Šta je novo?

Da li je pametno staviti antivirusni program na n95.

Nikola1

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Ako jeste koji i naravno najbollji a da se moze naci za 0 dinara?

Dovoljno je da ti budeš pametan, ne treba ti onda nikakav AV program za Symbian 9.x s60v3

Nije pametno, usporavas telefon, povecavas potrosnju baterije, sve to da ne bi procitao sta pise pre nego sto pritisnes yes (uglavnom par puta). Nije to windows, pa da je bas tako lako pokupiti virus, obratili su paznju i na taj aspekt.

Pa za simbijan devetku mislim da si prilicno bezbedan cak i ako si glup :d Ili se nesto promenilo?

Zastitne mere ugradjene u devetku su konacne, a ljudska glupost beskonacna, tako da nikad nece biti potpuno sigurno :D

N95 sa novom verzijom firmware-a sigurno ima dovoljno RAM memorije da izdrži antivirusni program i omogući normalan rad.

Lično, imao sam prilike da se sretnem s virusima na staroj Nokia 6600, pa ponovo nisam koristio antivirus... Sada imam N95, ali i dalje ne koristim antivirus - skidam programe i igre sa proverenih lokacija i foruma, uvek držim bluetooth i WLAN isključen izuzev kada mi zatreba, ne prihvatam konekcije od nepoznatih izvora i ne startujem nepoznate instalacije - tako da nemam sigurnosnih problema, to je, mislim, najbolje rešenje.

BTW, čuo sam da NOD Security Center i slični PC AV paketi mogu da otkriju i Symbian viruse.

Koristim Symbian vec godinama, instalirao sam gomilu softvera i nikad nisam fasovao virus.

Sto neko rece: "Treba biti poprilicno glup, da bi pokupio virus na OS 9.x... Ali ljudskoj gluposti nikad kraja" :( :d

Nazad
Vrh Dno