Šta je novo?

Da li reklamirati ?

mozda giant stigne sredinom meseca. ja sam se raspitivao pre par dana za neko tt napajanje pa kapiram da ce stici i ostale tt stvarcice. :)

Antonio je napisao(la):
Slikaću večeras i postovati slike! I 100% nisam jedini koji je to uradio.

hoce li biti nesto od tog slikanja :trust:

poz A :-devil-:

Jos nedelju dana bi trebalo da sacekam novu karticu(kaze lik da to otprilike toliko traje).Izdrzacu jos toliko ali preko toga....Inace na moje "a sta da radim do tad?" ponudili su mi "neku" dok ne stigne 6600GT ali ja sam se zahvalio i rekao da vec imam neku koja mi ne vrsi posao(sem net-a i muzike) a posao ceka.

Sta bi sa tim "EXTREME GIANT III na 6600GT" slikanjem???

Moorhuhn je napisao(la):
Evo "čuvenog threada" o Leadtek A6200TD....tu negde imaš i montiranje Gianta III na 6200 kartu (sa HSI "mostom"). Bez problema, naravno. ;)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=72811
Pozdrav. :wave:

gledaj ovako,izgleda da se nismo razumeli najbolje :) mene zanima da li moze Giant III da se montira na 6600GT AGP(user Antonio je obecao slike sa tom zamenom kulera) zapravo kako ja da zarotiram onaj pipe,ako je fixiran,jer onda se menja cela koncepcija coolera
na 6600GT AGP GPU stoji drugacije tj. zarotiran je u odnosu na ostale graficke
...mozda i ja negde gresim,ispravite me ako sam u zabludi

Poslednja izmena:
Moguće je da si u pravu. Ja sam se vodio HSI mostom koji je kao što znaš iste veličine kod obe kartice.
Ništa ostaje nam samo da sačekamo odgovor. :D
Pozdrav. :wave:

Evo i slika koje sam obećao da postujem!

Bio sam previše zauzet poslednjih dana, a i nisam mogao da uploudujem slike na sajt. Ali snašao sam se :mad:

Slike 6600GT+ EXTREME GIANT III

Izvinjavam se svima koji su čekali :banana:

Supercool je lego! Reci mi da li si sa ovim hladjenjem dobio mozda veci clock gpu-a i mem ako se uopste bavis oc?
I jos jedno. Koji score si imao npr. u 3dmark01-03-05, sa kojom mashinom i driver-ima, cisto da uporedimo?(na def.)
Poz

Vidiš može bolje da se klokuje. A i temp GPU-a juče 42 c u 2D i u 3D 50-ak c. Kolokovi su 560 GPU i 1140 mem.
Pre ugradnje mogao sam da podignem takt ali bi se odmah počeli pojavljivati artefekti. Pojavljivali su se i bez OC npr. sat vremena uz FARCRY na 500 gpu i 1000 mem!
A za skor moraću večeras da postujem, pošto sam davno puštao 3d mark tako da bih te slagao (ne sećam se tačno) za skor :crash:

Temperature su odlicne a i klokovi su ok.Dok moja nije "rsla" isao sam na 540/1170(samo u test svrhe).Nadao sam se da ce ti hladjenje memorije podici klok ali..Dobro sobzirom da nije htela da se oc ni za 1mhz odlican posao si napravio.Mada si i ti trebao da reklamiras karticu jer ona na def. mora da radi bez problema.Ali vise nego dobro si resio problem.
btw koji bios imas F1 ili F2???

Bios je F2 sa uključenom termalnom sondom :type:

A što se tiče reklamacije jesi u pravu ali ja sam iz KŠ-a dok pošaljem na reklamaciju i dok se vrati sa iste prođe čitava večnost! :mad:

Pa i ovako izgleda da je citava vecnost.(skoro 2 nedelje cekam)

Al moze taj GIANT da radi kao pasivac.Da li si probao da mu iskljucis sve vent. i kakve su temp. tada?

Hm to mora da je bila je8e kevu velika mushica kad si video njen minuli rad golim okom il obuchenim sve jedno hehehehe pokenj zle mushice hahahahahah e ovo je neshto naj naj shto sam chuo a chuo i video sam svasta :)
EXR reci svom dileru da je kurton i ako treba datju ti broj telefona dvojce majmuna koji pomazu u extremnim situacijama :)

ExR je napisao(la):
Al moze taj GIANT da radi kao pasivac.Da li si probao da mu iskljucis sve vent. i kakve su temp. tada?

Verovatno bi mogao da radi kao pasivac ali nemam vremena trenutno da isprobam! :cigar:

to3a je napisao(la):
EXR reci svom dileru da je kurton i ako treba datju ti broj telefona dvojce majmuna koji pomazu u extremnim situacijama :)
Hvala na ponudi ali jos uvek cekam(rekose oko 2 nedelje) ali imam prijatelje u finansiskoj tako da ta tvoja varijanta ostaje za kraj, a nadam se da nece biti potrebe ni za jedno ni za drugo vec ce se sve resiti ljudski, tj. da dobijem novu.

Antonio je napisao(la):
Evo i slika koje sam obećao da postujem!

Bio sam previše zauzet poslednjih dana, a i nisam mogao da uploudujem slike na sajt. Ali snašao sam se :mad:

Slike 6600GT+ EXTREME GIANT III

Izvinjavam se svima koji su čekali :banana:

hvala puno na slikama ;) to mi je bilo potrebno :)
e sad jos jedno pitanjce,kad je na najmanjem broju obrtaja Extreme Giant, da li je tisi od stock coolera koji si dobio sa grafickom ???

Alister je napisao(la):
hvala puno na slikama ;) to mi je bilo potrebno :)
e sad jos jedno pitanjce,kad je na najmanjem broju obrtaja Extreme Giant, da li je tisi od stock coolera koji si dobio sa grafickom ???

Moje subjektivno mišljenje je da je Tiši :wave:
Evo fabričkih specifikacija:
ReverFlow fan 5300rpm=38dBA 4200rpm=30dBA 3000rpm=21dBA
Blower 9000rpm=41.6dBA (najbolje nikada ne uključivati)

ExR je napisao(la):
Supercool je lego! Reci mi da li si sa ovim hladjenjem dobio mozda veci clock gpu-a i mem ako se uopste bavis oc?
I jos jedno. Koji score si imao npr. u 3dmark01-03-05, sa kojom mashinom i driver-ima, cisto da uporedimo?(na def.)
Poz

Vidiš ovako testirao sam samo u 3D MARK 05 i skor je sledeći 3845 a temperatura GPU je bila max 56 celzijusovih. Mašina WIN XP SP2 prilično stara instalacija drajveri ForceWare 77.72 i nforce 5.10. Konf Albatron KX18DS ProII Nforce2 SPP/MCP-S, Sempron 2500+ (10,5 X 200), 2X512 PQI, Gigabyte 6600GT 560/1140 ...

ExR je napisao(la):
Hvala na ponudi ali jos uvek cekam(rekose oko 2 nedelje) ali imam prijatelje u finansiskoj tako da ta tvoja varijanta ostaje za kraj, a nadam se da nece biti potrebe ni za jedno ni za drugo vec ce se sve resiti ljudski, tj. da dobijem novu.
Ma to sa zamenom je postalo totalno dripački, umesto da za očiglednu neispravnost zamena usledi odmah, pa da trgovac na malo to kasnije rešava sa uvoznikom, trgovci na malo se izvlače i teraju kupca da sačeka kompletnu proceduru kod uvoznika.

Zakon jasno kaže da se reklamacija mora uvažiti odmah, osim u komplikovanim slučajevima. Šta je tu komplikovano ako kartica očigledno ne radi?

wiz011 je napisao(la):
Ma to sa zamenom je postalo totalno dripački, umesto da za očiglednu neispravnost zamena usledi odmah, pa da trgovac na malo to kasnije rešava sa uvoznikom, trgovci na malo se izvlače i teraju kupca da sačeka kompletnu proceduru kod uvoznika.

