Šta je novo?

Da li postoji ovakav program..

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Imam veliki broj fajlova koje bih narezao na diskove. Posto je kapacitet jednog dvd diska 4.37gb, da li postoji program koji bi racunao koji fajlovi u zbiru iznose toliko ili priblizno da ne bih manuelno kliktao i proveravao ukupnu velicinu. Nisu u pitanju mali fajlovi kao mp3 vec od npr 300mb do 3gb pa je problem. Valjda sam uspeo da objasnim. :)

Spakujesh ih u folder i desni klik i vidish koliko ima u folderu ?

Samim tim shto fajlovi nisu mali [ kao recimo neki logovi] taj proces cje biti mnogo brzhi, tj kracje cje da traje i bicje manje znoja : )))))

Svejedno ti odredjene fajlove morash selektovati a to program ne mozhe da "zna" osim ako mu tu odredbu ne saopshtish. Tipa imash 150gb "raznih" fajlova i ti bi da ti neki program izrachuna koliko je to dvd-eva ???

Obelezhish lepo sve shto ocjesh da stavish na 1 dvd i idesh redom.

:wave:

Meni izgleda jednostavno napraviti takav program. Znaci redom bi skenirao velicinu fajlova i pravio kombinacije. Slicno kao oni koji su namenjeni razbijanju password-a.

U svakom slucaju ide to i "rucno" ali klikcem kao lud i moze da potraje do 5 min po disku.

EDIT: Mislim da me ipak nisi razumeo. Nije mi vazno da znam koliko ce mi diskova trebati vec nesto drugo sto sam pokusao da objasnim u prvom postu.

Poslednja izmena:
Ali to shto ti trazis je prosto nemogucje zato shto OS nema inteligenciju pa da "ubode" bash tachno kombinaciju koju si ti zamislio zato shto srazmernom povecjanju fajlova, raste i broj kombinacija.
Kako ja a ne komp mozhe da zamisli tvoju kombinaciju od 150gb fajlova koji treba da se narezhu na odredjeni broj dvd-eva ???

Mislim da je to sada neizvodljivo. Ako greshim neka me isprave...

>

Idi na Forum.
Tamo ces naci podesavanja za DVDR kao
i par linkova za slicne aplikacije ako ti se ova ne svidja.

Druze svaka cast! :) Program pod nazivom SizeMe je upravo ono sto mi treba i kako sam zamisljao da funkcionise! Nije mi palo na pamet da bacim pogled na forum.. Poslednji Topic covek pita ima li neka slicna aplikacija i druga preporuka je Bingo! Hvala! :wave:

Ako mozhesh da napishesh sta tacno radi taj program da ne bih imao guilty trip da te nisam dobro razumeo shta zapravo zelish. Dakle na komp principu taj program radi i da li on grupishe random file-ove ili one koje ti selektujesh ?

:wave:

Koliko ja kontam, imash folder od cirka 25gb fajlova. Postish taj program u taj folder, a on odebere odredjenu kolichinu fajlova koji ce stati na DVD disk, ti udarish burn i on to nareze, onda obrishesh to shto si narezao, pa onda ga pustih o5 da procheshlja pa ti napravi novu kompilaciju i tako sve dok ne nestane fajlova za rezanje :)

Koliko ja kontam, imash folder od cirka 25gb fajlova. Postish taj program u taj folder, a on odebere odredjenu kolichinu fajlova koji ce stati na DVD disk, ti udarish burn i on to nareze, onda obrishesh to shto si narezao, pa onda ga pustih o5 da procheshlja pa ti napravi novu kompilaciju i tako sve dok ne nestane fajlova za rezanje :)

Upravo to. Ne mora da reze. :)

Ok to je u stvari da sumiramo sjajan program ako zhelish da radish backup a ne konkretan odabih fajlova !?

On izdvoji po imenu, velichini i chemu god 4.3gb po dvd-u i ti dokle god ima fajlova rezhesh taj backup ?

Ok to je u stvari da sumiramo sjajan program ako zhelish da radish backup a ne konkretan odabih fajlova !?

On izdvoji po imenu, velichini i chemu god 4.3gb po dvd-u i ti dokle god ima fajlova rezhesh taj backup ?

Tako je. Nije mi potrebna nikakva posebna selekcija fajlova. Jednostavno da u zbiru budu sto priblizniji kapacitetu diska. Mozda zvuci glupo ali veruj mi da mnogo vremena oduzme posto su karakteristicne velicine fajlova u pitanju. Program je fantastican i verujem da je mnogima potreban ali ne razmisljaju/ne znaju da postoji tako nesto.

Ima jos dva programa ove namene kako kazu ali sa prvim se nisam igrao da ga podesim da radi sa dvd a drugi nije freeware.

Toast titanium na mac os-u to radi savrseno. Mslio sam da je Nero bar malo napredovao poslednjih godina i da ima tu opciju, ali je ocigledno napredovao samo u megabajtima.

Poslednja izmena:
Vidis nije mi palo na pamet da neki Burning program ima tu opciju a moguce je i logicno bi bilo. Tako da ne znam za Nero.

Isto možeš i da spakuješ u multipart rar arhive od 4.37 GB bez kompresije, koje mogu da se raspakuju direktno sa DVD-ova bez prethodnog kopiranja na HDD.

Kako bez kompresije? I ako sam razumeo dobro to bih kasnije morao da ekstraktujem sadrzaj sa svih narezanih diskova kako bih mogao da pristupim jednom fajlu sto nikako ne valja.

To samo ako je solid arhiva. Ako nije, izvući će se samo potreban fajl.
Sa druge strane winrar neće izlistati fajlove koji nisu u otvorenom volumeu ako se ne vide ostali delovi, to jeste problem.

A i za to treba previše vremena, čak i bez kompresije ipak treba da čekaš dok on napravi arhivu...

Nazad
Vrh Dno