Šta je novo?

Da li postoji ADSL modemče sa Ethernet izlazom?

aleck

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
619
Naslov je malo zbingujući, no ono što pitam je da li postoji sprava koja ima ulaz za ADSL žicu a Ethernet izlaz?

Ono što bi mi odgovaralo je da koristim dobar i kvalitetan router tipa Linksys-a, gde mogu da mu hakujem firmware i slične lepote, a da imam neku sitnu kutijicu koja odrađuje ADSL. Ima routera sa ugrađenim ADSL modemom, ima ADSL modema koji idu na USB - valjda ima i nešto ovako..?

Mene takodje interesuje ovo. Obican ADSL modem, ali ne na USB nego da se kaci na Ethernet prikljucak :)

Postojali su :) barem kada sam ih probavao, USRobotics 5473 i Planet ADE-3400

Naslov je malo zbingujući, no ono što pitam je da li postoji sprava koja ima ulaz za ADSL žicu a Ethernet izlaz?

Ono što bi mi odgovaralo je da koristim dobar i kvalitetan router tipa Linksys-a, gde mogu da mu hakujem firmware i slične lepote, a da imam neku sitnu kutijicu koja odrađuje ADSL. Ima routera sa ugrađenim ADSL modemom, ima ADSL modema koji idu na USB - valjda ima i nešto ovako..?

Telekom daje Huawei (ili tako nesto) ADSL modem koji ima usb i ethernet izlaz. Modem je prepoznatljiv po roze-beloj boji :)

Thomson SpeedTouch 530. USB & Ethernet.

Ja ima takav dobio sam od telekoma neki rozo beli Hawai ili tako neko ime ima i za mrezu i za USB a za mrezu samo se zakaci i radi jedno 10-15 sec po ukljucenju

Huawei radi provereno na linuxu (ubuntu)!

A milina je sto se prikacinje na ethernet... Pa mu forwardujesh portove... Pici torrent i P2P samo tako!

I ja imam taj Huawei, ali na Ethernet zato sto na USB nije hteo da ostvari konekciju! Dobar je!

Dobar je Huawei. Bio sam skeptik pre dobijanja ADSL-a, ali se na kraju ispostavilo da je sasvim pristojan. Uostalom Huawei opremu izmedju ostalih koristi i NASA.

neobee daje us robotics ima samo lan

A milina je sto se prikacinje na ethernet... Pa mu forwardujesh portove... Pici torrent i P2P samo tako!

Ja ga danas dobio i prikacio na ethernet, radi k`o blesav, ali ga nigde ne vidim u sistemu !
Niti trazi drajvere niti bilo sta drugo. Treba li on da se nekako "dopodesava" iz Windows-a, ili samo treba forwardovati portove da bi radili uTorrent i BitComet?

Malo sam popravljao gramatiku :)

Poslednja izmena:
Ma samo teraj forwardovanje, Windows sam prepozna uređaj na lan-u i DHCP odradi svoj deo. :) Možeš ga videti u network connections -> local area connection.

Ako hoces da forwardujes portove, podesi adresu tvog kompa na 192.168.1.3, gateway na 192.168.1.1, i primary dns server 192.168.1.1.

pa na www.portforward.com!

Nazad
Vrh Dno