Šta je novo?

Da li je ovo normalno

• Začetnik teme Začetnik teme Turbe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Turbe

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
619
Upravo sam kupio Gf2 Ti i zamenio moj mx 400 i u rezolucijama do 1024*768 performanse mi jedva skacu 10%.Model se odlicno klkuje cak do 280/500(firma je Eagle) ali i tada performance jedva vidljivo skacu.Da li me kolje procesor (Duron 600/950) ili je jednostavno u tim rezolucijama samo toliko brza?
Sa Mx 400 i Duronom je bilo oko 3000 a sa Gf 2 Ti 280/500 je 3400 skor u 3D Marku 2001 u rez 1024*768*16 bita
Inace u 1280*1024*30 performance su vece oko 80 posto

Glavna razlika izmedju MX400 i GF2Ti je u DDR memoriji koju ovaj drugi koristi. Samim tim, razlika ce biti veca u vecim rezolucijama. Probaj sa 29.42 detonatorima.

Turbe je napisao(la):
firma je Eagle Da li me kolje procesor (Duron 600/950) ili je jednostavno u tim rezolucijama samo toliko brza?

Kolje te to sto je Eagle. Nazalost, istina je, ali njihove kartice su skart, thras. Drugim recima djubre! boom

P.S. Bolje uciti na drugome nego na sebi, sto samnom nije bio slucaj, a izgleda da nije ni sa tobom!

🙁

Re: Re: Da li je ovo normalno

luka.l je napisao(la):
Kolje te to sto je Eagle. Nazalost, istina je, ali njihove kartice su skart, thras. Drugim recima djubre! boom

P.S. Bolje uciti na drugome nego na sebi, sto samnom nije bio slucaj, a izgleda da nije ni sa tobom!

🙁

Izvini, al ne da si sad lupio nego strasno! Eagle (kao i uostalom 90% prozivodjaca na trzistu) pravi karte po referentnom dizajnu koji je propisala nVidia. Taka da to sto je to Eagle nema nikakve veze sa brzinom karte. Tu se jednino moze videti ralika u finalnoj obradi karte, koja ce imati direktnu posledicu na kolicinu overkloka, radni vek karte i kvalitet slike! Posto mu je ocigledno zapao dobar primerak to sto si rekao uopste nestoji.

Elem, kolje te procesor. Ne mnogo ali te kolje. Kad budes bio u mogucnosti upgrejduj procesor i videces kako ce da zivne. Takodje obavezno stavi najnovije drajvere, kao sto ti je Omnik predlozio, i skini neki tweeker (moja preporuka nVmax) i malo procackaj opcije pa javi sta si uradio.

U potpunosti se slazem sa onim sto je Muzzy rekao i dodajem da je razlika upravo u tim rezolucijama (do 1024) ne toliko primetna dok posle kartica bude neretko i do 2 puta brza, pa i vise...

Drajveri su mi 29.42 i oni nisu problem.Kada sam kupovao kartu znao sam da necu mnogo dobiti u nizim rez i u 16 bita ali ovo je ipak premalo.Gledajuci testove ovde na Bencu i u casopisima u ovim rez je brza oko 20-25% a u vecim do 100%,doduse sa Dosta brzim procesorim od mog.Izgleda da morati da padne neki Morgan 1200Mhz.

Nazad
Vrh Dno