Šta je novo?

Da li menjati Maxtor 740

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
Dakle... imam pomenuti hd, star oko godinu i malo jace, radi odlicno, nikad nikakvih problema u realnom radu. Nesto se razmisljam da uzmem neki 80gb hd pa me interesuju vasa iskustva. Da li WD 80JB ili Maxtor 9+, odnosno kolika cu poboljsanja osetiti u realnom radu sa novim diskovima. Molim samo bez "prepucavanja" koji je bolji, dobra su oba samo koliko ce se prelazak na novi disk realno osetiti.

Pa ono, primetices dodatnih 40GB prostora i nesto tisi rad u oba slucaja :)

silverglider je napisao(la):
Kako si sracunao dodatni prostor - covek nije rekao koji je kapacitet njegovog harda???

silverglider je napisao(la):
...ali vece grejanje, pa ako nisi resio hladjenje ne bi bilo lose da i o tome razmislis (jedna osmica bi resila posao)...

Izgleda da sam se malo zajabunio oko kapaciteta :d

Crni, meni je ispalo manje grejanje prelaskom sa takvog maxtora na 800JB.

Crni je napisao(la):
... ...ali vece grejanje, pa ako nisi resio hladjenje ne bi bilo lose da i o tome razmislis (jedna osmica bi resila posao)...
duva jedna Zalmanova 8 vrlooo tiho ! ;)

Ja se dobrih diskova (koji duze vreme rade bez problema) tesko odricem, pa bih se potrudio da mi pri nabavci novog diska ostane i taj stari. Cini mi se da WDov disk ima varijantu sa 8MB kesa, pa bih zakljucio da i to dodatno doprinosi pouzdanom radu (i manjem grejanju)

Marti Misterija je napisao(la):
Dakle... imam pomenuti hd, star oko godinu i malo jace, radi odlicno, nikad nikakvih problema u realnom radu. Nesto se razmisljam da uzmem neki 80gb hd pa me interesuju vasa iskustva. Da li WD 80JB ili Maxtor 9+, odnosno kolika cu poboljsanja osetiti u realnom radu sa novim diskovima. Molim samo bez "prepucavanja" koji je bolji, dobra su oba samo koliko ce se prelazak na novi disk realno osetiti.

Obavezno zameni za (recimo) DM9+...
Skoro sam (na neko krace vreme) vratio D740X (koga sam ranije koristio i bio vrlo zadovoljan)...
Katastrofa: dosta je sporiji, bucniji i vise se greje...

D740x od 60 GB mi radi sjajno.... i uopste nije bucan??? A pored njega imam i DM9+ i Quantum AS od 40 GB. Buka koja dolazi od diskova je kako se meni cini manja od one koju proizvodi FOP32 koji je na procesoru.

kUdtiHaEX je napisao(la):
D740x od 60 GB mi radi sjajno.... i uopste nije bucan??? A pored njega imam i DM9+ i Quantum AS od 40 GB. Buka koja dolazi od diskova je kako se meni cini manja od one koju proizvodi FOP32 koji je na procesoru.

Taman posla da se cuje vise od FOP-a :D

E kutijo, da si iskljucio sve coolere na kompu (kao i ja na par sati), cuo bi ti itekako kako se MAXTORI deru ;) veruj mi nije ni malo prijatno :)

Nazad
Vrh Dno