Zakon jasno kaže da se reklamacija mora uvažiti odmah, osim u komplikovanim slučajevima. Šta je tu komplikovano ako kartica očigledno ne radi?

Komplikovano je brdo stvari pocev od povracaja poreza pa nadalje.Nisu trgovci dripci vec oni koji su zakomplikovali zakon. To sto kazes da se reklamacija mora uvaziti odmah apsolutno nije tacno! Trgovci imaju pravo da neispravnu robu u garantnom roku ,zamene ili poprave u roku od 45 dana.
Ja sam recimo popizdeo sa PIN -om. Jaka firma. Uvoznici Canon Ink jet stampaca i kao daju garanciju a nemaju rezervne delove.Bruka! Pre nekih godinu dana imao sam problem sa glavom na i455 odneo sam na reklamaciju
i bez problema je zamenjena. Sad imam isti problem sa Pixmom IP 1500 ali ovoga puta nema garancije.Samo zato sto nemaju rezervnih glava ,a da zamene za drugi nepada im napamet.

ZverBre je napisao(la):
To sto kazes da se reklamacija mora uvaziti odmah apsolutno nije tacno!

Zaista?

Ovlašćeno lice donosi odluku o reklamaciji odmah, a u složenijim slučajevima u roku od 15 dana.

Zakon o zaštiti potrošača, čl. 22, st.4

ZverBre je napisao(la):
Trgovci imaju pravo da neispravnu robu u garantnom roku ,zamene ili poprave u roku od 45 dana.

Garantni rok je jedno, a postupak po reklamaciji nešto sasvim drugo. Trgovci nemaju pravo da reklamiranu robu popravljaju, osim ako se kupac s tim izričito saglasi:

Ako se reklamacijom utvrdi da proizvod sadrži nedostatke, potrošač ima pravo da zahteva nov proizvod ili proizvod odgovarajuće marke (modela, tipa) ili da mu se vrati iznos plaćen za taj proizvod u visini cene tog proizvoda na dan vraćanja ili da mu se, uz njegovu saglasnost, otkloni nedostatak.

Zakon o zaštiti potrošača, čl. 23, st.1

Kupci imaju pravo na gore citirane zahteve u roku od 90 dana od dana kupovine proizvoda (ZZP, čl. 23, st.2).

ZverBre je napisao(la):
Sad imam isti problem sa Pixmom IP 1500 ali ovoga puta nema garancije.Samo zato sto nemaju rezervnih glava ,a da zamene za drugi nepada im napamet.

Ako tehničkim, odnosno drugim propisom nije utvrđeno, rezervni delovi, priključni aparati i sl. i kontinuirani tehnički servis, odnosno održavanje i popravke moraju se obezbediti u roku koji ne može biti kraći od tri godine za aparate za domaćinstvo, odnosno pet godina za druge tehnički složene proizvode.

ZZP, čl. 20, st.2

Poslednja izmena:
Agonija je zavrsena!
Malo pre sam,uz pritisak telefonom, dobio novu karticu. E sad nije Gigabyte nego Club3D 6600GT.Ljudi sta da vam kazem, jeste da mem. radi na 900(po def. al sigurno moze vise jer je 2.0ns) ali ipak sam pristao na ovakvu zamenu.
Naime diler kod koga je firma nabavila karticu je Imtel.Od kada je kartica crkla redovno gledam njihov site i nemaju Gigabite6600gt.Danas sam ih zvao(imtel) i rekli su da je nece uopste dobijati vise.Tako da ko zna kada bih dobio GB karticu.Ovako sada imam Club3dGt opet, sve je to manje vise isto(neka se vise klokuje neka manje) ali i onako me oc na zanima tj. samo kada radim 3dmark-ove.
Ono glavno je da je temp.(ukljucen senzor po def. u biosu i ima temp. ambijenta) u idle-u oko 45 a u full nisam jos uvek probao.

Zahvaljujem se svima na savetima i podrsci!!!

Sto se mene tice moze da bacite jos neki komentar ako zelite pa da zatvaramo temu zbog najezde spam-era.

Jos jedan veliki pozdrav za sve ucesnike thread-a!!!

Vrh Dno