Šta je novo?

Da li kupiti Nokiu 808 Pureview?

alex035

Cenjen
Učlanjen(a)
09.07.2013
Poena
180
Već neko vreme razmišljam da konacno kupim telefon sa pristojnom kamerom
"pametne" karakteristike nisu mi bitne.Potrebno mi je nešto kompaktno da opalim koju fotku kada vozim bajs,idem po vrganje,priroda tako to...
Planiram da za par meseci kupim jeftiniji mirorles pa ne bih ulagao u kvalitetniji point and shoot
Ima li ovaj telefon neku alternativu osim Lumie 1020 mislim naravno nešto budžetski
I koji fotoaparat manjih dimenzija bi bio njegova konkurencija,da mogu da se porede po ceni i kvalitetu fotografija

Mislim da 808-ica nema OIS.
Ja sam se jedno vreme zaludjivao da kupim 1020, ali nisam mogao da nadjem ocuvan po ceni po kojoj sam procenio da vredi :) pa sam kupio 950-ku kojoj je cena poprilicno pala, a ima ok kameru i fizicko dugme kamere.

Poslednja izmena:
808 ima jako dobar senzor, i sa njom se mogu napraviti fotke koje po kvalitetu detalja pariraju mnogim DSLR-ovima. Nazalost, to vazi samo u odredjenim uslovima, dok za svakodnevne stvari i nije preterano korisna.

Spora je kamera dosta, nema stabilizaciju, blenda nije bas najsrecnija itd.

Licno sam na kraju mnogo vise koristio drugi telefon za fotkanje (Oneplus One), iz prostog razloga sto je mnogo bolje radio posao u vecini situacija.
Naravno, ako stanes i polako pripremis fotku, Nokia moze lagano da oduva 1+ (kolicina detalja nekad stvarno iznenadi), ali uglavnom - nije to to.

Nazad
Vrh Dno