Šta je novo?

Da li ovo moze ovako ili...

gladiac

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
...sam se ja istripovao. U pitanju je win98 is situacija je sledeca. Ortak ima dosta linkova u favorites koji su mu bitni. Ima dve particije i kako mu cesto pada win posto i nije neki znalac, ja sam taj folder rucno prekopirao na D; particiju posto mu je favorite bitan. U medjuvremenu je opet s*ebao sistem ali ovoga puta sa bekapovanim favorite folderon na D;. E sada opet sam mu podigao win instalierao sve i urdio Copy/paste favorite foldera u C:/windows. Sve je proslo bez problema ali kada otvorim IE u opciji favorites nema nista osim onih default.

E sada da li to uopste moze ovako ili sam se ja istripovao?

Ako moze dali takva ista procedura moze da se primeni i na neke stavri koje ne traze instalaciju?

mogao si da izvezes favorites pa da ih importujes
a moze i tako kao sto si uradio, samo mislim da nisi prekopira u pravi direktorijum pogledaj koliko imas favorites direktorijuma na C: particiji.. verovatno je negde pod profiles direktorijumom..

gambler je napisao(la):
mogao si da izvezes favorites pa da ih importujes
a moze i tako kao sto si uradio, samo mislim da nisi prekopira u pravi direktorijum pogledaj koliko imas favorites direktorijuma na C: particiji.. verovatno je negde pod profiles direktorijumom..

Kako da ih izvezem pa da ih importujem? Stao mi je mozak

gladiac je napisao(la):
Kako da ih izvezem pa da ih importujem? Stao mi je mozak
U IE 6.0 to radis sa File/Import and Export...
Startovace se Wizard gde mozes da izaberes Import ili Export Favorites i Cookies.

pantas je napisao(la):
U IE 6.0 to radis sa File/Import and Export...
Startovace se Wizard gde mozes da izaberes Import ili Export Favorites i Cookies.

Ok, thanks

Jos gore pitanje:

Da li nekome pada na pamet neki pametan nacin da se povremeno sinhronizuju Favorites-i izmedju dva IE-a ???

Naravno u pitanju je dual boot ME/XP u prvom IE5.5 u drugom naravno IE6, ponekad surfujem iz jednog, ponekad iz drugog i add-iram nesto u jedne nesto u druge Favorites a normalno bi hteo da isti url imam u oba.
Sada to s vremena na vreme radim rucno, sto je krajnja gnjavaza... (otvorim istovremeno oba prozora, pa poredim sadrzaj, pa copy/paste u jednom ili drugom pravcu).

Re: Jos gore pitanje:

drapin je napisao(la):
Da li nekome pada na pamet neki pametan nacin da se povremeno sinhronizuju Favorites-i izmedju dva IE-a ???

Naravno u pitanju je dual boot ME/XP u prvom IE5.5 u drugom naravno IE6, ponekad surfujem iz jednog, ponekad iz drugog i add-iram nesto u jedne nesto u druge Favorites a normalno bi hteo da isti url imam u oba.
Sada to s vremena na vreme radim rucno, sto je krajnja gnjavaza... (otvorim istovremeno oba prozora, pa poredim sadrzaj, pa copy/paste u jednom ili drugom pravcu).

Da koristis wincommander ne bi ti to bila tolika gnjavaza, lepo otvoris favorites iz Me levo, favorites iz XP desno oznacis sve na zvezdicu ili desnim klikom i copy, ono sto je isto kazes mu da preskoci ili da prelepi i kraj price.

Ako si mu rekao ...

Wincmd olaksava zivot definitivno :)

Za Gladiac-a:

Favorites direktorijum je obicno hidden u Windows direktorijumu. Da probash prvo sa show hidden files, pa onda lepo prekopirash sadrzaj backupovanog Favorites direktorijuma preko sadrzaja(ovo vec pocinje da lici na reklamu za uloske :D ) vec postojeceg. Meni to redovno pali, ne vidim zasto nebi i tebi.

Pozdrav,

B.R.

Re: Ako si mu rekao ...

Black Rocko je napisao(la):
Wincmd olaksava zivot definitivno :)

Za Gladiac-a:

Favorites direktorijum je obicno hidden u Windows direktorijumu. Da probash prvo sa show hidden files, pa onda lepo prekopirash sadrzaj backupovanog Favorites direktorijuma preko sadrzaja(ovo vec pocinje da lici na reklamu za uloske :D ) vec postojeceg. Meni to redovno pali, ne vidim zasto nebi i tebi.

Pozdrav,

B.R.

Ok, meni nije u hidden nego se verovatno Win zesce izbagovao.

Hvala i pozdrav

Obican copy-paste favorites foldera resava problem, a ja bih preporucio "OE backup" odlican program koji radi backup celog outlook express-a, address book-a, favorites-a ...

RamOne je napisao(la):
Obican copy-paste favorites foldera resava problem, a ja bih preporucio "OE backup" odlican program koji radi backup celog outlook express-a, address book-a, favorites-a ...

Probacu, hvala

Uzmi Tweak UI pa iz njega promeni mesto Favorites-a. To je pod opcijom Special Folders. Kreiraj direktorijum Favorites na particiji koju ne formatiraš i oba Win-a uputi tamo...

Najjednostavniji nacin je kopiranje u WinCommanderu, jedino treba da proveris gde se nalazi folder Favorites posto je u win98-ici u samom folderu gde je i Windows, a npr. u Win2000 je u
Documentsand settings/ime korisnika, najbolje ga nadji preko Find i tu ga samo prekopiraj (ceo folder Favorites).

Nazad
Vrh Dno