Šta je novo?

Da li je zamenom kondezatora moguce oziveti plocu?

Па пробај кад већ имаш алат и вољу, кондензатори могу да се нађу у ваљда свим солиднијим продавницама такве робе а цена би требало да је пар десетина динара или не много више по комаду.

ja nigde nisam mogao naci dobre kondezatore a da su po specifikaciji pa sam iz kine porucivao i nisu bas tako jeftini, koji ti tacno trebaju.

Za probu rasturi neki uredjaj i nadji, ja sam imao plocu sa 2 naduvenaa kondenzatora zamenio sam ih i nista, ploca i dalje mrtva

Moguce je, meni drugar na tri ploce zamenio i dve proradile (jedna je bila skroz mrtva, a druga nije palila svaki put), a treca ostala mrtva.

Ukucaj u guglu kondenzatori Beograd i prvih nekoliko rezultata su radnje koje imaju veliki izbor

Prilikom menjanja gledaj da iscupas telo starom kondezatoru i da na postojecim nozicama zalemis nove kondenzatore da ne ostetis plocu prilikom skidanja...

E ja sam gledao da odlemim sve pa da zalemim, ali bez duvaljke sam radio pa moguce da sam ubio plocu

Moze lepo da se odlemi samo ti treba vakum pumpica.
Mada sam radio i bez, lagano i postepeno.

Imaj na umu da bi ovde trebali LowESR kondenzatori...

Postoji lepa šansa da proradi posle menjanja kondezatora. Dosta puta sam menjao ceo taj red pored procesora na različitim pločama i obično bi proradile, pre toga obično vrte ventilatori ali nema slike. Dok kada ima par komada nadutih na nekom drugom rendom delu ploče, a ona se ne uključuje uglvanom je zamena gubljenje vremena iz mog nekog iskustva.

Kondezatori zamenjeni, ploca mrtva i dalje.... da javim sta se desava...

Šteta što je i dalje mrtva, ali si barem probao da je oživiš.

Nazad
Vrh Dno