Šta je novo?

Da li preci na Intel?

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
Pozdrav,

konfiguraciji iz potpisa zelim da promenim plocu. Gigabyte 780g-ds3 me izadje negde oko 5700din. E sada, za slicne pare(malo vece) ima vec da se uzme kvalitetnija Intel ploca. Kao CPU bi maximalno isao 7200. Onda bih morao da menjam i kuler(ovaj moj je AMD only).

Da li se isplati prelazak? Koliko se dobija u performansama? HW ne menjam cesto, dakle da budem miran narednih godinu-dve. Nisam gamer, sto ne znaci da necu da odeljem StarcraftII kad bude izasao ;)

Unapred hvala!

A ne hvalis se da sad vise ni kad nije clockovan nece uvek da butuje :)
Cinjenica je da su prcesori danas veoma jaki i za veliku vecinu stvari u realnom radu, svejedno je koji procesor imate(dobro, ne neki krs od pre 5god), razlike su, sem u testovima, uglavnom akademske prirode.
Druzhe, shta podrazumevash pod realnim radom?
Ja koristim dosta programa koji solidno opterete procesor i na istim sam isprobao redom 3500+ 90nm, 5000+ 65nm, E6750, Q6600 i svakako se uoche razlike i to veoma osetne.
Teshko da su razlike uglavnom akademske prirode, ako se bavish iole ozbiljnijim stvarima osim surfa, muzike i igara jak proc se vrednuje i to dosta.:wave:

Napisao je "za veliku vecinu stvari" sto opet koristi velika vecina korisnika.
Razvezli smo pricu nasiroko a u prvoj recenici 4. posta koju je Doktor elegantno eskivirao (pozdrav za njega :D) lepo stoji "Pa multimedijalna primena, net i programiranje u Javi pre svega", da li je njemu zaista potreban recimo taj E6750 pored X2?

I da, postoje aplikacije koje cene jaku masinu, na svom primeru osecam u After Effects-u i znam da bi za profi rad u njemu X2 masina bila slaba, ali s obzirom da sve ostalo radi odlicno a da se ja Afterom ne bavim profi....

Poslednja izmena:
Za multimediju, net i programiranje ne, ja sam programirao sasvim lepo kod burazera na Sempronu 65nm 2800+.:d
Ja sam itekako to osetio u drugim programima ali za ovo se slazhem da bi neki X2 sasvim lepo radio posao.:wave:

Nazad
Vrh Dno