Šta je novo?

Da li r9000pro moze bez ventilatora?

• Začetnik teme Začetnik teme soni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Ventilator na GA 9000pro poceo da zavija. Mislio sam da stavim pasivni hladnjak od PIII (5x5cm). Da li bi ovaj hladnjak mogao da ohladi chip- kartica nije klokovana.
Pozdrav

Mogao bi definitivno , jer mi je komsija imao isti problem i stavio je pasivni hladnjak i pocinuo je pravo da ti kazem 😉
Poz...

Gledao sam na netu i nasao samo jednog 9000pro sa pasivnim hladnjakom ako se nevaram a nisam siguran za MAC. I taj hladnjak nije nesto veliki ovoj sto bih ja stavio je duplo veci.

pa vidi, da je predvidjeno da radi sa pasivnim hladnjakom ne bi fabricki dolazila sa ventilatorom. probaj da stavis pasivni hladnjak a za 200 tinak dinara imas i ove male ventilatorcice za graf.karte pa samo zavrnes na pasivni hladnjak.Jesu neki kineski ali zavrsice ti posao. Ako bi uzeo neki kvalietniji pasivac verovatno bi mogao da prodjes i bez ventilatorcica. 9000 pro se ne greje mnogo za razliku od 8500 koja ima mnogo vise tranzistora i greje se bas, bas 🙂.

Ne znam koliko je kvalitetan ovaj od CPU-a ali je dosta veliki. Taman bi mi odgovaralo da utisam masinu. A kontam mozda i moze sa pasivnim, mozda fabricki nestavljaju vece jel bi zauzeo 1 ili 2 slota.
Dajte jos neki komentar.

Poslednja izmena:
Minja je napisao(la):
pa vidi, da je predvidjeno da radi sa pasivnim hladnjakom ne bi fabricki dolazila sa ventilatorom. probaj da stavis pasivni hladnjak a za 200 tinak dinara imas i ove male ventilatorcice za graf.karte pa samo zavrnes na pasivni hladnjak.Jesu neki kineski ali zavrsice ti posao. Ako bi uzeo neki kvalietniji pasivac verovatno bi mogao da prodjes i bez ventilatorcica. 9000 pro se ne greje mnogo za razliku od 8500 koja ima mnogo vise tranzistora i greje se bas, bas 🙂.

Pa ako se grije manje od 8500, onda moze sigurno. Ja sam na svom 8500 otkacio cooler i ladim ga onom fabrickom zaj*****ijom od hladnjaka :smoke:

Meni je letos fan na 9000pro, kad sam ga podmazao jedva se malo nešto vrteo i to samo povremeno...i tako je radila karta jedno nedelju dana (po najvećim vrućinama) dok nisam uzeo drugi fan...i to neki mali od 2-3 eura, i dan danas radi najnormalnije...

Na obicnom 9000 pasivni kuler mi je bio vreo, ali je sve radilo bez problema... s obzirom da 9000Pro ima malo veci takt, ne verujem da tih 25 MHz vise mogu da naprave probleme...

Radi 100%, jos ako imas dodatni ventilator u kucistu neces imati nikakvih problema

Kod mene je 9000 Pro sa fabričkim kulerom mlak na 320 MHz pa bi na defaultu ili malo više morao da radi sa pasivnim kulerom.

Evo kod mene u serveru 9000-ci vec godinu dana ne radi ventilator

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno