Šta je novo?

Da li maticna podrzava procesor?

mile_s

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2008
Poena
301
imam neku staru plocu p6bap-me i na njoj procesor p3 866mhz soc 370 i imam procesor celeron 1.2 t... soc 370 koji sam mislio da stavim .... nemam sta da radim od dosade pa sam mislio da osposobim staru mazinu cisto iz zezanja sa overclock-om .... ali imam problem neznam dal ploca podrzava 1.2 ghz procesor nigdje na netu nisam mogo nac spec ploce jer je stara.... pa vas pitam za pomoc jel to moguce tj dal ce ploca podrzat taj procesor? hvala :type:

Poslednja izmena:
Ne podrzava.
Ta p6bap-me ima via693 chipset, na kome ne rade procesori sa Tualatin jezgrom, shto je sluchaj sa celeronom 1,2 koji pominjesh.

Da bi "uposlio" tog celerona, treba ti ploca sa VIA694T chipsetom ili neka intel 815E/EP/G chipset varijanta.

Ne podrzava.
Ta p6bap-me ima via693 chipset, na kome ne rade procesori sa Tualatin jezgrom, shto je sluchaj sa celeronom 1,2 koji pominjesh.

Da bi "uposlio" tog celerona, treba ti ploca sa VIA694T chipsetom ili neka intel 815E/EP/G chipset varijanta.

Budi oprezan ako budes kupovao plocu za njega, a mozda i oces, elem, mnogi proizvodjaci ploca su tu pravili zbrku u to vreme, pa pogledaj precizno da li zaista podrzava Tualatina ili ne, znaci mora napismeno da stoji crno na belo.
Konkretno mislim da 815E ne podrzava zvanicno a mozda zavisi i od revizije ploce, a opet 815EP se negde zove i 815EP-T, a cesto se pisalo i na samom PCBu "tualatin ready", inace taj tualatin je prethodnica CORE 2 DUO/QUAD procesora, kad su videli koliko je dobar napravili su ****** od willematea i povukli ga, ostao je samo P!!!-M za mobilne racunare. Zverina mala.

ok druze vidicu nesto da "iskopam" :) imam ja plocu od ovog celerona samo nije nesto uredu cas radi cas neradi ...neznam dal gubi napon il ... vidicu da nadjem drugu pozz

chipset Intel 815(E/P/EP) ne podrzava Tualatin, treba ti ploca sa 815 EP
imao sam gigabyte GA-6OXE i na njoj nije radio Tualatin, na GA-6OXT bi trebalo da radi ali nikad nisam probao zato sto nisam mogao da nadjem tu plocu)

Nazad
Vrh Dno