Šta je novo?

Da li neko ima konkretna iskustva sa Canon Cashback akcijama?

Kuja

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2006
Poena
310
Pozdrav svima,

Da li neko ima konkretna iskustva sa Canon Cashback akcijama?

Kupio sam nekoliko komada opreme koji u nju ulaze, ali su uputstva vezana za uplatu nejasna i kontradiktorna.

Piše da je potrebno poslati SWIFT i IBAN.

Kada sam juče pozvao Canon Srbiju preko telefona su mi rekli da je uplata u devizama,
a na ranije poslati mejl sam tek danas od njih dobio odgovor i tu kažu da je uplata u dinarima! :D

Da li je uopšte moguće izvršiti uplatu preko IBAN-a na dinarski račun?

Da li je neko od vas dobio povraćaj novca od Canon-a i kako je to funkcionisalo?

Na koji račun, tj. da li ste dobili dinare ili devize?

Unapred hvala! :)

@Kuja Nemam iskustva sa Canon cashback-om i kupovao sam od drugih dobavljača (Fotodiskont aka Elfotiks i Axel foto), ali pošto je PayPal protivpravno uveo opciju povlačenja dinara na IBAN, a jedino su nerezidenti (stranci) obveznici SWIFT platnog prometa u dinarima, banke vraćaju takve uplate, osim Erste koja preknjiži dinare na tekućem samo ako ga klijent ima već otvorenog i Rajfajzena koji zaprimi tu uplatu i pretvori u evrima po prodajnom kursu (oko 114 dinara) plus naplati troškove prijema za loro doznake ako je opcija BEN (primalac) ili SHA (deljeni troškovi). Nadam se da će priređivač promocije (Canon CEE GmbH) uplatu izvršiti u evrima, pošto je to jedino ispravno u skladu sa našim zakonom o deviznom poslovanju.
3.4. U slučaju da Učesnik ne izabere nijednu valutu ponuđenu u obrascu zahteva, kompanija Canon je može dodeliti po sopstvenom nahođenju.
Ovo je jako kontradiktorno, pošto ne postoji izbor valute u obrascu za prijavu, a iznosi su iskazani u dinarima. Ako se desi gorepomenuta situacija, prijavi ih tržišnoj inspekciji i udruženju za zaštitu potrošača zbog protivzakonitog poslovanja. Pismene dokaze, odnosno odgovore mejlovima već imaš.

Ne znam kako ce biti ovde, ja sam iskoristio cashback u CH pre 3 godine, prijatelji koji tamo zive su se zalili da su se namucili oko papirologije i registracije a skoro pola godine se cekalo da uplate pare.

Nazad
Vrh Dno