Šta je novo?

Da li je uredu?!

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Evo, danas sam sklopio racunar (nisam bas nesto vesto sakrio kablove) 😀
i graficku sam stavio blizu kulera, i pitam se da li smeta? a i kuler sam stavio ventilatorom na gore, posto je njegova funkcija valjda da izvlaci vazduh. ( ne znam kako je predvidjeno.
vi mi samo recite jel valja kako sam postavio 🙂
pozz

Poslednja izmena:
kad stavim ruku iznad napajanja, kao i da pravi hladan vazudh, tako da mislim da je ok, jos mi i hladi graficku.?

Ne pravi napajanje hladan vazduh to je sigurno. Ventilator od napajanja uvlaci vazduh i pri tom proizvodi malo turbulencije sto ti pravi osecaj na ruci kao da hladi. Sad ovo moze da ima korisno dejstvo za graficku tako sto izvlaci vazduh koji se zagrijao od njenih komponenti, ali isto tako i lose dejstvo ako odvlaci vazduh od ventilatora na grafickoj. Tesko da ti neko moze napamet reci koji efekat je izrazeniji to mozes utvrditi samo eksperimentom. Prati temperaturu graficke, a onda pokusaj da okrenes napajanje da uvlaci vazduh odozdo kroz onaj otvor na dnu ispod napajanja, sto inace i jeste pravilan polozaj napajanja i uporedi temperature graficke, a isto tako dodirom na napajanju vidi i temperaturu napajanja u jednom i drugom polozaju.

Da, ali mi je cudno da je to pravilan polozan (vent ka dole) kad onda ne izvlaci vazduh iz kucista, nego vazduh npr. iz sobe kroz otvor na kucistu (gde je i filter).

mada, taj vent po meni ima samo funkciju da hladi napajanje, tako da moze na dole, a protok vazduha prave ventilatori u kucistu, tako da cu okrenuti verovatno.
jos samo ne znam kako da resim ove dosadne kablove, mrzim kad mi ide preko ploce kabl :S

Imas mogucnost da montiras 6 ventilatora na kuciste. Ne znam koliko od toga dolazi sa kucistem. Funkcija tih ventilatora je da obezbede protok vazduha u kucistu, a ventilator na napajanju sluzi da hladi napajanje koje se i samo greje i ne treba mu topao vazduh iz kucista da ga dodatno podgreje.
Sto se tice kablova imas one rupe pa sve sto mozes provuci izmedju maticne i zadnje stranice kucista. Verovatno ce biti potrebno da se malo pomucis, ali ako budes imao volje da se iscimas sve moze da se jako lepo skocka. Jedino onaj kabel za 4-8 pin je problem. Tesko da ces to resiti bez produznog za taj kabel.

Godzilla - Okreni to napajanje, da uvlaci hladan vazduh spolja, zato i postoji filter na tom mestu.
Gornji ventovi su predvidjeni da odvode topao vazduh.

Napajanje treba da hladi samo sebe, zbog toga je pozicionirano dole. Topao vazduh ide gore i u gornjoj polovini imas ventilatore koji su predvidjeni da taj vazduh izvlace.

Okrenuo sam napajanje i sakrio neke kablove, bacam sliku kasnije.
samo ne znam da li mi je pametno da podignem graficku jedan stepen vise, ako se greje napajanje, mada provericu kakve su temperature kad mi zavrsi instalaciju sistema i odigram nesto da napnem komp malo pa cu da napisem i da vidimo sta i kako 🙂)
pozz

Je l' ti taj drugi slot 8x ili 16X PCIE? Beš kablove i vazduh ako ti grafika radi u sporijem režimu..

Izgleda 8x.
Levo od onog iznad mi pise PCIEX16.
znaci da menjam na taj gore?

edit: koliko sam izguglao, vidim da je razlika minimalna, oko 2% ?

Poslednja izmena:
Bolje ga ti vrati 😉

Ne shvatam sta gde da vratim? Mislim da turim u 16? posto je od samog starta u 8mici 🙂
znaci 16ica i to je to? mislis da ce biti male razlike?

Pa bre ja nz nikog da drži 16x karticu u 8x slotu 🙂 To ako su male razlike, ne znači da ih nema. Bolje vrati karticu u 16x slot, a air managment reguliši na drugi način.

:wave:

Ma nece nista da smeta to menagmentu 🙂 sad cu da lupim slike u adekvatnoj temi, mada ce vise biti "ne sakrivanje kablova" 😀

Nazad
Vrh Dno