Šta je novo?

Da li postoji ovakav program?

Matthias

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2001
Poena
649
Dakle jel postoji neki program koji bi gledao fajlove (dokumente) i u njima nalazio reci koji mi trebaju.
Na primer:
Imam oko 700 mailova sa neke Linux digest liste i hteo bi da nadem gde se neka rec (npr. sound), pojavljuje u svih 700 mailova.
Progam bi trebao jedan za drugim da gleda te mailove i gde nade tu rec tamo stane, ili na kraju pretrage izlista pogotke.
Unapred zahvalan za bilo kakvu pomoc!!

Outlook

Outlook express ima opciju pretrage mailova po kljucnim recima a mislim i svi noviji e-mail klijenti

===========
http://gsoft.tk

Sorry! Jasniji ne mogu da budem.
Dakle zamislite da imate 700 fajlova sa extenzijom *.txt na jednom mestu.
Koji program ce da mi izlista, gde je sve nasao doticnu rec u tih 700 fajlova.
Znaci udje u prvi fajl i stane tamo gde je ta rec, pa ako vise nema pogodaka izlazi iz tog fajla pa ulazi u drugi fajl itd. Ovo mi treba kad nismo u mail programu.
Outlook ti nadje u kojim mailovima je nasao tu rec ali ti opet treba da uradis find za svaki taj mail ponaosob, da bi nasao gde se ta rec tacno nalazi u doticnom mailu.
Za Bat ne znam ali i to cu da probam cim nabavim crack za ovaj 1.53d.

BodyRemover je napisao(la):
Insertuj sve te .txtove u word pa pretrazuj..

Otvorim svih 700 fajlova pa u Word??
Jujuj ko bi tako nesto radio?
Mora da postoji neko normalno resenje.

Resio si problem

A sto neprobas jednostavni Windowsov `Find` ?
Stavis u polje gde bi inace stavio ime fajla da ti pretrazuje *.txt (ili vec koja je extenzija, ili bez nje) i u ispod polje stavis rec koja te interesuje (recimo `sound`) i to je to izlistaceti sve fajlove u kojima se spominje ta rec.

Nishta jednostavnije:

Imash u Windows Commanderu opciju search e pa ispod ima jedna korisna opcija "find text". Nadji, i sve ce ti biti jasno.;)

Shto na forumu vishe ne radi :smokin ????
Borba protiv pushenja ili shta ???:D

Ultraedit.

Trenutno je aktuelna verzija 8 ako se ne varam.

Pozdrav!

Mislim da bi to mogao biti The Sleuthhound! Pro v3.2. Imaš ga na FOSI-ju.

Pozdrav,

Kerry

Kerry je napisao(la):
Mislim da bi to mogao biti The Sleuthhound! Pro v3.2. Imaš ga na FOSI-ju.

Pozdrav,

Kerry

E ovo ce mozda biti ono, jer ovi ostali izgleda uopste nisu ni procitali pitanje, ko da nisam nikad cuo za search,find ili replace.

Matthias je napisao(la):
E ovo ce mozda biti ono, jer ovi ostali izgleda uopste nisu ni procitali pitanje, ko da nisam nikad cuo za search,find ili replace.

Citamo, da ... ti bi program, a mi ti dajemo i alternativu !
To neznaci da necitamo pitanje.

Matthias je napisao(la):
Postoje ljudi koji manje znaju od tebe, pa neche nista da skodi i poneki takav post :D

Golden je napisao(la):
Citamo, da ... ti bi program, a mi ti dajemo i alternativu !
To neznaci da necitamo pitanje.

Naravno, nisam hteo nikog da uvredim, ali ti predlozi nisu bas za ono sto sam napisao.
Kerry care, taj The Sleuthhound! upravo to radi sto mi treba.
Sjajan mali program!!

The Sleuthhound! Pro 3.2 je najbolji program za to ..

Ponekad baza koju on napravi, pa koju posle pretrazuje zna da bude bas velika !! Ako radis sa velikim brojem txt ili doc fileova !!

Ali je dobar !!

Re: NoteTab Light

ZoNi je napisao(la):
NoteTab Light moze to (i jos MNOGO toga!), a besplatan je...

Ajd videcu dal je bolji od Sleuthhound-a, mada si mogao reci za ove programe i pre mesec dana, kada sam pitao.:)

Prosta stvar, a i radi posao.
Kao sto je neko gore napisao otvoris Windows Commander, pritisnes ALT+F7 i cekiras opciju find text i kucaj sta ti treba.
Znaci treba da budes u direktorijumu gde su ti .txt fajlovi, i SRECNO!!!

Marko_S je napisao(la):
Prosta stvar, a i radi posao.
Kao sto je neko gore napisao otvoris Windows Commander, pritisnes ALT+F7 i cekiras opciju find text i kucaj sta ti treba.
Znaci treba da budes u direktorijumu gde su ti .txt fajlovi, i SRECNO!!!

Ko malo pazljivilje procita problem shvatice o cemu je bilo reci i videce da taj problem Win. Commander i razni editori NE resavaju, nego ima specijalan program za to zvani Sleuthhound.
Nadam se da ovim konacno zavrsavamo sa ovim starim threadom.hrkk

Vrh Dno