Šta je novo?

Hardver Da li mi se isplati da kupim ASRock B650 Steel Legend?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Topuzaa

Poznat
Učlanjen(a)
24.08.2022
Poena
30
Moja oprema  
Miš & tastatura
Logitech G305 & Keychron K2 V2
Laptop
Macbook Air M1
Mobilni telefon
iPhone 13
Pristup internetu
  1. Optički internet
Želim da kupim b650 matičnu za gaming PC koji sklapam.

Da li je B650 Steel Legend overkill za r5 7600 + 7800xt? Verujem da jeste ali je želim najviše jer je future proof. Košta oko 24k na bc group.

Znam da je najbolja u klasi, nije mi žao da utrošim 50-60e više na nju. Jedino mi je pitanje da li treba da razmatram onda b850 ipak?

Dobra ploča, ako ti nešto znači konektivnost koju daje.
B850 verzija je jedina B850 ploča koja mi se dopada...

Obe su overkill što se tiče VRM-a. Ako nećeš da iskoristiš u potpunosti sve ostalo, slobodno uzmi neku jeftiniju dokle god ti portovi i slotovi ispunjavaju potrebe.
Mada, ako već hoćeš future-proof, šta god to značilo...

Dobra ploča, ako ti nešto znači konektivnost koju daje.
B850 verzija je jedina B850 ploča koja mi se dopada...

Obe su overkill što se tiče VRM-a. Ako nećeš da iskoristiš u potpunosti sve ostalo, slobodno uzmi neku jeftiniju dokle god ti portovi i slotovi ispunjavaju potrebe.
Mada, ako već hoćeš future-proof, šta god to značilo...
pa sta znam, ima pcie gen 5 tako da sam miran. upgrade cu komp za 2,3 godine, ne moram menjati maticnu...

Za 2-3 godine će da posluži i PCIe 4...
Ne znam, po meni ti je bolje da pare preusmeriš u nešto poput RX 9070...vidi sam.
to mi je vec previse i van budzeta ali mozda si u pravu da treba da se downgrade za maticnu

Uzmi MSI B650 Tomahawk,odlicna ploca sa odlicnim vrm za cpu,sa gomilom drugih dobrih stvari osim pcie5.0 koji realno nije potreban.
Ja je koristim evo godinu dana plus 7600x i sve radi perfektno.

Uzmi MSI B650 Tomahawk,odlicna ploca sa odlicnim vrm za cpu,sa gomilom drugih dobrih stvari osim pcie5.0 koji realno nije potreban.
Ja je koristim evo godinu dana plus 7600x i sve radi perfektno.
uzeo bih tu maticnu definitivno, odlicna je ali je steel legend neznatno skuplja a malo je bolja od tomahawka. tomahawk mi se doduse uklapa jako dobro jer je crni case :D

Nazad
Vrh Dno