Šta je novo?

Da li ovde ima korisnika Beogrid wireless-a?

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Uhvatih danas sa prozora njihove APove, verovatno cu imati tehnickih mogucnosti da se zakacim kod njih. Ono sto me zanima su neki objektivni komentari njihovih korisnika.

Ono sto me brine je sto su ogranicili broj konekcija na 16 po korisniku, verovatno imaju zakupljen slab link pa na ovaj nacin pokusavaju da smanje transfer kod korisnika. E sad moje pitanje je kako u tim uslovima radi P2P? Ne pada mi na pamet da skidam filmove i iso-e, ali kad mi zatreba neka muzika ili sta vec, da mogu lepo da koristim P2P.

Bilo koji drugi objektivan komentar je dobrodosao. Otici cu verovatno danas do njih da vidim za tehnicki deo.

Nalazim se u bloku 70 i njihov sam korisnik mesec dana. Ne koristim flat, nego sam uzeo 1Gb (merenje protoka) gde je deklarisana brzina 1Mbit/1Mbit. Za ovih mesec dana, wLAN/Internet je radio onako kako su i rekli. Bilo je nekoliko prekida, ali ne vise od 10min tako da to mogu i da zanemarim. Ping je super (Warcraft III server je ~80) tako da je igranje preko net-a milina... :D

beogrid je po meni trenutno broj jedan u ovoj zemlji,koristim njihove flat pakete(ranije 256k,sada 512k)radi kako treba,download sa p2p programima ide ok,sto se tice igranja ping je odlican(20-40 na beotelu),dok sam igrao kanter sors kod svaba,holandjana i skandinavaca ping nikad nije bio veci od 100,i najveca poslastica je lokalni dc hub na kojem nikad nema manje od 2TB share-a(popodne i predvece je oko 4TB),uvek ima dosta ljudi koji su spremni da pomognu ako se potrazuje neki fajl koji nije na share-u(bez obzira na brzinu pristupa netu u lokalu je uvek 1mbit),cena je odlicna(256k je kao kod konkurencije,ali zato je 512k primetno jeftinije)
posto sam u blokovima veovatno cu biti povezan kablom sa okolnim korisnicima(iz susednih zgrada,trenutno nas je 4-oro u ulazu i imamo 100mbit medjusobno,mnogo mi je prakticnije da skinem film od nekog od njih,nego da stavljam cd u masinu)
nisam ni slutio da cu biti prezadovoljan....jednostavno niko nema takvu ponudu

Floyd je napisao(la):
beogrid je po meni trenutno broj jedan u ovoj zemlji,koristim njihove flat pakete(ranije 256k,sada 512k)radi kako treba,download sa p2p programima ide ok,sto se tice igranja ping je odlican(20-40 na beotelu),dok sam igrao kanter sors kod svaba,holandjana i skandinavaca ping nikad nije bio veci od 100,i najveca poslastica je lokalni dc hub na kojem nikad nema manje od 2TB share-a(popodne i predvece je oko 4TB),uvek ima dosta ljudi koji su spremni da pomognu ako se potrazuje neki fajl koji nije na share-u(bez obzira na brzinu pristupa netu u lokalu je uvek 1mbit),cena je odlicna(256k je kao kod konkurencije,ali zato je 512k primetno jeftinije)
posto sam u blokovima veovatno cu biti povezan kablom sa okolnim korisnicima(iz susednih zgrada,trenutno nas je 4-oro u ulazu i imamo 100mbit medjusobno,mnogo mi je prakticnije da skinem film od nekog od njih,nego da stavljam cd u masinu)
nisam ni slutio da cu biti prezadovoljan....jednostavno niko nema takvu ponudu
Pa super je to, ali da čujemo te dobre cene ako nije tajna :). Isto, ping dosta zavisi, tako reći najviše, od tvoje blizine/daljine, kao i opreme koju koristiš.

mi iz ulaza smo povezani grid antenom od 24db(ovde u blokovima je to standard,setup mi je bio skup-80€,ali sad imam net kao svedjani :smoke: ),cene su 1800 za 256k,2600 za 512k uz obaveznih 470din mesecne pretplate bez obzira na paket,naravno ne mora uopste da se uplati net,uvek se moze koristiti mail i dc++,kao i lokalni game serveri
ko nece da skida sa neta vece fajlove moze da uplati pripaid(1000din za 1gb,ali se ne sabira DL i UPL) i dobije gomilu filmova,muzike,programa u lokalu,cs,war-a ne mora da uplati ni tih somica,nema vremenskog ogranicenja za utrosak "dopune"(tih 1gb je sasvim dovoljno za mesecni surf,mada ima likova koji to razvuku i na vise meseci)....ma ima vise varijanti,svako moze da nadje sebi odgovarajucu tarifu i brzinu,a vise o tome ima na www.beogrid.net

Pa 512 na kraju ispadne 2600 ili 3070 din :)?

pa dobro de, ali nije lose to za 470din da koristis samo lokal...

jel za net imaju javne ili privatne adrese?

i ja sam kod njih i stvarno sve radi bas kako su rekli....megabit je uvek megabit....

trenutno koristim 512k flat......

Skoknuo sam juce do njih, i tamo sretnem lika koga znam iz detinjstva :) Vec imaju AP na mojoj zgradi (susednom ulazu) tako da ce mi samo spustiti mrezni kabl do kompa :) Pravo da vam kazem, mislio sam da cu morati da se cimam sa antenama, i nisam bio siguran da li cu imati dobar signal... A do pre tri dana sam mislio da se _nikad_ necu otarasiti modema...

sjajno za tebe...a tek da vidis kako pici kad ti budu pustili net,to je revolucija

vidimo se na dc++

:wave:

danas su bili do krova moje zgrade,
rekose sutra da stavljaju opremu i pustaju net..

jos uvek ne verujem da cu se otarasiti modema,,,konacno

Koja si zgrada? Koji blok?

Evo ja pokusavam da nakrpim kintu za ufur :(

Ovo bas super zvuci.

Nego koje sve delove grada pokrivaju? To nisam uspeo da pronadjem na sajtu.

To su milion puta ponovili. Nazovite u kancelariju i saznacete da li imate tehnickih mogucnosti

Mladen je napisao(la):
To su milion puta ponovili. Nazovite u kancelariju i saznacete da li imate tehnickih mogucnosti

Bah...klasicna srpska seljacka posla. :mad:

Vojna tajna! Ne sme se znati dokle bacamo signal! Isto kao kod SBB-a. :-devil-:

Beogrid ima takav način delovanja da svakako nije usmeren prema što većem broju ljudi i sa te strane je to sasvim u redu. Nisam njihov korisnik, međutim, kako sam zaključio, posvećuje se izuzetna pažnja realizaciji svakog pojedinačnog priključka, kao i njegovom celokupnom bitisanju na mreži. Kao drugo, cenovno su nedostupni većem broju 'običnih' korisnika, pa i zbog toga nema realne potrebe da postavljaju mape pokrivenosti ili nešto slično. I, kao i uvek, to nekom odgovara a nekom ne, šta da se radi...
Pozdrav

ja sam u bloku 70, oni su pre svega opredeljeni na blokove,
sve su uradili kao sto su rekli--za par sata su namestili mrezu,i sada
sve sljaka ko ludo... ja--zadovoljan

Nazad
Vrh Dno