Ali fora je u tome sto ovo nije test procesora gde se testira u 800x600 pri low podesavanjima pa da sistem sa procom od 1000$ dolara bude 2.5 puta brzi od onog sa celeronom vec je u pitanju solidno jak config (Ultra settings, 1680 reza - jeste da je 1680 danas standard ali to nije mali broj pixela). U takvim situacijama razlika graficka dolazi do izrazaja i nema sanse da dobijete duplo veci fps samo zamenom proca. Ovaj test je klasicna Intelova propaganda sto nisam ja prvi zapazio. Zasto sad ovakav test? Pa zato jer ce nVidija u bliskoj buducnosti da pokaze Fermi koji ce se po svim najavama posteno izrugati Quadovima od 1000$. Zar vi stvarno ne pratite trziste toliko i uopste ovu sobu. Toliko testova je proslo kroz bench, sto zvanicnih sto testova usera i nijedan od tih testova nije pokazivao ovoliku zavisnost igara od brzine CPUa, pogotovo ne pri ovakvim podesavanjima.
Ja molim nekog kompetentnijeg od mene da napise nesto na ovu temu, ovako ispada ko da se borim sa vetrenjacama. Dajte neki vas, interni test koji pokazuje ovo sto tvrde na THu, ako sam u krivu predlazem sebe za 10to dnevni ban. Ne mogu da verujem da ljudi jos veruju u tu pricu da igre zavise od CPU u velikoj meri (neke sa ove liste zavise, kao sto je GTAIV ali sam poprilicno siguran da FC2 ne spada u doticne).
Meni je neshvatljivo da 295GTX sa istim procom pri istim podesavanjima radi sporije od jedne 260GTX.
Ja nisam ljubitelj nVidije ali onaj grafikon nedvosmileno pokazuje kako njihove kartice mnogo vise zavise od CPUa nego ATIjeve sto ne verujem da je tacno. Od prvih Radeona i GeForceova su bili tu negde po tom pitanju.