Šta je novo?

Da li ruter usporava internet brzinu?

puzgolac

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
365
Imam sbb kablovski net 1Mb/sec. Od pre par nedelja prikacio sam jos jedan kompjuter preko rutera na modem i od tada mi net radi dosta sporije. Na primer, ranije mi je maksimalna brzina bila oko 119kB/sec a sada prosecno bude izmedju 60 i 80kB/sec. Najvise sto uspe da dobaci je 100kB i to samo na trenutke. Inace, brzina jako varira iz sekunde u sekundu i to uvek, cak i kad skidam nesto npr sa download.com gde mi je uvek ranije brzina bila maksimalna. Ne znam da li je problem ruter ili nesto drugo. Ruter je D-link, komp je povezan mreznim kablom (kabl ima 20 metara), ruter ima wireless opciju, ali sam je iskljucio, tako da mi ne krade niko net. Usporen je i kad je drugi komp iskljucen, pa nije razlog to sto drugi komp gusi saobracaj. Testirao sam brzinu na speedtest.net i rezultati idu od 970 do 1200kB/sec odnosno otprilike onoliko koliko bi trebalo i da bude. Imam instaliran zone alam firewall, ne znam da li je to mozda razlog za usporenje.

Pazi najlakse ces istestirati tako sto ces probati kao ranije kada ti je radilo,znaci iz kablovskog modema ne znam da li ima ethernet port verovatno ima cim si kupio routher,ubosti u mreznu karticu kompa na kome si radio predhodne testove i videti da li ti je do routhera, tog UTP kabla naravno pod uslovom da ponovi predhodno dobro odradjene testove, ili do tvog kompa(mozda softwerski mozda hardwerski problem )ili pak sbb te je krajcovo:)

Meni SBB net ide preko rutera na dva racunara i radi podjednako dobro kao i bez rutera

Izgleda da je problem resen. Kako ispada, zone alarm mi je kocio bittorrent, a spor net inace je izgleda bio samo trenutna stvar. Obrisao sam zone alarm i sad mi i bittorrent i net ovako rade normalno.

Nazad
Vrh Dno