Šta je novo?

Da li na Abit NF7 mogu SATA hdd?

MrSa

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Pishe sve u subjectu, posle iscitavanja specifikacija moje ploce nije mi jasno da li mogu sebi da kupim novi SATA disk ili ne? Ploca ne cista NF7, bez sufiksa

Ne moze. Sata moze samo na NF7-S i NF7-S2.

Mozes,ali pod uslovom da uzmes dodatni pci raid kontroler.No,tu se vec postavlja pitanje isplativosti ovog resenja..

Koliko sam skapirao, on je pitao da li moze na plocu da se direktno nakaci SATA hard, a ne da kupuje neke dodatne kontrolere.

Pitanje je bilo ,,da li mogu sebi da kupim novi SATA disk ili ne?,, sto sam protumacio da covek pita da li uopste moze koristiti sata hard disk.Naravno,ti si mu ispravno odgovorio da njegova ploca nema sata konektore,no ja sam mu predlozio pci raid kontroler kao resenje ako bas zeli da nakaci sata disk na plocu,a ne kupuje mu se druga koja vec ima integrisan na sebi..

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima... a koliko kosta taj pci kontroler... i koliko se tako nesto isplati?

Ajd kad se vec rasirila prica ni iz cega.
Jeftinije je da covek kupi SATA2PATA adapter ;) .
SATA preko PCI-a radice isto kao gornji predlog.
Sto ce reci, po meni neizbezno resenje je zamena ploce.
Al ako vec kupujes kontroler, nek NE BUDE VIA!!!

@zveki
a preko cega inace ide SATA ako ne preko PCI magistrale?

@MrSa
sa ovim SATA2PATA nshta ne dobija, lepo covek ti sebi kupi PATA disk i uzivaj, sta ce ti SATA HDD koji ce te koshtati 40e vise (sa kontrolerom) a pruzhiti slicne performanse kao PATA parnjak

pitanje je cemu SATA HDD, mozda u sluchaju da nemash vishe mesta na IDE granama?

Samo nemojte nikakve PATA-to-SATA adaptere, zato sto su ziv krs u radu (provereno)!

Dorry je napisao(la):
Samo nemojte nikakve PATA-to-SATA adaptere, zato sto su ziv krs u radu (provereno)!

hehehe, ja koristim abit serillel vec dve godine, nemam nikakvih probklema. Na osnovu chega tvrdish da su loshi, navedi plz.

Ja i jos jedan lik sa bench-a su isprobali Abit Serillel i ne valja - kod njega baguje hard, a kod mene baguje skorz DVD citac. Ne kazem da su svi losi, ali ume ponekad da se nadje neko zanovatelo :)

Nazad
Vrh Dno