Šta je novo?

Da li neko ima...

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Kabl kojim se spaja SPDIF izlaz iz zvucne sa slicnim takvim ulazom u 5.1 dekoder?
Mozda znate gde mogu da ga nadjem?

Ja sam se svojevremeno posteno namucio da to nadjem, pa ti zelim puno srece.
Pitaj Simpsona ili Gedzu...

Ne razumem u chemu je problem:

Treba ti najobicniji kabl koji sa jedne strane ima mono bananicu a sa druge strane RCA tj chinch. Pozeljno je da bude koaksijalni zbog smetnji (lako kupi EM zracenje ostalih elektricnih uredjaja)

poz.

Darko je napisao(la):
Kabl kojim se spaja SPDIF izlaz iz zvucne sa slicnim takvim ulazom u 5.1 dekoder?
Mozda znate gde mogu da ga nadjem?

Ako je opticki u pitanju, to moze da se kupi ali je prilicno skupo.
Ako je koaksijalni, mozes da napravis...pravi kabl bi trebalo da ima 50Ohm, ali moze i obican antenski (75Ohm) da odradi posao.

Re: Re: Da li neko ima...

tex707 je napisao(la):
Ako je opticki u pitanju, to moze da se kupi ali je prilicno skupo.
Ako je koaksijalni, mozes da napravis...pravi kabl bi trebalo da ima 50Ohm, ali moze i obican antenski (75Ohm) da odradi posao.

Hmm, a ako se ne varam pitao sam u BG elektroniks i imali su ga ali za 100 DM ni manje ni vise! Pitam vas ima li alternativa?
Mnogo mi je 50 evrona za KABL!!!:rocket:

Re: Re: Re: Da li neko ima...

Darko je napisao(la):
Hmm, a ako se ne varam pitao sam u BG elektroniks i imali su ga ali za 100 DM ni manje ni vise! Pitam vas ima li alternativa?
Mnogo mi je 50 evrona za KABL!!!:rocket:

Kako da ti odgovorimo ako ne kazes koji ti treba, opticki ili koaksijalni..??

Opticki sigurno nije, jer da ga ima znao bi kako da ga iskoristi.

Znachi, kupis obichan mikrofonski koaksijalni kabl od 50ohma, zalemish konektore i to je to. Tako sam ja povezao Live sa Yamaha receiverom i gle chuda, radi (10 metara kabla!!!).

p.s. Radi i sa obicnim stereo interkonekcijskim kablom ako se poveze samo jedan chinch, ali taj kabl nije oklopljen pa kupi shumove sa svih strana: npr. pucketanje kod paljenja svetla i sl.

poz.

Delija je napisao(la):
Opticki sigurno nije, jer da ga ima znao bi kako da ga iskoristi.

Znachi, kupis obichan mikrofonski koaksijalni kabl od 50ohma, zalemish konektore i to je to. Tako sam ja povezao Live sa Yamaha receiverom i gle chuda, radi (10 metara kabla!!!).

p.s. Radi i sa obicnim stereo interkonekcijskim kablom ako se poveze samo jedan chinch, ali taj kabl nije oklopljen pa kupi shumove sa svih strana: npr. pucketanje kod paljenja svetla i sl.

poz.

Izvini, ali moram da te demantujem....SVAKI obicni interkonekcijski kabl je oklopljen.

Sto se tice price o mikrofonskom kablu i lemljenju sasvim si u pravu....takodje moze da se iskoristi i mrezni kabl, kao i antenski.

Sada cu vam odati jednu veliku tajnu:
Imam Jazz 9906 5.1 ozvucenje (eno video sam u rodicu kosta manje nego sto sam ga ja platio :D ).
Povezao sam analogne izlaze i to radi korektno, ali na pojacalu ima jos jedan ulaz - digitalni koji ima oblik "PS/2" porta, odnosno DIN ili neka mesavina koju nisam video ni na jednom standu na NB buvljaku. Gde TO! da nadjem?

SVAKI obicni interkonekcijski kabl je oklopljen???

A oni sa pancevackog buvljaka???

p.s. mozda su to outerkonekcijski? :p :p :p

poz.

Darko je napisao(la):
Sada cu vam odati jednu veliku tajnu:
Imam Jazz 9906 5.1 ozvucenje (eno video sam u rodicu kosta manje nego sto sam ga ja platio :D ).
Povezao sam analogne izlaze i to radi korektno, ali na pojacalu ima jos jedan ulaz - digitalni koji ima oblik "PS/2" porta, odnosno DIN ili neka mesavina koju nisam video ni na jednom standu na NB buvljaku. Gde TO! da nadjem?

Da li si siguran da je to digitalni ulaz? Ako pise, verovatno jeste...

Moras da pronadjes koji je to standard...da sam na tvom mestu, otvorio bih pojacivac i video sta je i kako zalemljeno za tu uticnicu koju pominjes...

Delija je napisao(la):
SVAKI obicni interkonekcijski kabl je oklopljen???

A oni sa pancevackog buvljaka???

p.s. mozda su to outerkonekcijski? :p :p :p

poz.

Upravo tako...svaki je oklopljen....ako nije, onda nije interkonekcijski....

tex707 je napisao(la):
Da li si siguran da je to digitalni ulaz? Ako pise, verovatno jeste...

Moras da pronadjes koji je to standard...da sam na tvom mestu, otvorio bih pojacivac i video sta je i kako zalemljeno za tu uticnicu koju pominjes...

Dobro - znaci srafciger u sake i da vidimo sta se iza brda valja. A sta da ocekujem? I sta da gledam?

Darko je napisao(la):
Dobro - znaci srafciger u sake i da vidimo sta se iza brda valja. A sta da ocekujem? I sta da gledam?

Mislim da bi, ako je to SAMO digitalni ulaz, trebalo da nadjes kablom "zauzeta" samo dva kontakta na tom konektoru...jedan bi trebalo da bude povezan sa "masom" (common), a drugi bi bio "zivi". Mozda bi bilo najbolje da taj konektor onda zamenis sa necim klasicnim, na primer najobicnija dvopolna RCA uticnica, s tim da je masa uvek na spoljnom delu. Ako takvu uticnicu povezes sa digitalnim koaksijalnim izlazom na zvucnoj kartici, trebalo bi da dobijes digitalni signal, kako obican PCM, tako i Dolby, pa i DTS.

A da li to neko od vas zna da uradi...? Hmm... Castim pivom?
cheers

Vrh Dno