Ipak cu ja onda uzeti 4200-stotku sada i uzivati:)
Nego jer se pojavio onaj MSI od 128MB u slobodnoj prodaji a da nije sample, ako jeste gde ima da se kupi? Ako nema nje onda bi uzeo Leadtek od 64MB posto koliko sam od vas saznao on se najbolje klokuje! Kolika je sada njegova cena otprilike?

Meni ostaje da probam ovog Leadteka sto mi je u masini (Vivo, sa 128MB), tj. da probam OC, pa ako je bolji od ovog mog MSI-ja, mozemo da se dogovorimo da ga dobijes (ide do 310/615 do 620 po ultra vrucini). U ponedeljak dobijam i ASUS, koji je radjen sa BGA cipovima od 3.3ns i na Ti4400 layoutu... Videcemo i kako ce to cudo da radi, mada kapiram da ce kostati dosta preko 200eu...

Re: Re: Da li sada uzeti GF4 4200 ili cekati novu generaciju

Nedjo je napisao(la):
i najbrzi (popravljeni) Aniso filetring. tid. tid.
Sve u svemu odlican izbor za onog ko moze da potrosi 300 evra na graficku kartu!

Ma nek se javi onom Mazijevom liku, ili Simpsonu.. imali su Suma Ti4600 za nekih 300 eura. ne bih da sirim info koji nije 100% proveren, jer je od tada proslo par dana, pa je ta (su te) kartica-e mozda vec prodata-e...

byMaX je napisao(la):
Meni ostaje da probam ovog Leadteka sto mi je u masini (Vivo, sa 128MB), tj. da probam OC, pa ako je bolji od ovog mog MSI-ja, mozemo da se dogovorimo da ga dobijes (ide do 310/615 do 620 po ultra vrucini). U ponedeljak dobijam i ASUS, koji je radjen sa BGA cipovima od 3.3ns i na Ti4400 layoutu... Videcemo i kako ce to cudo da radi, mada kapiram da ce kostati dosta preko 200eu...

Taj Asus se klokuje kao blesav memorija ide do 685Mhz-a. Medjutim uopste mi nije jasno cemu klokovanje. Dobijes 4-5 frejmova vise ili 600-800 poena vise u 3D Marku, a przis memoriju i cip ko sumanut. Totalno besmisleno. Za divno cudo video karticu uvek drzim na difoltu. :)

Ma nema sanse da je drzis na defaultu..:D

Kako nema smisla overklokovati? Naravno, ne do same granice.. Evo, ja MSI drzim na 300/600 ili cak 566 ako je zatvoreno kuciste... Sto da se pregrejava memorija ko blesava...? Zbog dva frejma? Ali ipak, ako kartica moze da radi na 4400 defaultu, sto da ne, ipak si ustedeo stotinak eura, zar ne?

byMaX je napisao(la):

Kako nema smisla overklokovati? Naravno, ne do same granice.. Evo, ja MSI drzim na 300/600 ili cak 566 ako je zatvoreno kuciste... Sto da se pregrejava memorija ko blesava...? Zbog dva frejma? Ali ipak, ako kartica moze da radi na 4400 defaultu, sto da ne, ipak si ustedeo stotinak eura, zar ne?

:D:D:D

Dobar razlog za klokovanje graficke. Moj tata je jaci od tvog tate.:p
Razlika u broju frejmoja, 100 ili 104, nije razlog, ali zato za utehu, nisam kupio 4400, nego 4200, pa je klokovao da radi kao 4400 na default (usteda 100e). A sta ces kada neko kupi 4400 pa je klokuje da radi kao 4600 na default??

:wave;

byMaX je napisao(la):

Casna Titova pionirska rec. :p Ako ne verujes evo bani kod mene kad hoces pa proveri. :cool:

notax je napisao(la):
A sta ces kada neko kupi 4400 pa je klokuje da radi kao 4600 na default??

Pa klokovace svoj 4200 do iznemoglosti da radi kao 4600 default :D

Aca je napisao(la):
Taj Asus se klokuje kao blesav memorija ide do 685Mhz-a. Medjutim uopste mi nije jasno cemu klokovanje. Dobijes 4-5 frejmova vise ili 600-800 poena vise u 3D Marku, a przis memoriju i cip ko sumanut. Totalno besmisleno. Za divno cudo video karticu uvek drzim na difoltu. :)

Opaa...ugled u mojim ocima vase malenkosti polako skace iz dana u dan...:)
Izgleda da Aca ipak poseduje taj promil razuma u sebi, samo ga dobro kamuflira :p

Aca je napisao(la):
A na koliko drzis procesor:D ?Jel' ti i on na default-u:D ?E, ozbiljno_Ovo izgleda ide sa godinama:( .Ja bre przim procesor dok ne pocne da cvili a kartu samo probam, pa vratim na default.

simpson H je napisao(la):
Ja bre przim procesor dok ne pocne da cvili a kartu samo probam, pa vratim na default.

Takodje... procesor je nekako bitan u svakoj situaciji, a karta, ko je j...e, i onako ja tih par frejmova ne mogu da osetim.

A na koliko drzis procesor:D ?Jel' ti i on na default-u:D ?E, ozbiljno_Ovo izgleda ide sa godinama:( .Ja bre przim procesor dok ne pocne da cvili a kartu samo probam, pa vratim na default.

Samo 10Mhz-a iznad difolta, na 1.48Ghz (9x185) sva setovanja odsrafljena na maksimum, i sve leti, a procesor se ne greje. ;)

Aca je napisao(la):
Samo 10Mhz-a iznad difolta, na 1.48Ghz (9x185) sva setovanja odsrafljena na maksimum, i sve leti, a procesor se ne greje. ;)
Nesto si se zabrojao od silnih MHz:D .Po mojoj racunici 9x185=1665MHz;)

Nesto si se zabrojao od silnih MHz:D .Po mojoj racunici 9x185=1665MHz;)

Duboko se izvinjavam. Prava cifra je 8x185Mhz-a. Mem transfer 2.8Gb/s, ma milina jedna za rad. :wave;

Nazad
Vrh Dno