Šta je novo?

Da li neko zna sta je ovo?

SalerioN

Slavan
Učlanjen(a)
17.06.2008
Poena
301
Imam monitor Samsung 930bf malo vise od 2 god i pre par meseci mi se pojavila bela tacka u donjem desnom uglu. Tacka se ne vidi na crnoj pozadini i slabije je vidljiva na tamnoj uopste, ali zato na svetloj se dosta bolje vidi, a najbolje na beloj pozadini :) Verujem da to nije mrtav/zaglavljen pixel, mozda neku burn-in ili sta vec.

http://img409.imageshack.us/my.php?image=tackanamonitorubi8.jpg

Da li neko zna sta je ovo i kako se moze ispraviti (ukoliko moze)?

Pokusaj da "provrtis" neki program za odglavljivanje mrtvih pixela. Mozda ce to pomoci. Vredi pokusati.

Mogu probati, ali koliko znam beli pixel se vidi najbolje na crnoj pozadini, crni na beloj, a ovo je belo na beloj pozadini :)

Ma nije to mrtav/zaglavljen piksel,vidi koliko je to! to je nesto drugo.

Monitor je jos uvek pod garancijom i nisam ga do sada odneo iz razloga sto ce ga drzati minimum mesec dana, a ne verujem da ce mi dati neki svoj na koriscenje.

Monitor je jos uvek pod garancijom i nisam ga do sada odneo iz razloga sto ce ga drzati minimum mesec dana, a ne verujem da ce mi dati neki svoj na koriscenje.

Pa imaju rok koliko moze najduze da stoji na popravci. E sad ako je mesec dana sta da radis ili pusti belu tacku da ti bode oci.:D
Moj savet izdrzi ti mesec dana, mada sumnjam da to traje toliko dugo.

Poslednja izmena:
Mislim da je zakonski rok u kojem najduze mogu da zadrze neku stvar (koja je pokrivena garancijom) na servisu 45 dana. U principu mi ne smeta toliko posto je tacka u cjoshku, ali bojim se da se ne poveca. Bahh verovatno cu ga reklamirati... :)

Moje je mosljenje da bi trebao da ga reklamiras, jer najverovatnije ce "tacka poceti da se uvecava.

Vrh Dno