Šta je novo?

Da li je normalno 64-68 stepeni na celeronu?

Monah 0007

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2005
Poena
620
Imam celeron D320 na 2.4G sa 256kb i dobio sam kuler uz njega jer je bio BOX. Temperatura se krece prilikom igranja igrica 66-68 C, a probao sam da ga klokujem na 3G i tada je isao na 72 C. Jel ovo normalno ili da menjam kuler? Ja bih uzeo neki na 5 000 obrtaja ,a moj trenutni radi na 2 700 osim kada procesor krene da se greje, tada raste. Sta preporucujete, koji kuler?

Ja cu ti reci da sam dobio dosta manje temperature kada sam umesto tog BOX kulera stavio onaj od matorog celerona (naravno u oba slucaja sam sam stavljao pastu umesto one "zvake").Mada iskreno mislim da temperature i nisu tako strasne (radi on i na vise). Inace o istima (kulerima) je bilo dosta rasprave pa malo potrazi.

Pa i nije to bas najpozeljnija temperatura, pogotovo ona od 72c :S: Ja imam isti procesor i sa box coolerom (ali promenjenom termalnom pastom) temp je isla do max 62 stepena a inace taj cooler moze da se vrti i preko 5000 obrtaja samo sto je tada uzasno :mad: bucan. Kakav ti je protok vazduha u kucistu? Imas li napred ventilatore koji ulace svez ;) vazduh i pozadi da izduvavaju topao? Probaj da otvoris bocnu stranicu kao privremeno resenje. A sto se bas dobrog coolera tice za taj procesor, ja sam se nedavno castio jednim Cooler Mastr Ultra vortex - om u Imtelu. Da se ne ponavljam, evo ti vise pojedinosti u ovom threadu
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=68751

A, da inace ventilator (9tka) na ovom cooleru se vrti od 1500 do 3000 obrtaja a to mozes rucno sam da podesavas. Ja ga drzim na nekih 2200 i bas lepo i tiho radi a extra hladi. Meni je temp u leru oko 39c a posle nekog veceg opterecenja tipa igranja neke zahtevnije igre i sl ne prelazi 47c. Svaka preporuka sa moje strane :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno