Šta je novo?

Da li meni uopste treba DAC? (DAC FAQ tema)

Разликуј квалитет од квантитета. Добио би пријатнији и контролисанији звук са више детаља чак и на већим гласноћама.
 
Evo primer za HD650 - preko Sony XZ2 telefona zvuk je (iznenađujuće) kvalitetan i dovoljno glasan, ali preko K5 Pro (AKM) je jednostavno bolji, ubedljiviji.
E sad, nekome će ta razlika biti mala i neće videti svrhu kupovine DAC/AMP (u odnosu na laptop u ovom slučaju), dok neko neće moći ni da zamisli korišćenje tih slušalica bez zasebnog DAC/AMP, ili čak bez lampaša.

K7 je odlična kupovina, dovoljno dobar za veliku većinu korisnika i slušalica. Mnogi verovatno nikada i neće preći na nešto skuplje i bolje.
I ja sam počeo da razmišljam o prelasku na K7, iako to baš i nije isplativo u odnosu na K5 Pro (AKM).
 
Hvala puno na odgovorima.
U osnovi, i meni je preko iMac-a zvuk i više nego dovoljno glasan, a čini mi se i da je kvalitetan (mada je moja referentna tačka Sennheiser HD4.40 koje sam pre toga godinama koristio).
Zato sam i imao dilemu da li je DAC/AMP samo marginalno poboljšanje u odnosu na kvalitet zvuka koji mi iMac pruža, odnosno da li su u pitanju nijanse ili je poboljšanje neupitno.
A od K7 mi je zapao za oko kao nešto što bi, po recenzijama, moglo da mi odgovara a da nije preskupo.
 
Kupio sam Sennheiser HD600 slušalice i gotovo svuda (izuzev na nekoliko mesta gde su rekli upravo suprotno) čitam da je neophodno da sa ovim slušalicama uparim neki dobar DAC/AMP. Ja sam recimo gledao FiiO K7.

Ima li u tom slučaju uopšte potrebe za kupovinom DAC/AMPa, i šta bih time dobio?
Hvala puno unapred.
postoji tema
 
Nazad
Vrh Dno