Ne znam sad šta je za koga "običan" a šta "neobičan" ali upravo ti treba RF modulator, dakle uređaj koji će audio i video signale u osnovnom opsegu da umiksuje i digne na frekvenciju nekog TV kanala po PAL standardu jer je taj standard važeći kod nas. Moguće je da neko to zato zove i PAL konvertor a da misli na isto, mada je uobičajeno da se pod PAL konvertorom (tačnije PAL/NTSC konvertorom) naziva uređaj koji konvertuje američki NTSC standard u PAL i obrnuto. Takvi uređaji (pravi konvertori) su zaista nekada bili ekstremno skupi a koliko im je sad pala cena ne znam ali ne verujem da se prodaju baš na buvljaku.
I još nešto - ipak verujem da ti sve ovo gore i ne treba, jer prvi put čujem za video rekorder bez ikakvog AV ulaza, pa makar bio star i 20 godina. Pogledaj ti malo bolje šta sve imaš pozadi a nije antenski ulaz i izlaz. Možda imaš cinch konektore i za audio i za video, možda imaš cinch za audio a BNC za video, nisu svi rekorderi uvek imali samo SCART, pogotovo ne oni koji su krajem 80-tih dovlačeni direktno sa dalekog istoka. Čak je bilo i onih petopolnih okruglih na nekim nemačkim modelima, mislim da su ih zvali DIN-konektori po nemačkom DIN standardu. Bilo bi korisno ako se ne razumeš baš u te stvari da imaš knjižicu (manual) od tvog rekordera pa onda pogledaš specifikacije za konektore. Kad vidiš koji ti konektori trebaju za AV kabl od DVD do videa odeš u neku od radnji koji to prave ili prodaju gotove, a video ostaviš normalno povezan sa TV preko antenskog kabla. Jedino je važno da na videu moraš da za gledanje DVD izabereš AV IN ulaz (ili kako se već zove na tvom videu) a kad hoćeš da snimaš neki TV program onda ćeš da vratiš na opciju koja ti je setovana sad, tj. AV IN isključen i možeš da gledaš TV program preko videa.