Šta je novo?

Hardver Da li je ova konfiguracija dobra

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

veljko_a

Poznat
Učlanjen(a)
08.01.2021
Poena
44
Kako se cini ova konfiguracija za 1080p gaming?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X 6 cores 4.7GHz
Ploča: MSI PRO A620M-E
RAM: 2x 16GB DDR5 5600MT/s KF556C36BBE-16 Fury Beast Black EXPO
Grafika: nVidia RTX4060 8GB GV-N4060WF2OC-8GD
HDD: 1TB M.2 NVMe SNV2S/1000G SSD NV2
Kućište: UGD FALCON A18 650W G650 PFC
Hladnjak: ENDORFY Spartan MAX ARGB/
Nasao sam je na jakov.rs. Sastavljao bih sam, ali mi je cilj da platim kreditnom sve odjednom pa kupovina delova kod razlicitih prodavaca kao i kupovina preko kupujem prodajem nije bas opcija :/. Ako neko moze da preporuci nekog domaceg prodavca gde se mogu uzeti sve komponente odjednom, ili da uzmem ovu konfiguraciju ovde, cena joj je oko 100k.

To napajanje je upitnog kvaliteta i pre svega zbog njega ne bi uzimao tu gotovu konfiguraciju.

Uzmi kes kredit i kupi na KP ;)

Ram bi mogao biti 6000mhz
Grafika nije bas najbolji odnos cena kvalitet da ne kazem najgora grafika koju je NVIDIA izbacila dugo vremena
Napajanje tuzno kinesko
CPU kuler isto tuzan

Sastavi sam

Uzmi kes kredit i kupi na KP ;)

Ram bi mogao biti 6000mhz
Grafika nije bas najbolji odnos cena kvalitet da ne kazem najgora grafika koju je NVIDIA izbacila dugo vremena
Napajanje tuzno kinesko
CPU kuler isto tuzan

Sastavi sam
Nisam odavno bio u svetu komponenti :/ Ima li neka preporuka za komponente sto se tice ovog cenovnog ranga 90k-100k? Isao bih na AM5

Maticna: Vecina ljudi uzima B650 ploce, ove A620 vidjam vecinom kod prebuilds koje se prodaju kod nas. Dobro se informisi, jer ti od maticne zavisi razni slotovi, pa vidi sta ti treba. Mozda te neko ovdje moze detaljnije dati sugestiju.
RAM: 6000 MT/s CL30 je idealno za AM5
Graficka: nVidia je bezobrazno skupa, ali i najbolja. Ja bih vecini ljudi savjetovao koju su na budzetu kao ti da razmisle o AMD Grafickoj. Nisam siguran koliko je cijena trenutno, zbog raznoraznih popusta itd. , ali bi mogao mozda umjesto 4060 mozda 7700xt? ili ako nadjes neku super jeftinu 7800xt? Takodje gpu prosle generacije nisu lose tj AMD 6000 serija i nVidia 3000.
Napajanje: Nemoj da stedis na napajanju. Jer ako je napajanje neko lose, sve ostale komponente mogu da ti stradaju. Gledaj da prozivodjac bude neko poznati brend.

EDIT: Evo nesto na brzaka sam sastavio, sto bih ja gledao da uzmem sa tvojim budzetom: https://de.pcpartpicker.com/list/cFn6sp (valjda link ne krsi pravila foruma)
Ovo su cijene u Njemackoj, kod nas je malo skuplje sigurno

Poslednja izmena:
Hvala najlepse!
Maticna: Vecina ljudi uzima B650 ploce, ove A620 vidjam vecinom kod prebuilds koje se prodaju kod nas. Dobro se informisi, jer ti od maticne zavisi razni slotovi, pa vidi sta ti treba. Mozda te neko ovdje moze detaljnije dati sugestiju.
Graficka: nVidia je bezobrazno skupa, ali i najbolja. Ja bih vecini ljudi savjetovao koju su na budzetu kao ti da razmisle o AMD Grafickoj. Nisam siguran koliko je cijena trenutno, zbog raznoraznih popusta itd. , ali bi mogao mozda umjesto 4060 mozda 7700xt? ili ako nadjes neku super jeftinu 7800xt? Takodje gpu prosle generacije nisu lose tj AMD 6000 serija i nVidia 3000.
Napajanje: Nemoj da stedis na napajanju. Jer ako je napajanje neko lose, sve ostale komponente mogu da ti stradaju. Gledaj da prozivodjac bude neko poznati brend.

EDIT: Evo nesto na brzaka sam sastavio, sto bih ja gledao da uzmem sa tvojim budzetom: https://de.pcpartpicker.com/list/cFn6sp (valjda link ne krsi pravila foruma)
Hvala najlepse!

Mozda neka preporuka za napajanje? Ne vidim ga na ovoj listi

Vidi prvo koju ces graficku uzimati pa onda gledaj napajanje da znas koja snaga ti treba.

Recimo ovako nešto, ako mora u jednoj radnji (domaćoj), mada prelazi budžet. Kućište stavljeno najjeftinije a da je pristojno i da ima mesta, nije nužno da mora baš to.

Prilozi

• Screenshot_20241126_011455_Chrome.jpg
    Screenshot_20241126_011455_Chrome.jpg
    299.2 KB · Pregleda: 84
uzmi 7500f ustedi 4000 din, to dodaj 2000 na plocu i 2000 na napajanje.

Ja imam MSI a620m-e, moze posluziti, al nije nesto, napajanje definitivno malo jace, imam i 7500f koja je najbolja u odnosu cene i performansi, grafa bolje 7700xt ili jace, ako ne onda 6800xt ili 6900 xt

Kako se cini ova konfiguracija za 1080p gaming?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X 6 cores 4.7GHz
Ploča: MSI PRO A620M-E
RAM: 2x 16GB DDR5 5600MT/s KF556C36BBE-16 Fury Beast Black EXPO
Grafika: nVidia RTX4060 8GB GV-N4060WF2OC-8GD
HDD: 1TB M.2 NVMe SNV2S/1000G SSD NV2
Kućište: UGD FALCON A18 650W G650 PFC
Hladnjak: ENDORFY Spartan MAX ARGB/
Nasao sam je na jakov.rs. Sastavljao bih sam, ali mi je cilj da platim kreditnom sve odjednom pa kupovina delova kod razlicitih prodavaca kao i kupovina preko kupujem prodajem nije bas opcija :/. Ako neko moze da preporuci nekog domaceg prodavca gde se mogu uzeti sve komponente odjednom, ili da uzmem ovu konfiguraciju ovde, cena joj je oko 100k.
Ne bih kod njih uzimao sve i da je džabe!
Lopovi, lažovi i hohštapleri koji su radije platili kaznu tržišnoj inspekciji i opomenu da će izgubiti sertifikat za sigurnu online trgovinu nego što su bili spremni da ispoštuju poslatu ponudu.

ja bih pazario po atom konfiguratoru, verujem da bi ti oni sklopili joka je maks korektan ako si nesiguran i ne zelish hu opciju nema bolje srb opcije od toga.

Nazad
Vrh Dno