Darko je napisao(la):Kabl kojim se spaja SPDIF izlaz iz zvucne sa slicnim takvim ulazom u 5.1 dekoder?
Mozda znate gde mogu da ga nadjem?
tex707 je napisao(la):Ako je opticki u pitanju, to moze da se kupi ali je prilicno skupo.
Ako je koaksijalni, mozes da napravis...pravi kabl bi trebalo da ima 50Ohm, ali moze i obican antenski (75Ohm) da odradi posao.
Darko je napisao(la):Hmm, a ako se ne varam pitao sam u BG elektroniks i imali su ga ali za 100 DM ni manje ni vise! Pitam vas ima li alternativa?
Mnogo mi je 50 evrona za KABL!!!:rocket:
Delija je napisao(la):Opticki sigurno nije, jer da ga ima znao bi kako da ga iskoristi.
Znachi, kupis obichan mikrofonski koaksijalni kabl od 50ohma, zalemish konektore i to je to. Tako sam ja povezao Live sa Yamaha receiverom i gle chuda, radi (10 metara kabla!!!).
p.s. Radi i sa obicnim stereo interkonekcijskim kablom ako se poveze samo jedan chinch, ali taj kabl nije oklopljen pa kupi shumove sa svih strana: npr. pucketanje kod paljenja svetla i sl.
poz.
Darko je napisao(la):Sada cu vam odati jednu veliku tajnu:
Imam Jazz 9906 5.1 ozvucenje (eno video sam u rodicu kosta manje nego sto sam ga ja platio).
Povezao sam analogne izlaze i to radi korektno, ali na pojacalu ima jos jedan ulaz - digitalni koji ima oblik "PS/2" porta, odnosno DIN ili neka mesavina koju nisam video ni na jednom standu na NB buvljaku. Gde TO! da nadjem?
Delija je napisao(la):SVAKI obicni interkonekcijski kabl je oklopljen???
A oni sa pancevackog buvljaka???
p.s. mozda su to outerkonekcijski?![]()
![]()
poz.
tex707 je napisao(la):Da li si siguran da je to digitalni ulaz? Ako pise, verovatno jeste...
Moras da pronadjes koji je to standard...da sam na tvom mestu, otvorio bih pojacivac i video sta je i kako zalemljeno za tu uticnicu koju pominjes...
Darko je napisao(la):Dobro - znaci srafciger u sake i da vidimo sta se iza brda valja. A sta da ocekujem? I sta da gledam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari