mali_perica
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.03.2007
- Poena
- 304
Pozdrav svima na forumu. Interesuje me sledece: U kucnoj mrezi imam 4 racunara i hteo bi da na svima imam internet nezavisno od bilo kojeg racunara u mrezi. Dosao sam na ideju da kupim ruter i u njega da spojim ADSL modem, a racunare iz mreze na ruter, e sad mene zanima jedna stvar, da li ruter moze da deli saobracaj na ravne casti? Npr. da ako sva 4 racunara vrse download, da 256k podeli na svakom po 64k, a ako vrshe dva racunara onda da svako ima po 128k? Ako je ovo sto sam ja zamislio moguce, mozete li mi preporuciti neki (jeftiniji) ruter koji moze da vrsi ovaj zadatak?
Meni je ovaj zapao za oko (zbog cene najvishe) da li bi on mogao da vrshi posao? Primetio sam da ima 4 lan prikljucka, ali to bi mogao da resim sa swichem, jel? A drug ima swich viska tako da to ne bi bio problem.
Unapred zahvalan.
Meni je ovaj zapao za oko (zbog cene najvishe) da li bi on mogao da vrshi posao? Primetio sam da ima 4 lan prikljucka, ali to bi mogao da resim sa swichem, jel? A drug ima swich viska tako da to ne bi bio problem.
Unapred zahvalan.