Šta je novo?

Laptop Da li je "value for money"

Koji laptop kupiti?

hepismajli

Poštovan
Učlanjen(a)
19.11.2014
Poena
55
Lenovo star 9 god. je konacno izdahnuo i sad sam u cudu koliko je sve poskupelo i koliko izbora ima a sve lici jedno na drugo.

Opet cu verovatno kupiti Lenovo i izdvojio sam jedan.

Jel ovo "value for money" ili ima nesto bolje za te pare? Kosta 170 000 iliti oko 1450 evra. Ima 32 GB rama i 2 TB hard drajv, sto nisam video kod laptopova za slicne pare. To je od prilike i maksimum koji sam spreman da potrosim.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    32.7 KB · Pregleda: 72
A koja je namena laptopa?
Slabo ces videti koristi od 32gb još par godina, osim za neke specifične poslove.
Pa ne znam baš, ja sad imam 16, upalim neku igru i chrome i sa ostalim programima u pozadini, nakupi do 16gb, a posle 16 logičan izbor je 32, bar ram nije skup :)

Sto rece @Labello , sve je ok osim ekrana.. FHD i 60Hz, bas nema smisla.
Imas ASUS ROG , slicna konfiguracija 16GB ram-a ( naravno moze da se doda jos 16 - nije skupo)
ali sa 2k ekranom 300nits/165Hz , boljom baterijom , hladjenjem .. jeftiniji za 15-16000 din

Prepisao sam podatak od kolege , bez provere .....
Upravo sam malo prelistao Lenovo Legion ako je ista konfiguracija: u BC grupi IPS/FHD/144Hz/300nits oko 180.000,
U istoj firmi ASUS ROG STRIX G15 G513RM-LN397 je oko 163.000 .. IPS /2K/240Hz/300 nits.. 16GB /1 Tb + slobodan slot.
Svuda jako dobro ocenjen na testovima..

Lenovo vise nije na stanju, razmotrio sam ovaj Asus Rog ali odustao jer je neisplativo prosirenje RAMa na 32GB. Ima samo 2 slota gde su 2 memorije od 8MB.

Kakav je ovaj Acer?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    34.2 KB · Pregleda: 7
Jače laptopove bolje gledaj na KP. Uhvatio sam zadnji voz i kupio Lenovo Y510P dok je pdv bio 8%. Moja situacija je bila da sam mislio da je riknula ploča, ali zbog mrtve baterije za bios nije hteo ni da mrdne. Pošto su me više njih ubeđivali da je crkla grafička, puko mi je film, razvalio sam bateriju i nastavio najnormalnije da ga koristim, osim što štelujem datum i vreme, ali to mi je gotovo nebitno.

Sto se Acera tice ( njihovih laptopova ) nemam dobra iskustva. Dell, Lenovo Asus , HP su uglavnom OK... mada
ni oni nisu ono sto su bili, zavisi i od modela , serije.
Memorija nije skupa, DDR5 2 x 16Gb je od 10-15000 din .. mislim da bi ti firma u kojoj kupujes zamenila, a 2 x 8GB na oglase.
Razmisli

Nazad
Vrh Dno