Šta je novo?

Da li je problem u napajanju

Ser Gile

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Pozdrav, problem je sledeci: jutros krenem da upalim racunar, on krene da podize sistem, i kada dodje do dela gde treba da prikaze vistin logo on ugasi grafiku, ponasa se kao da je otisao u standby. Lampica na monitoru blinka. Masina je iz potpisa, a dan pre toga sam radio i ugasio ga najnormalnije. Nisam jos testirao grafiku, u punoj njenoj snazi imam je tek nedelju dana. Napajanje ima jedan kabl za grafiku a drugi je vezan preko adaptera. Ako treba jos neka informacija recite.:crash:

Koje napajanje je u pitanju?

Valjda ovo iz potpisa?

Slušaj, ovo nije pravilo, ali probaj da isključiš kabl od struje iz računara na kratko, pa ga vrati posle. Meni na poslu bar pet mašina radi tako - da me ubije neko ako znam što?

Možda je vreme da menjaš napajanje?

Napajanje je iz potpisa, probao sam da pocupam iz struje ali nista, ona grafika ima 2 6pin konektora i oba MORAJU da budu ukljucena, a napajanje nije mnogo matoro, oko 1.5 godina, tako da ne znam sta da radim.

Poslednja izmena:
Zameni mesta konektorima i ako uspes da upalis testiraj pod opterecenjem. Velike su sanse da je napajanje, tom TT-u treba jos pure :D

Nekako mi je malo cak i brendiranih 450W. Kod takve kartice treba ici na siguricu (bar 600W) jer je dobar potrosac.:type:

Ma bar kilowat, da smo ono bas na sigurnom :S:

Prije ce biti fol sto tih 'thermaltake brendiranih' 450w i nije tako, jer daje 30A na 12v, dok recimo frotron 400w daje 29A (po deklaraciji).

Jesi li probao da ga forsiras da se digne u safe modu?

Moglo bi da bude napajanje ali i ne mora... Ako ti je lako da pozajmis neko drugo napajanje da probas, probaj...

Takodje probaj svoju grafiku kod nekog drugog...

Probano, sve zivo, ali nece da radi, stavio sam prophecy od LCpower, i zavrsio posao, sada sve radi kako treba, i pod opterecenjem, tako da je bilo u pitanju napajanje. Ovo staro je ispravno(testirano) tako da mu je izgleda falilo samo snage
Sada ce sve to da radi kako treba a ako nekome treba ovo staro napajanje, na PM:D.

Nazad
Vrh Dno