- Učlanjen(a)
- 09.10.2005
- Poena
- 319
Radim u jednoj firmi u Sloveniji, i verovatno cu vrlo brzo se vratiti u Beograd, tj. istice mi probni period, a sanse da nastavim su minimalne. Ima jedna stavka u ugovoru koja mi nije potpuno pravno jasna, a ne zelim da ih pitam o tome, pa ako neko zna molim vas da mi "prevede" sta pravno znaci ova recenica:
- " Na osnovu naknade za ugovorenu zabranu konkurencije poslodavac je obavezan da zaposlenom isplati jednu polovinu bruto zarade koju je zaposleni ostvario kod poslodavca u toku poslednjeg celog meseca provedenog na radu kod poslodavca"
Da li ovo znaci da oni moraju da mi isplate celu platu plus 1/2 plate , ili samo 1/2 plate , ako je ovo zadnji mesec ?
- " Na osnovu naknade za ugovorenu zabranu konkurencije poslodavac je obavezan da zaposlenom isplati jednu polovinu bruto zarade koju je zaposleni ostvario kod poslodavca u toku poslednjeg celog meseca provedenog na radu kod poslodavca"
Da li ovo znaci da oni moraju da mi isplate celu platu plus 1/2 plate , ili samo 1/2 plate , ako je ovo zadnji mesec ?